Skip to Content

Luchtfoto’s onthullen wild en wonderschoon poollandschap - 1

Een ijsbeer steekt een ijsvlakte over bij Arctic Bay in het Canadese Nunavut Het was een emotioneel moment voor de fotograaf Ik heb al veel mooie momenten in het wild beleefd en ik kan je verzekeren dat dit het mooiste was dat ik ooit zag Hier zou je kunnen zeggen dat de ijsbeer het smelten van het zeeijs tegenhoudtpinterest icon
Florian Ledoux, National Geographic Your Shot
1
Een ijsbeer steekt een ijsvlakte over bij Arctic Bay in het Canadese Nunavut Het was een emotioneel moment voor de fotograaf Ik heb al veel mooie momenten in het wild beleefd en ik kan je verzekeren dat dit het mooiste was dat ik ooit zag Hier zou je kunnen zeggen dat de ijsbeer het smelten van het zeeijs tegenhoudt
Florian Ledoux, National Geographic Your Shot
Een ijsbeer steekt een ijsvlakte over bij Arctic Bay in het Canadese Nunavut. Het was een emotioneel moment voor de fotograaf. “Ik heb al veel mooie momenten in het wild beleefd en ik kan je verzekeren dat dit het mooiste was dat ik ooit zag. Hier zou je kunnen zeggen dat de ijsbeer het smelten van het zeeijs tegenhoudt.”
2
Bij het bewonderen van de prachtige ijsbergen in Groenland moeten bezoekers op een veilige afstand blijven van ten minste drie keer de hoogte van een ijsschots omdat het ijs vaak afbreekt en in zee valt
Bij het bewonderen van de prachtige ijsbergen in Groenland moeten bezoekers op een veilige afstand blijven, van ten minste drie keer de hoogte van een ijsschots, omdat het ijs vaak afbreekt en in zee valt.
3
Een groep walrussen ligt te rusten in Resolute in het Canadese Nunavut
Een groep walrussen ligt te rusten in Resolute in het Canadese Nunavut.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
IJsberen jagen in de zomer vaak tussen de ijsschotsen op zeehonden en andere wilde dieren in Nunavut in Canada Deze luchtfoto is een natuurlijk zoekplaatje waarop een ijsbeer te vinden is
IJsberen jagen in de zomer vaak tussen de ijsschotsen op zeehonden en andere wilde dieren in Nunavut in Canada. Deze luchtfoto is een natuurlijk zoekplaatje, waarop een ijsbeer te vinden is.
5
Een jonge ijsbeer op het ijs in het Canadese Nunavut De fotograaf herinnert zich dat de beer op hem en zijn groep kwam aflopen Deze jonge magere ijsbeer kwam op ons af nadat hij een zeehond voedsel had verorberd Hij was niet verstoord door ons maar probeerde te ruiken wat wij waren Nadat hij even had rondgesnuffeld liep hij terug tot er een tweede beer kwam die hem probeerde te verjagen
Een jonge ijsbeer op het ijs in het Canadese Nunavut. De fotograaf herinnert zich dat de beer op hem en zijn groep kwam aflopen. “Deze jonge, magere ijsbeer kwam op ons af nadat hij een zeehond [voedsel] had verorberd. Hij was niet verstoord [door ons], maar probeerde te ruiken wat wij waren. Nadat hij even had rondgesnuffeld, liep hij terug, tot er een tweede beer kwam die hem probeerde te verjagen.”
6
Vogels rusten uit langs de rand van een ijsberg bij de IJsfjord van Ilulissat in Groenland
Vogels rusten uit langs de rand van een ijsberg bij de IJsfjord van Ilulissat in Groenland.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Narwallen zijn moeilijk te vinden maar in de zomermaanden gaan ze op jacht naar vis en zijn ze te zien bij Baffineiland in Canada
Narwallen zijn moeilijk te vinden, maar in de zomermaanden gaan ze op jacht naar vis en zijn ze te zien bij Baffineiland in Canada.
8
Een Inuitman is aan het vissen in OostGroenland Inuit leven in de winter van de jacht en de visvangst Dit wordt steeds moeilijker door klimaatverandering en krimpende populaties van soorten
Een Inuitman is aan het vissen in Oost-Groenland. Inuit leven in de winter van de jacht en de visvangst. Dit wordt steeds moeilijker door klimaatverandering en krimpende populaties van soorten.
9
IJs dat in Groenland aan het aanvriezen is
IJs dat in Groenland aan het aanvriezen is.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
De zon komt op tijdens een stille ochtend in het noordpoolgebied
De zon komt op tijdens een stille ochtend in het noordpoolgebied.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder