Skip to Content

Duim van terracottakrijger gestolen

Opgegraven standbeelden van het Terracottaleger in de graftombe van de Chinese keizer Qin Shi Huangdipinterest icon
O. Louis Mazzatenta, National Geographic Creative
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Opgegraven standbeelden van het Terracottaleger in de graftombe van de Chinese keizer Qin Shi Huangdi
O. Louis Mazzatenta, National Geographic Creative
Opgegraven standbeelden van het Terracottaleger in de graftombe van de Chinese keizer Qin Shi Huangdi.
2
De gezichten van de terracottastrijders werden in een van de tientallen verschillende mallen gemaakt waarna beeldhouwers individuele details aanbrachten Daarbij konden ze kiezen uit een scala van haarstijlen oren wenkbrauwen snorren en baarden De lichamen werden op soortgelijke wijze vervaardigd en vertoonden eveneens een combinatie van standaardelementen Al met al wekten de voltooide standbeelden de indruk van een oneindige variteit zoals bij een echt leger
O. Louis Mazzatenta
De gezichten van de terracottastrijders werden in een van de tientallen verschillende mallen gemaakt, waarna beeldhouwers individuele details aanbrachten. Daarbij konden ze kiezen uit een scala van haarstijlen, oren, wenkbrauwen, snorren en baarden. De lichamen werden op soortgelijke wijze vervaardigd en vertoonden eveneens een combinatie van standaardelementen. Al met al wekten de voltooide standbeelden de indruk van een oneindige variëteit, zoals bij een echt leger.
3
Sporen van verf herinneren vaag aan de schitterende kleuren waarmee de terracottastrijders op met moment van hun bijzetting ruim tweeduizend jaar geleden waren beschilderd Dit fragment bootst het kenmerkende harnas van die tijd na stukken leer die waren bedekt met een laklaag en die met rode koorden aaneen waren geregen De handen waren speciaal gevormd om een wapen vast te houden
O. Louis Mazzatenta
Sporen van verf herinneren vaag aan de schitterende kleuren waarmee de terracottastrijders op met moment van hun bijzetting, ruim tweeduizend jaar geleden, waren beschilderd. Dit fragment bootst het kenmerkende harnas van die tijd na: stukken leer die waren bedekt met een laklaag en die met rode koorden aaneen waren geregen. De handen waren speciaal gevormd om een wapen vast te houden.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Gebogen over een chaotische groep nieuwe vondsten veegt Yang Jingyi met een kwastje de laatste modder weg voordat aan de restauratie ervan kan worden begonnen Nu de opgravingen de centrale graftombe van de keizer naderen verwachten archeologen dat het verhaal van het Terracottaleger nog talloze verrassende wendingen krijgt
O. Louis Mazzatenta
Gebogen over een chaotische groep nieuwe vondsten, veegt Yang Jingyi met een kwastje de laatste modder weg voordat aan de restauratie ervan kan worden begonnen. Nu de opgravingen de centrale graftombe van de keizer naderen, verwachten archeologen dat het verhaal van het Terracottaleger nog talloze verrassende wendingen krijgt.
5
In het echte leven was de kledij van de gewone soldaat waarschijnlijk gemaakt van hennep terwijl officieren in zijde gekleed gingen Het leger kende geen uniformen want de krijgers zorgden voor hun eigen kleding
O. Louis Mazzatenta
In het echte leven was de kledij van de gewone soldaat waarschijnlijk gemaakt van hennep, terwijl officieren in zijde gekleed gingen. Het leger kende geen uniformen, want de krijgers zorgden voor hun eigen kleding.
6
De huidpartijen waren meestal in een bruingele of  zoals op deze foto  roze tint geschilderd hoewel een van de gezichten een raadselachtige groene kleur vertoont
O. Louis Mazzatenta
De huidpartijen waren meestal in een bruingele of - zoals op deze foto - roze tint geschilderd, hoewel een van de gezichten een raadselachtige groene kleur vertoont.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Echte wapenrusting zoals nagebootst in dit terracottafragment moet als een dakpan over de bovenarm hebben gelegen Daaronder droegen de meeste manschappen een jas die tot op de knien viel lange mouwen had en rond de taille met een riem werd ingesnoerd
O. Louis Mazzatenta
Echte wapenrusting zoals nagebootst in dit terracottafragment, moet als een dakpan over de bovenarm hebben gelegen. Daaronder droegen de meeste manschappen een jas die tot op de knieën viel, lange mouwen had en rond de taille met een riem werd ingesnoerd.
8
Met verf werden de soldatenbeelden voorzien van individualistische trekjes zoals blijkt uit het oogwit en andere details van dit gezicht
O. Louis Mazzatenta
Met verf werden de soldatenbeelden voorzien van individualistische trekjes, zoals blijkt uit het oogwit en andere details van dit gezicht.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder