Skip to Content

Haaien van A tot Z

Pacifische zeeengel Santa Catalina Island Californipinterest icon
David Doubilet, National Geographic Creative
1
Pacifische zeeengel Santa Catalina Island Californi
David Doubilet, National Geographic Creative
Pacifische zee-engel. Santa Catalina Island, Californië
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Kathaai Galpagoseilanden Ecuador
Norbert Wu, Minden Pictures, National Geographic Creative
Kathaai. Galápagoseilanden, Ecuador
8
Exemplaar gefotografeerd in het Bishop Museum op Oahu Hawa
Bill Curtsinger, National Geographic Creative
Exemplaar gefotografeerd in het Bishop Museum op Oahu, Hawaï
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Deze franjehaai werd door een visser voor de kust van Numazu in Japan uit zee gehaald omdat deze vissen op een diepte van zeshonderd meter leven is het een zeldzame vondst De haai werd overgebracht naar het Awashima Marine Park
Awashima Marine Park, Getty Images
Deze franjehaai werd door een visser voor de kust van Numazu in Japan uit zee gehaald; omdat deze vissen op een diepte van zeshonderd meter leven, is het een zeldzame vondst. De haai werd overgebracht naar het Awashima Marine Park.
12
South Neptune Islands Australi
Brian Skerry, National Geographic Creative
South Neptune Islands, Australië
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Gansbaai ZuidAfrika
National Geographic Creative
Gansbaai, Zuid-Afrika
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
19
Jervis Bay NieuwZuidWales Australi
Mike Parry, Minden Pictures, National Geographic Creative
Jervis Bay, Nieuw-Zuid-Wales, Australië

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder