Skip to Content

Ontmoet de meesterfotograaf met maar een missie: ons de zee laten zien

Stormband en ezelspinguns kibbelen en rusten op een klein eilandje van ijs een berg bit bij Dank Island Antarctica De pinguns waren bezorgd dat ik een luipaardzeehond was die om hun eiland heen cirkelde om hen op te eten Ik zag hoe een van de stormbandpinguns een ezelspingun in het water duwde Toen de pingun langs me zwom en weer op het ijs klom begonnen daarna alle pinguns te springen te zwemmen en rond het eiland voor me te cirkelen  David Doubiletpinterest icon
David Doubilet
1
Stormband en ezelspinguns kibbelen en rusten op een klein eilandje van ijs een berg bit bij Dank Island Antarctica De pinguns waren bezorgd dat ik een luipaardzeehond was die om hun eiland heen cirkelde om hen op te eten Ik zag hoe een van de stormbandpinguns een ezelspingun in het water duwde Toen de pingun langs me zwom en weer op het ijs klom begonnen daarna alle pinguns te springen te zwemmen en rond het eiland voor me te cirkelen  David Doubilet
David Doubilet
Stormband- en ezelspinguïns kibbelen en rusten op een klein eilandje van ijs, een 'berg bit' bij Dank Island, Antarctica. De pinguïns waren bezorgd dat ik een luipaardzeehond was die om hun eiland heen cirkelde om hen op te eten. Ik zag hoe een van de stormbandpinguïns een ezelspinguïn in het water duwde. Toen de pinguïn langs me zwom en weer op het ijs klom, begonnen daarna alle pinguïns te springen, te zwemmen en rond het eiland voor me te cirkelen. — David Doubilet
2
Australische zeeleeuwen relaxen en zwemmen in een zacht bed van zeegras rondom Hopkins Island ZuidAustrali Het zijn net nieuwsgierige onderwaterpups sjorrend aan riemen en trekkend aan vinnen Op een moment verdwenen ze opeens allemaal Ze wisten iets dat wij niet wisten een grote witte haai patrouilleerde langs het eiland op zoek naar een maaltijd  David Doubilet
David Doubilet
Australische zeeleeuwen relaxen en zwemmen in een zacht bed van zeegras rondom Hopkins Island, Zuid-Australië. Het zijn net nieuwsgierige onderwaterpups, sjorrend aan riemen en trekkend aan vinnen. Op een moment verdwenen ze opeens allemaal. Ze wisten iets dat wij niet wisten: een grote witte haai patrouilleerde langs het eiland op zoek naar een maaltijd. - David Doubilet
3
Een van de beste manieren om een rif te begrijpen is het vanuit de lucht te bekijken Het Great Detached Reef op het noordelijke Great Barrier Reef kijkt uit op de oceaankrachten van de Koraalzee We reisden in 2010 af naar dit afgelegen en ongerepte noordelijke rifsysteem om robuuste koralen en een gezonde haaienpopulatie te vinden Tegenwoordig is meer dan 90 procent van het Great Barrier Reef aangetast door koraalverbleking in verband met El Nio  David Doubilet
David Doubilet
Een van de beste manieren om een ​​rif te begrijpen, is het vanuit de lucht te bekijken. Het Great Detached Reef op het noordelijke Great Barrier Reef kijkt uit op de oceaankrachten van de Koraalzee. We reisden in 2010 af naar dit afgelegen en ongerepte noordelijke rifsysteem om robuuste koralen en een gezonde haaienpopulatie te vinden. Tegenwoordig is meer dan 90 procent van het Great Barrier Reef aangetast door koraalverbleking in verband met El Niño. - David Doubilet
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Een op afstand bestuurbaar voertuig ROV daalt af naar Suruga Bay Japan terwijl de berg Fuji op de achtergrond oprijst Deze foto was een technische uitdaging waarvoor ik een reismat nodig had ontworpen door mijn geniale collega Kenji Yamaguchi in NG photo engineering De mat blokkeerde de onderkant van de lens zodat ik de berg Fuji kon fotograferen en de film vervolgens terugrollen om Mount Fuji te blokkeren zodat ik het voertuig kon schieten Deze zeer moeilijke techniek bracht twee afbeeldingen samen op film in n frame  David Doubilet
David Doubilet
Een op afstand bestuurbaar voertuig (ROV) daalt af naar Suruga Bay, Japan, terwijl de berg Fuji op de achtergrond oprijst. Deze foto was een technische uitdaging waarvoor ik een ‘reismat’ nodig had, ontworpen door mijn geniale collega Kenji Yamaguchi in NG photo engineering. De mat blokkeerde de onderkant van de lens, zodat ik de berg Fuji kon fotograferen en de film vervolgens terugrollen om Mount Fuji te blokkeren, zodat ik het voertuig kon schieten. Deze zeer moeilijke techniek bracht twee afbeeldingen samen op film in één frame. – David Doubilet
5
Een Japanse Zero rust op het zachte vulkanische zand van Kimbe Bay PapoeaNieuwGuinea De Tweede Wereldoorlog rolde heen en weer over de noordkust van New Britain Island en liet sporen van oorlog achter in de jungle en in de zee  David Doubilet
David Doubilet
Een Japanse 'Zero' rust op het zachte vulkanische zand van Kimbe Bay, Papoea-Nieuw-Guinea. De Tweede Wereldoorlog rolde heen en weer over de noordkust van New Britain Island en liet sporen van oorlog achter in de jungle en in de zee - David Doubilet
6
Dr William Hamner stijgt op in een laag Mastigiaskwallen in Jellyfish Lake een meer in Palau Het meer heeft een ondergrondse verbinding met de zee en een grote populatie kwallen die hun vermogen om te steken hebben verloren   David Doubilet
David Doubilet
Dr. William Hamner stijgt op in een laag Mastigias-kwallen in Jellyfish Lake, een meer in Palau. Het meer heeft een ondergrondse verbinding met de zee en een grote populatie kwallen die hun vermogen om te steken hebben verloren. - David Doubilet

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder