Skip to Content

Drie highliners breken record door langste kabel ooit over te steken

Nathan Paulin was de tweede die de langste highline ooit overstakpinterest icon
Fred Marie
1
Pablo Signoret waagt de oversteek boven de Cirque de Navacelles in Frankrijk Met 1662 meter was dit de langste highline ooit
Sam Bié
Pablo Signoret waagt de oversteek boven de Cirque de Navacelles in Frankrijk. Met 1662 meter was dit de langste highline ooit.
2
Nathan Paulin was de tweede die de langste highline ooit overstak
Fred Marie
Nathan Paulin was de tweede die de langste highline ooit overstak.
3
Paulin legt de recordafstand boven de Cirque de Navacelles af Deze regio binnen het Massif Central is een beschermd Werelderfgoed
Sam Bié
Paulin legt de recordafstand boven de Cirque de Navacelles af. Deze regio binnen het Massif Central is een beschermd Werelderfgoed.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Om de kabel aan te leggen spanden leden van het Franse slackliningteam Sangle DessusDessous een touw tussen twee verankeringen die ze in de rotswand uitboorden Ze gebruikten dit touw om het definitieve koord een lint tussen dezelfde punten te spannen
Fred Marie
Om de kabel aan te leggen spanden leden van het Franse slacklining-team Sangle Dessus-Dessous een touw tussen twee verankeringen die ze in de rotswand uitboorden. Ze gebruikten dit touw om het definitieve koord (een lint) tussen dezelfde punten te spannen.
5
Lucas Milliard balanceert op de kabel tijdens zijn poging om het dal over te steken Voordat hij het wereldrecord voor de langste highlineloop ooit brak had Milliard al het record voor de snelste highlineloop over een kabel van 100 meter gebroken
Sam Bié
Lucas Milliard balanceert op de kabel tijdens zijn poging om het dal over te steken. Voordat hij het wereldrecord voor de langste highline-loop ooit brak, had Milliard al het record voor de snelste highline-loop over een kabel van 100 meter gebroken.
6
De kabel was op een hoogte van 340 meter boven een keteldal in ZuidFrankrijk gespannen
Fred Marie
De kabel was op een hoogte van 340 meter boven een keteldal in Zuid-Frankrijk gespannen.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder