Skip to Content

Gigantische supernova verspreidde bouwstenen van het leven

Een onstuimige en vlammende massa gas en stof gloeit op binnen een supernovarest Het object met de naam N 63A is wat overbleef van een enorme ster die explodeerde en gaswolken verspreidde in een toch al turbulent gebied N 63A ligt in een gebied in de Grote Magelhaense Wolk waar nieuwe sterren ontstaan De Grote Magelhaense Wolk is een onregelmatig sterrenstelsel dat op zon 169000 lichtjaar van de Melkweg ligtpinterest icon
NASA, JPL Cal-tech, cxc, NOAO, Aura, Nsf
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Een onstuimige en vlammende massa gas en stof gloeit op binnen een supernovarest Het object met de naam N 63A is wat overbleef van een enorme ster die explodeerde en gaswolken verspreidde in een toch al turbulent gebied N 63A ligt in een gebied in de Grote Magelhaense Wolk waar nieuwe sterren ontstaan De Grote Magelhaense Wolk is een onregelmatig sterrenstelsel dat op zon 169000 lichtjaar van de Melkweg ligt
NASA, JPL Cal-tech, cxc, NOAO, Aura, Nsf
Een onstuimige en vlammende massa gas en stof gloeit op binnen een supernovarest. Het object, met de naam N 63A, is wat overbleef van een enorme ster die explodeerde en gaswolken verspreidde in een toch al turbulent gebied. N 63A ligt in een gebied in de Grote Magelhaense Wolk waar nieuwe sterren ontstaan. De Grote Magelhaense Wolk is een onregelmatig sterrenstelsel dat op zo'n 169.000 lichtjaar van de Melkweg ligt.
2
Een ring van gloeiend restmateriaal vormt een cirkel rond de rest van supernova 1987A in het sterrenstelsel Grote Magelhaense Wolk Deze kosmische parelketting is ongeveer 14 lichtjaar in doorsnede Het materiaal werd vermoedelijk duizenden jaren geleden door de ster verspreid toen die begon ineen te storten Het restmateriaal werd door de explosiegolf tot ongeveer 11100 graden Celsius verhit toen de ster explodeerde De verwachting is dat supernova 1987A nog tientallen jaren zal blijven gloeien
NASA and ESA
Een ring van gloeiend restmateriaal vormt een cirkel rond de rest van supernova 1987A in het sterrenstelsel Grote Magelhaense Wolk. Deze kosmische parelketting is ongeveer 1,4 lichtjaar in doorsnede. Het materiaal werd vermoedelijk duizenden jaren geleden door de ster verspreid, toen die begon ineen te storten. Het restmateriaal werd door de explosiegolf tot ongeveer 11.100 graden Celsius verhit toen de ster explodeerde. De verwachting is dat supernova 1987A nog tientallen jaren zal blijven gloeien.
3
Op deze afbeelding uit 1991 is een klein stukje te zien van een supernovarest uit de Sluiernevel De formatie die hier te zien is is de buitenste rand van een uitdijende explosiegolf van een enorme supernova die ongeveer 15000 jaar geleden plaatsvond De explosiegolf botst op wolken interstellair gas waardoor dit opgloeit en informatie prijsgeeft over de samenstelling van het gas
J. J. Hester Arizona State University, NASA
Op deze afbeelding uit 1991 is een klein stukje te zien van een supernovarest uit de Sluiernevel. De formatie die hier te zien is, is de buitenste rand van een uitdijende explosiegolf van een enorme supernova die ongeveer 15.000 jaar geleden plaatsvond. De explosiegolf botst op wolken interstellair gas waardoor dit opgloeit en informatie prijsgeeft over de samenstelling van het gas.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Dit beeld van de Hubbleruimtetelescoop is een intieme weergave van de verzwakte restanten van supernova Cassiopeia A Dit bolvormige object is tot op heden de jongste supernovarest die in de Melkweg werd gevonden Dit beeld is samengesteld uit achttien verschillende opnamen van de Advanced Camera for Surveys ACS aan boord van de Hubble
NASA, Esa, & Hubble Heritage Team
Dit beeld van de Hubble-ruimtetelescoop is een intieme weergave van de verzwakte restanten van supernova Cassiopeia A. Dit bolvormige object is tot op heden de jongste supernovarest die in de Melkweg werd gevonden. Dit beeld is samengesteld uit achttien verschillende opnamen van de Advanced Camera for Surveys (ACS) aan boord van de Hubble.

Fotografie

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Gedeelde nummer 1 in de categorie dier CIRCLE OF LIFEBeschrijving door de fotograaf De reden waarom ik voor deze foto kies Het is een vloeiend geheel door de weerspiegeling de eekhoorn zijn houding lijkt door de reflectie in een cirkelvorm te zijn waardoor je een uniek beeld krijgt De kleuren en compositie zitten heel goed en de foto straalt enorm veel kracht en dynamiek uit

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022: publieksprijs

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder