Skip to Content

Nieuwe aanwijzingen voor de oorsprong van nul

In deze closeup van folio 16v is in de onderste regel het gebruik te zien van een punt als plaatsvervanger Deze punt ontwikkelde zich tot het gebruik van nul als zelfstandig getalpinterest icon
Bodleian Libraries, University of Oxford
1
In deze closeup van folio 16v is in de onderste regel het gebruik te zien van een punt als plaatsvervanger Deze punt ontwikkelde zich tot het gebruik van nul als zelfstandig getal
Bodleian Libraries, University of Oxford
In deze close-up van folio 16v, is in de onderste regel het gebruik te zien van een punt als plaatsvervanger. Deze punt ontwikkelde zich tot het gebruik van nul als zelfstandig getal.
2
De voorpaginarecto van folio 16 die stamt uit de periode tussen 224  383 n Chr
Bodleian Libraries, University of Oxford
De 'voorpagina’(recto) van folio 16, die stamt uit de periode tussen 224 – 383 n. Chr.
3
De zeventig paginas van berkenbast waaruit het Bakhshali manuscript bestaat zijn extreem kwetsbaar Ze worden bewaard in dit speciaal ontworpen boek in de Weston Library die deel uitmaakt van de Bodleian Library in Oxford Onderzoekers kunnen de beide zijden van de berkenbast bekijken via de vensters in het boek
Bodleian Libraries, University of Oxford
De zeventig pagina's van berkenbast waaruit het Bakhshali manuscript bestaat zijn extreem kwetsbaar. Ze worden bewaard in dit speciaal ontworpen boek in de Weston Library, die deel uitmaakt van de Bodleian Library in Oxford. Onderzoekers kunnen de beide zijden van de berkenbast bekijken via de ‘vensters’ in het boek.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder