Skip to Content

Een verrassend cultureel centrum in Italië

De Navigli is een trendy Milanese wijk met veel eettentjes en een bruisend nachtlevenpinterest icon
Andrea Frazzetta
1
This is an image
Andrea Frazzetta
2
De Fondazione Prada Milano is een nieuw cultuurcentrum waar het publiek zich kan verdiepen in eigentijdse kunst Gelegen aan de zuidrand van Milaan is het complex gevestigd in een voormalige distilleerderij uit de jaren tien van de vorige eeuw en bestaat uit zeven bestaande en drie nieuwe gebouwen
Andrea Frazzetta
De Fondazione Prada Milano is een nieuw cultuurcentrum waar het publiek zich kan verdiepen in eigentijdse kunst. Gelegen aan de zuidrand van Milaan, is het complex gevestigd in een voormalige distilleerderij uit de jaren tien van de vorige eeuw en bestaat uit zeven bestaande en drie nieuwe gebouwen.
3
Het Museo del Novecento aan de Piazza del Duomo herbergt een collectie van ruim vierduizend werken die de Italiaanse kunst van de twintigste eeuw belichten Bezoekers kunnen de Duomo in zich opnemen vanaf het panoramaterras van het museum
Andrea Frazzetta
Het Museo del Novecento aan de Piazza del Duomo herbergt een collectie van ruim vierduizend werken die de Italiaanse kunst van de twintigste eeuw belichten. Bezoekers kunnen de Duomo in zich opnemen vanaf het panoramaterras van het museum.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
De Galleria Vittorio Emanuele II een van de oudste winkelpassages ter wereld werd tussen 1865 en 1877 naar een ontwerp van architect Giuseppe Mengoni in het hart van Milaan gebouwd De vier verdiepingen tellende Galleria met zijn twee grote toegangsbogen werd vernoemd naar de eerste koning van het nieuwe koninkrijk Itali
Andrea Frazzetta
De Galleria Vittorio Emanuele II, een van de oudste winkelpassages ter wereld, werd tussen 1865 en 1877 naar een ontwerp van architect Giuseppe Mengoni in het hart van Milaan gebouwd. De vier verdiepingen tellende Galleria met zijn twee grote toegangsbogen werd vernoemd naar de eerste koning van het nieuwe koninkrijk Italië.
5
Met zijn oude meubilair affiches en eenvoudige keuken heeft de Trattoria Madonnina een Milanees restaurant uit de vroege twintigste eeuw zijn unieke charme weten te behouden
Andrea Frazzetta
Met zijn oude meubilair, affiches en eenvoudige keuken heeft de Trattoria Madonnina, een Milanees restaurant uit de vroege twintigste eeuw, zijn unieke charme weten te behouden.
6
La Triennale di Milano is een design en kunstmuseum dat is gevestigd in het Palazzo dellArte in het stadspark Parco Sempione
Andrea Frazzetta
La Triennale di Milano is een design- en kunstmuseum dat is gevestigd in het Palazzo dell’Arte, in het stadspark Parco Sempione.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Een bezoeker loopt langs de designtentoonstelling voor kinderen TDM10 Giro Giro Tondo in La Triennale di Milano een design en kunstmuseum in het stadspark Parco Sempione
Andrea Frazzetta
Een bezoeker loopt langs de designtentoonstelling voor kinderen ‘TDM10: Giro Giro Tondo’ in La Triennale di Milano, een design- en kunstmuseum in het stadspark Parco Sempione.
8
Het Museo delle Culture MUDEC is gewijd aan interdisciplinair onderzoek naar de diverse culturen van de wereld en een ontmoetingsplek voor culturele gemeenschappen In het grote complex worden talloze evenementen georganiseerd
Andrea Frazzetta
Het Museo delle Culture (MUDEC) is gewijd aan interdisciplinair onderzoek naar de diverse culturen van de wereld en een ontmoetingsplek voor culturele gemeenschappen. In het grote complex worden talloze evenementen georganiseerd.
9
De Piazza del Duomo Domplein is het middelpunt van Milaan in topografische zin en door zijn belang als artistiek cultureel en sociaal centrum van de stad
Andrea Frazzetta
De Piazza del Duomo (Domplein) is het middelpunt van Milaan, in topografische zin en door zijn belang als artistiek, cultureel en sociaal centrum van de stad.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Chefkok Patrizio Iodice van ATMosfera neemt het straatleven in zich op Het restaurant is gevestigd in een prachtig gerenoveerde oude tramwagon de naam ATMosfera is een woordspeling op de afkorting ATM Azienda Trasporti Milanesi het vervoersbedrijf van Milaan en de sfeervolle setting van het restaurant
Andrea Frazzetta
Chef-kok Patrizio Iodice van ATMosfera neemt het straatleven in zich op. Het restaurant is gevestigd in een prachtig gerenoveerde oude tramwagon; de naam ATMosfera is een woordspeling op de afkorting ATM (Azienda Trasporti Milanesi, het vervoersbedrijf van Milaan) en de sfeervolle setting van het restaurant.
11
De Navigli vormen een wijdvertakt netwerk van bevaarbare grachten en werden oorspronkelijk ontworpen door Leonardo da Vinci ten behoeve van het vervoer van mensen en goederen in en naar Milaan
Andrea Frazzetta
De Navigli vormen een wijdvertakt netwerk van bevaarbare grachten en werden oorspronkelijk ontworpen door Leonardo da Vinci, ten behoeve van het vervoer van mensen en goederen in en naar Milaan.
12
10 Corso Como is een galerie waar exposities van kunst fotografie mode en design worden gehouden De galerie werd in 1990 door moderedactrice en uitgever Carla Sozzani in een omgebouwde garage geopend
Andrea Frazzetta
10 Corso Como is een galerie waar exposities van kunst, fotografie, mode en design worden gehouden. De galerie werd in 1990 door moderedactrice en -uitgever Carla Sozzani in een omgebouwde garage geopend.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Mensen zitten op de kade van de Darsena de onlangs gerenoveerde handelshaven van Milaan Het gebied kan nu bogen op nieuwe wandelroutes groenruimten en aanlegsteigers voor cruiseschepen
Andrea Frazzetta
Mensen zitten op de kade van de Darsena, de onlangs gerenoveerde handelshaven van Milaan. Het gebied kan nu bogen op nieuwe wandelroutes, groenruimten en aanlegsteigers voor cruiseschepen.
14
De Navigli is een trendy Milanese wijk met veel eettentjes en een bruisend nachtleven
Andrea Frazzetta
De Navigli is een trendy Milanese wijk met veel eettentjes en een bruisend nachtleven.
15
De Navigli is een trendy Milanese wijk met veel eettentjes en een bruisend nachtleven
Andrea Frazzetta
De Navigli is een trendy Milanese wijk met veel eettentjes en een bruisend nachtleven.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
Spirit de Milan is een dansruimte theater en restaurant
Andrea Frazzetta
Spirit de Milan is een dansruimte, theater en restaurant.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder