Skip to Content

Foto van de dag-17-1

Een herder in Beyehir Turkije voedt een lammetje dat pas wees werd Dat zal hij blijven doen omdat het lam weigerde te drinken van de voedster rechts Hij draagt een kepenek een traditionele herdersmantel gemaakt van vilt dat hem van schouder tot enkel bedektpinterest icon
Seyit Konyali
1
Een herder in Beyehir Turkije voedt een lammetje dat pas wees werd Dat zal hij blijven doen omdat het lam weigerde te drinken van de voedster rechts Hij draagt een kepenek een traditionele herdersmantel gemaakt van vilt dat hem van schouder tot enkel bedekt
Seyit Konyali
Een herder in Beyşehir, Turkije, voedt een lammetje dat pas wees werd. Dat zal hij blijven doen, omdat het lam weigerde te drinken van de voedster rechts. Hij draagt ​​een kepenek, een traditionele herdersmantel gemaakt van vilt, dat hem van schouder tot enkel bedekt.
2
Zonlicht schijnt in het water terwijl een duiker in een cenote in Mexico zwemt Het is een geweldige en unieke ervaring in het leven van een onderwaterfotograaf zegt Your Shotfotograaf Fabrice Guerin De mystieke schoonheid en het uitbundige van deze onderwaterlandschappen gaven me het gevoel dat ik in een andere wereld wasLees meer over de cenotes httpwwwnationalgeographicnlreizen201709duikmexicosondergelopengrotten
Fabrice Guérin
Zonlicht schijnt in het water terwijl een duiker in een cenote in Mexico zwemt. "Het is een geweldige en unieke ervaring in het leven van een onderwaterfotograaf," zegt Your Shot-fotograaf Fabrice Guerin. "De mystieke schoonheid en het uitbundige van deze onderwaterlandschappen gaven me het gevoel dat ik in een andere wereld was. Lees meer over de cenotes: https://www.nationalgeographic.nl/reizen/2017/09/duik-mexicos-ondergelopen-grotten
3
De AkashiKaikyobrug verbindt Awaji Island met Honshu het grootste Japanse eiland De brug is bijna vier kilometer lang en brengt dagelijks ongeveer 23000 autos naar de overkant
Tomoshi Hara
De Akashi-Kaikyo-brug verbindt Awaji Island met Honshu, het grootste Japanse eiland. De brug is bijna vier kilometer lang en brengt dagelijks ongeveer 23.000 auto's naar de overkant.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Een boer laadt zijn ossen in een vrachtwagen in de kleine Italiaanse stad Montanesi Het is de dag van het festival van San Rocco de patroonheilige van de stad Naast eten muziek en feest zal een kleine groep van ossen met een enorm kruisbeeld door de stad paraderen
Andy Moor
Een boer laadt zijn ossen in een vrachtwagen in de kleine Italiaanse stad Montanesi. Het is de dag van het festival van San Rocco, de patroonheilige van de stad. Naast eten, muziek en feest, zal een kleine groep van ossen met een enorm kruisbeeld door de stad paraderen.
5
In de buurt van de stad Kalambaka Griekenland zijn zes oostorthodoxe kloosters gebouwd bovenop een reeks lange rotsformaties de Meteora Dit is het Roussanouklooster dat ooit in het midden van de 16e eeuw werd opgericht Nu woont er nog slechts een kleine groep nonnenBekijk de video van de Meteora httpwwwnationalgeographicnlvideotvdekloostersvanmeteoragriekenland
Veselin Atanasov
In de buurt van de stad Kalambaka, Griekenland, zijn zes oost-orthodoxe kloosters gebouwd bovenop een reeks lange rotsformaties, de Meteora. Dit is het Roussanou-klooster, dat ooit in het midden van de 16e eeuw werd opgericht. Nu woont er nog slechts een kleine groep nonnen. Bekijk de video van de Meteora: https://www.nationalgeographic.nl/video/tv/de-kloosters-van-meteora-griekenland
6
Tijdens het fotograferen in het Serengeti National Park van Tanzania kwam Your Shotfotograaf Sonalini Khetrapal een groep cheetahs tegen die een springbok opaten Het was fascinerend om te zien hoe de broers het bloed van elkaars gezicht likten terwijl de moeder waakte ze zegt Deze foto vangt de hardheid van het wild maar laat ook de zachte kant van de band tussen de dieren zien
Sonalini Khetrapal
Tijdens het fotograferen in het Serengeti National Park van Tanzania, kwam Your Shot-fotograaf Sonalini Khetrapal een groep cheetahs tegen die een springbok opaten. "Het was fascinerend om te zien hoe de broers het bloed van elkaars gezicht likten terwijl de moeder waakte" ze zegt. "Deze foto vangt de hardheid van het wild, maar laat ook de zachte kant van de band tussen de dieren zien."
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Your Shotfotograaf yvind Blomstereng zegt dat hij jaren wachtte om deze foto te kunnen maken in zijn geboortestad Trondheim Noorwegen Het was volle maan en laagtij legt hij uit Normaal gezien is er een afstand van de werven naar de rivier maar deze ochtend niet
Øyvind Blomstereng
Your Shot-fotograaf Øyvind Blomstereng zegt dat hij jaren wachtte om deze foto te kunnen maken in zijn geboortestad Trondheim, Noorwegen. "Het was volle maan en laagtij," legt hij uit. "Normaal gezien is er een afstand van de werven naar de rivier... maar deze ochtend niet."
8
Toen hij door NoordCaliforni reed beleefde Your Shotfotograaf Josh Heidebrecht een moment van fotografische serendipiteit nadat hij en zijn vriend stopten om te zien wat ze in het bos langs de weg konden vinden Een eekhoorn liep vlak boven me waardoor ik recht omhoog keek herinnert hij zich Gelukkig had ik mijn groothoeklens bij zodat ik dit perspectief van de gedeeltelijk verbrande redwoods kon vastleggen
Josh Heidebrecht
Toen hij door Noord-Californië reed, beleefde Your Shot-fotograaf Josh Heidebrecht een moment van fotografische serendipiteit nadat hij en zijn vriend stopten om te zien wat ze in het bos langs de weg konden vinden. "Een eekhoorn liep vlak boven me, waardoor ik recht omhoog keek," herinnert hij zich. "Gelukkig had ik mijn groothoeklens bij, zodat ik dit perspectief van de gedeeltelijk verbrande redwoods kon vastleggen."
9
Sinds 1983 organiseert Coney Island in Brooklyn New York een Mermaid Parade om het begin van de zomer te vieren Meer dan 1500 mensen hullen zich in artistieke kostuums en paraderen zo door de straten
Matías González
Sinds 1983 organiseert Coney Island in Brooklyn, New York, een Mermaid Parade om het begin van de zomer te vieren. Meer dan 1500 mensen hullen zich in artistieke kostuums en paraderen zo door de straten.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
In de Rode Zee voor de kust van Egypte zwemt een vrijduiker in de buurt van een kunstmatig rif dat eruitziet als een olifant Aangezien koraalriffen overtal ter wereld bedreigd zijn moeten kunstmatige riffen het ecosysteem onder water boosten Als ze er nog een beetje bijzonder uitzien zoals deze hebben onderwaterliefhebbers er nog meer plezier aan
Guillaume Bihet
In de Rode Zee voor de kust van Egypte zwemt een vrijduiker in de buurt van een kunstmatig rif dat eruitziet als een olifant. Aangezien koraalriffen overtal ter wereld bedreigd zijn, moeten kunstmatige riffen het ecosysteem onder water boosten. Als ze er nog een beetje bijzonder uitzien, zoals deze, hebben onderwaterliefhebbers er nog meer plezier aan.
11
Nenetse kinderen poseren voor een foto in landelijk Rusland De Nenetsen zijn inheemse nomaden die dichtbij de Noordpool leven Your Shotfotograaf Kamil Nureev zegt dat de Nenetse kinderen ieder jaar vertrekken naar kostschool en dat ze er elke keer van dromen dat ze terug naar huis gaan
Kamil Nureev
Nenetse kinderen poseren voor een foto in landelijk Rusland. De Nenetsen zijn inheemse nomaden die dichtbij de Noordpool leven. Your Shot-fotograaf Kamil Nureev zegt dat de Nenetse kinderen ieder jaar vertrekken naar kostschool en dat ze er elke keer van dromen dat ze terug naar huis gaan.
12
In India zijn deze vrouwen die in een stenen oven werken bedekt met stof Aangezien de urbanisatie in India voor meer gebouwen zorgt is de vraag naar bakstenen hoog Werknemers worden vaak geconfronteerd met trieste omstandigheden werkdagen van achttien uur en een laag inkomen
Tejal Mewar
In India zijn deze vrouwen die in een stenen oven werken bedekt met stof. Aangezien de urbanisatie in India voor meer gebouwen zorgt, is de vraag naar bakstenen hoog. Werknemers worden vaak geconfronteerd met trieste omstandigheden, werkdagen van achttien uur en een laag inkomen.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Van bovenaf ziet deze wijk in Ho Chi MinhStad Vietnam er vrolijk en vredig uit Maar beneden is het een ander verhaal zegt Your Shotfotograaf Tan Diep Bao Het gebied Black Water Hamlet werd oorspronkelijk bewoond door immigranten die stalhuizen op de grachten hebben gebouwd Het is nu een sloppenwijk met een extreem slechte omgeving geworden zegt Tan Diep Bao Deze kanalen worden steeds meer verontreinigd met afval
Tan Diep Bao
Van bovenaf ziet deze wijk in Ho Chi Minh-Stad, Vietnam er vrolijk en vredig uit. Maar beneden is het een ander verhaal, zegt Your Shot-fotograaf Tan Diep Bao. Het gebied (Black Water Hamlet), werd oorspronkelijk bewoond door immigranten die stalhuizen op de grachten hebben gebouwd. "Het is nu een sloppenwijk met een extreem slechte omgeving geworden," zegt Tan Diep Bao. "Deze kanalen worden steeds meer verontreinigd met afval."
14
Een Italiaanse leeuwtrainer rust met een van de leeuwen waarmee ze werkt Your Shotfotograaf Nader Saadallah fotografeerde haar terwijl ze werkte en zegt Ze behandelt de leeuwen zoals haar kinderen Ze slaapt en speelt elke dag met hen
Nader Saadallah
Een Italiaanse leeuwtrainer rust met een van de leeuwen waarmee ze werkt. Your Shot-fotograaf Nader Saadallah fotografeerde haar terwijl ze werkte en zegt: "Ze behandelt de leeuwen zoals haar kinderen. Ze slaapt en speelt elke dag met hen."
15
Kinderen spelen in het water bij trappen in Jodhpur Rajasthan India Deze zogenaamde stepwell die Toorji ka jhalra heet werd gebouwd in 1740 en blijft vandaag een populaire bestemming voor toeristen en lokale bevolking Your Shotfotograaf Shyam Prasad S Shotam verklaart De architectuur van deze stepwell is zo uniek en het water is zo schoon dat velen hier komen afkoelen voor ze terug het drukke leven ingaan
Shyam Prasad S.
Kinderen spelen in het water bij trappen in Jodhpur, Rajasthan, India. Deze zogenaamde 'stepwell', die Toorji ka jhalra heet, werd gebouwd in 1740 en blijft vandaag een populaire bestemming voor toeristen en lokale bevolking. Your Shot-fotograaf Shyam Prasad S. Shotam verklaart: "De architectuur van deze stepwell is zo uniek en het water is zo schoon dat velen hier komen afkoelen voor ze terug het drukke leven ingaan."
Advertentie - Lees hieronder verder
16
In het Martin Mere Wetland Centre in Burscough Engeland stopt een Chileense flamingo om te eten Het centrum werkt met dierentuinen in heel Engeland en Ierland samen om gezonde flamingos groot te brengen
Ivan Vidakovic
In het Martin Mere Wetland Centre in Burscough, Engeland, stopt een Chileense flamingo om te eten. Het centrum werkt met dierentuinen in heel Engeland en Ierland samen om gezonde flamingo's groot te brengen.
17
Een jonge cellist houdt haar instrument vast terwijl Your Shotfotograaf Graham de Lacy haar portret fotografeert De Lacy kreeg vijf minuten met elk lid van het Buskaid Soweto String Orchestra in Johannesburg ZuidAfrika  een muziekprogramma voor de school die de kans geeft om een instrument te leren De Lacy zegt dat zijn doel om de studenten te fotograferen was om de relatie die elke muzikant heeft met hun instrument vast te leggen
Graham de Lacy
Een jonge cellist houdt haar instrument vast terwijl Your Shot-fotograaf Graham de Lacy haar portret fotografeert. De Lacy kreeg vijf minuten met elk lid van het Buskaid Soweto String Orchestra in Johannesburg, Zuid-Afrika - een muziekprogramma voor de school die de kans geeft om een ​​instrument te leren. De Lacy zegt dat zijn doel om de studenten te fotograferen "was om de relatie die elke muzikant heeft met hun instrument vast te leggen."
18
Het vuur van Eagle Creek werd naar verluidt gestart door tieners die vuurwerk in een droge vallei gooiden Na een maand branden heeft het vuur meer dan 197 vierkante kilometer land in de staat Washington verwoest Your Shotfotograaf Dylan Taylor heeft de vernietiging buiten Moffetts Hot Springs op beeld gezet De Columbia River Gorge zegt hij ziet er nu uit als een scne uit de apocalyps
Dylan Taylor
Het vuur van Eagle Creek werd naar verluidt gestart door tieners die vuurwerk in een droge vallei gooiden. Na een maand branden, heeft het vuur meer dan 197 vierkante kilometer land in de staat Washington verwoest. Your Shot-fotograaf Dylan Taylor heeft de vernietiging buiten Moffetts Hot Springs op beeld gezet. De Columbia River Gorge, zegt hij, ziet er nu uit als 'een scène uit de apocalyps'.
Advertentie - Lees hieronder verder
19
Tijdens het Holifeest ook bekend als het HoliPhagwa vieren de Hindoes de terugkeer van de lente Tijdens de vieringen gooien de deelnemers gekleurd poeder op elkaar terwijl ze dansen op de muziek Deze verlamde vrouw uit Vrindavan Uttar Pradesh India was een van de feestvierders Your Shotfotograaf Raj Sarkar zegt dat ze wel 102 jaar oud kan zijn
Raj Sarkar
Tijdens het Holifeest, ook bekend als het Holi-Phagwa, vieren de Hindoe's de terugkeer van de lente. Tijdens de vieringen gooien de deelnemers gekleurd poeder op elkaar terwijl ze dansen op de muziek. Deze verlamde vrouw uit Vrindavan, Uttar Pradesh, India, was een van de feestvierders. Your Shot-fotograaf Raj Sarkar zegt dat ze wel 102 jaar oud kan zijn.
20
In Pakistan vlakbij de Afghaanse grens wacht een eendenjager met zijn hond op een stille morgen Lokvogels drijven op het meer zodat Siberische eenden gelokt worden tijdens hun seizoensmigratie
Irfan Turi
In Pakistan, vlakbij de Afghaanse grens, wacht een eendenjager met zijn hond op een stille morgen. Lokvogels drijven op het meer, zodat Siberische eenden gelokt worden tijdens hun seizoensmigratie.

Fotografie

een foto uit de serie van jelle krings over de oekraiense spoorwegen

Het Oekraïense spoor: een wapen tegen de Russen

afbeelding in het zuidoosten van turkije, waar tientallen dorpen onder water verdwijnen door de aanleg van een stuwdam

Stuwmeren in Turkije slokken tientallen dorpen op

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder