Skip to Content

Bekijk een beroemde Mexicaanse dansceremonie van dichtbij

Danser Ignacio Reynoso Jimnez dost zich uit in zijn tastoaneskostuum De ceremonie waarmee de zege van de Spaanse conquistadores op de opstandige Caxcanes wordt heropgevoerd bevat naast inheemse elementen ook precolumbiaanse ritmen en bewegingen van de dans zelf en delen van het kostuumpinterest icon
Ramiro Durán Rentería
1
Danser Ignacio Reynoso Jimnez dost zich uit in zijn tastoaneskostuum De ceremonie waarmee de zege van de Spaanse conquistadores op de opstandige Caxcanes wordt heropgevoerd bevat naast inheemse elementen ook precolumbiaanse ritmen en bewegingen van de dans zelf en delen van het kostuum
Ramiro Durán Rentería
Danser Ignacio Reynoso Jiménez dost zich uit in zijn tastoanes-kostuum. De ceremonie waarmee de zege van de Spaanse conquistadores op de opstandige Caxcanes wordt heropgevoerd, bevat naast inheemse elementen ook precolumbiaanse ritmen en bewegingen van de dans zelf en delen van het kostuum.
2
Tastoanes helpen elkaar bij het bevestigen van hun maskers Zowel de maskers als de rest van de kostuums verschillen van plaats tot plaats hier in Moyahua dragen de mannen omslagdoeken serapes met banden in felle kleuren
Ramiro Durán Rentería
Tastoanes helpen elkaar bij het bevestigen van hun maskers. Zowel de maskers als de rest van de kostuums verschillen van plaats tot plaats; hier in Moyahua dragen de mannen omslagdoeken (serapes) met banden in felle kleuren.
3
Tastoanes begeleiden het heiligenbeeld van Santo Santiago terwijl het de kerk van Moyahua in Zacatecas wordt uitgedragen Uit koolstofdatering van het witte paard van de heilige blijkt dat het beeld vijfhonderd jaar oud is en afkomstig is van Santiagoprocessies in het middeleeuwse Spanje het beeld van de heilige zelf werd later vervaardigd in de aangrenzende deelstaat Michoacn
Ramiro Durán Rentería
Tastoanes begeleiden het heiligenbeeld van ‘Santo Santiago’ terwijl het de kerk van Moyahua in Zacatecas wordt uitgedragen. Uit koolstofdatering van het witte paard van de heilige blijkt dat het beeld vijfhonderd jaar oud is en afkomstig is van Santiago-processies in het middeleeuwse Spanje; het beeld van de heilige zelf werd later vervaardigd, in de aangrenzende deelstaat Michoacán.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
De tastoanes van Juchipila dansen in een woeste trance Een van de meer controversile aspecten van de dans is de uitbeelding van de indiaanse tastoanes als zondig slecht of dierlijk  een overblijfsel uit de Spaanskoloniale tijd waarmee de kolonisten de inheemse bevolking trachtten te assimileren
Ramiro Durán Rentería
De tastoanes van Juchipila dansen in een woeste trance. Een van de meer controversiële aspecten van de dans is de uitbeelding van de indiaanse tastoanes als ‘zondig’, ‘slecht’ of ‘dierlijk’ – een overblijfsel uit de Spaans-koloniale tijd waarmee de kolonisten de inheemse bevolking trachtten te assimileren.
5
Dansers verzamelen zich in La Estrellita Marinera de favoriete cantina van de tastoanes in Moyahua Tastoanes die op de corredero de renbaan erin slagen het kruis van Santiago af te pakken kunnen hun trofee inruilen voor een fles tequila  die later door Santo Santiago zelf wordt betaald
Ramiro Durán Rentería
Dansers verzamelen zich in La Estrellita Marinera, de favoriete cantina van de tastoanes in Moyahua. Tastoanes die op de corredero (de renbaan) erin slagen het kruis van Santiago af te pakken, kunnen hun trofee inruilen voor een fles tequila – die later door ‘Santo Santiago’ zelf wordt betaald.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder