Skip to Content

Indianenstammen willen ‘spirit bear’ tegen jagers beschermen

Twee spirit bearwelpen spelen met elkaar De indianen van de Canadese westkust hebben het bestaan van de witte beren jarenlang geheim gehouden De stamoudsten vreesden dat de beren anders het slachtoffer van trofeen en pelsjagers zouden wordenpinterest icon
Ian McAllister, National Geographic Creative
1
This is an image
Paul Nicklen, National Geographic Creative
2
Twee spirit bearwelpen spelen met elkaar De indianen van de Canadese westkust hebben het bestaan van de witte beren jarenlang geheim gehouden De stamoudsten vreesden dat de beren anders het slachtoffer van trofeen en pelsjagers zouden worden
Ian McAllister, National Geographic Creative
Twee spirit bear-welpen spelen met elkaar. De indianen van de Canadese westkust hebben het bestaan van de witte beren jarenlang geheim gehouden. De stamoudsten vreesden dat de beren anders het slachtoffer van trofeeën- en pelsjagers zouden worden.
3
Een Kermodebeer eet een vis in een met mos overdekt stuk van het gematigde regenwoud De KitasooXaiXais Nation heeft er lange tijd voor gestreden om de jacht op beren in hun bossen te verbieden en het toerisme voor berenspotters te bevorderen
Paul Nicklen, National Geographic Creative
Een Kermode-beer eet een vis in een met mos overdekt stuk van het gematigde regenwoud. De Kitasoo/Xai’Xais Nation heeft er lange tijd voor gestreden om de jacht op beren in hun bossen te verbieden en het toerisme voor berenspotters te bevorderen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Bij eb staat een moedergrizzly naast haar jong in een riviermonding Samen met Kermodeberen en zwarte beren zijn grizzlys de grote attractie voor de bezoekers van het Great Bear Rainforest
Ian McAllister, National Geographic Creative
Bij eb staat een moedergrizzly naast haar jong in een riviermonding. Samen met Kermode-beren en zwarte beren zijn grizzly’s de grote attractie voor de bezoekers van het Great Bear Rainforest.
5
Kermodeberen leven uitsluitend op de afgelegen archipel voor de centrale kust van British Columbia Door een genetische mutatie in sommige zwarte beren hebben Kermodeberen een witte vacht
Paul Nicklen, National Geographic Creative
Kermode-beren leven uitsluitend op de afgelegen archipel voor de centrale kust van British Columbia. Door een genetische mutatie in sommige zwarte beren hebben Kermode-beren een witte vacht.
6
Door een genetische mutatie bij sommige zwarte beren hebben Kermodeberen een witte vacht In een onderzoek uit 2012 valt te lezen dat bezoekers aan het Great Bear Rainforest twaalfmaal zoveel geld uitgaven als trofeenjagers
Paul Nicklen, National Geographic Creative
Door een genetische mutatie bij sommige zwarte beren hebben Kermode-beren een witte vacht. In een onderzoek uit 2012 valt te lezen dat bezoekers aan het Great Bear Rainforest twaalfmaal zoveel geld uitgaven als trofeeënjagers.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
De spirit bears van British Columbia eten graag wilde appels Ooit kampte het kustplaatsje Klemtu met een werkloosheid van tachtig procent maar dankzij het ecotoerisme voor berenspotters is die naar tien procent gedaald
Paul Nicklen, National Geographic Creative
De spirit bears van British Columbia eten graag wilde appels. Ooit kampte het kustplaatsje Klemtu met een werkloosheid van tachtig procent, maar dankzij het ecotoerisme voor berenspotters is die naar tien procent gedaald.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder