Dit is toerisme in de Palestijnse gebieden
Gepubliceerd 10 mrt. 2022 09:55 CET
Israëlische soldaten staan op Route 60 bij de door de Israël opgerichte muur.
Een Palestijnse man loopt langs de muur in Bethlehem bij een graffiti-afbeelding van Leila Khaled, een Palestijnse activiste die bekendstaat als de eerste vrouw die een vliegtuig kaapte.
Souvenirwinkels in Bethlehem staan vol met olijfhouten menora's, kribjes en andere beelden.
Een verkoper in de graffiti-shop naast het Walled Off Hotel biedt bezoekers sjablonen, spuitverf en advies zodat ze hun eigen sporen op de muur kunnen achterlaten.
Een priester en een non bewonderen een kribbe die te zien is bij de Geboortekerk, met een tafereel dat bekend is van kerstkaarten.
Misdienaren bereiden een religieuze ceremonie voor in de Geboortekerk, een UNESCO-werelderfgoed aan het Kribbeplein in de stad Bethlehem.
In de Geboortekerk, die van historisch belang is voor de Latijnse Kerk, de Grieks-orthodoxe Kerk, de Franciscanenkerk en de Armeens-Apostolische Kerk, wordt een religieuze ceremonie gehouden.
Bezoekers branden kaarsen in de Geboortekerk, die vanaf de tweede eeuw bekendstaat als de geboorteplaats van Jezus.
Aan een door Bethlehem wandelende toeriste is te zien hoe hoog de afscheidingsmuur is, die op zijn hoogste punt bijna acht meter hoog is.
Een jongere rijdt op een vierwieler langs een Israëlische wachttoren van waaruit Palestijnse activiteiten in Bethlehem in de gaten worden gehouden.
In het vluchtelingenkamp Aida, dat in 1950 werd opgericht, wonen generaties die uitkijken op de afscheidingsmuur.
Een Palestijns jongetje is aan het vliegeren in het vluchtelingenkamp Aida, waar meer dan 5.500 Palestijnse vluchtelingen wonen.
Ruimtegebrek is een probleem in het vluchtelingenkamp Aida, waar bijna vijf keer zo veel vluchtelingen wonen in vergelijking met 1950, toen het werd opgericht.
Israëliërs beperken de mobiliteit met controleposten op de Route 60 op de Westoever.