Skip to Content

De mooiste plekken om de zon te zien ondergaan

Het was onze eerste bezoek aan Mandalay en we hadden heel veel geluk We gingen s ochtends vroeg naar de berg en hadden geen idee wat ons te wachten stond zonsopgang  de lucht ging van blauw naar rood en vervolgens verscheen een prachtig gouden lichtpinterest icon
Foto en bijschrift van Weng Sang Wong, 2018 Travel Photographer of the Year wedstrijd
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Het was onze eerste bezoek aan Mandalay en we hadden heel veel geluk We gingen s ochtends vroeg naar de berg en hadden geen idee wat ons te wachten stond zonsopgang  de lucht ging van blauw naar rood en vervolgens verscheen een prachtig gouden licht
Foto en bijschrift van Weng Sang Wong, 2018 Travel Photographer of the Year wedstrijd
“Het was onze eerste bezoek aan Mandalay, en we hadden heel veel geluk. We gingen 's ochtends vroeg naar de berg en hadden geen idee wat ons te wachten stond: zonsopgang – de lucht ging van blauw naar rood, en vervolgens verscheen een prachtig gouden licht.”
2
Deze foto is genomen in Jaipur tijdens het gouden uur Je kunt goed zien waarom de inwoners dit de Roze stad van India noemen Het zachte zonlicht aan het einde van de middag dringt door tot elke hoek van de stad waardoor alle kleuren rood en roze extra opvallen Een taxi die door de walm van stofdeeltjes van ander verkeer rijdt geeft dit beeld een betoverende mysterieuze sfeer
Lorraine Yip, 2018 Travel Photographer of the Year Contest
“Deze foto is genomen in Jaipur, tijdens het gouden uur. Je kunt goed zien waarom de inwoners dit de ‘Roze stad van India’ noemen. Het zachte zonlicht aan het einde van de middag dringt door tot elke hoek van de stad, waardoor alle kleuren rood en roze extra opvallen. Een taxi die door de walm van stofdeeltjes van ander verkeer rijdt, geeft dit beeld een betoverende, mysterieuze sfeer.”
3
Ik zag deze eenzame flamingo in ondiep water naar voedsel zoeken terwijl de zon achter de horizon opkwam Het zag er van een afstand magisch uit alsof de flamingo goud aan het delven was
Sambath Subbaiah, 2018 Travel Photographer of the Year Contest
“Ik zag deze eenzame flamingo in ondiep water naar voedsel zoeken, terwijl de zon achter de horizon opkwam. Het zag er van een afstand magisch uit, alsof de flamingo goud aan het delven was.”
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Zonsondergang boven Los Angeles Genomen vanachter het Hollywood bord Voor deze foto kon ik mijn statief niet gebruiken omdat de hekken achter de letters te hoog zijn Ik moest mijn camera dus boven het hek houden en hopen dat de foto goed zou worden Na een paar pogingen en enkele seconden van goed licht maakte ik de foto die ik voor ogen had
Luc Mena, 2018 Travel Photographer of the Year Contest
“Zonsondergang boven Los Angeles. Genomen vanachter het Hollywood bord. Voor deze foto kon ik mijn statief niet gebruiken, omdat de hekken achter de letters te hoog zijn. Ik moest mijn camera dus boven het hek houden, en hopen dat de foto goed zou worden. Na een paar pogingen en enkele seconden van goed licht, maakte ik de foto die ik voor ogen had.”
5
In Ginza in Tokio was de temperatuur om 1536 268C Ik stak mijn camera omhoog en maakte een foto van de zon die tussen de gebouwen door scheen en de mensen die rondliepen
Hao Wu, 2018 Travel Photographer of the Year Contest
“In Ginza in Tokio was de temperatuur om 15:36 26.8°C. Ik stak mijn camera omhoog en maakte een foto van de zon die tussen de gebouwen door scheen en de mensen die rondliepen.”
6
Deze afbeelding is de nieuwste aanwinst in mijn Dronieserie Droneselfie We gingen vorig jaar ook al naar de Vestrahorn maar toen kon ik vanwege het slechte weer niet met mijn drone vliegen Ik wist dat ik nog eens terug wilde keren om een foto vanuit de lucht te maken van dit schitterende landschap Dit jaar gingen we in maart weer en dit keer werkte het weer gelukkig wel mee Ik heb geprobeerd dit schitterende landschap met behulp van een drone op een unieke manier in beeld te brengen We zijn alweer plannen aan het maken voor een volgende reis want we zijn verliefd op IJsland
Manish Mamtani, 2018 Travel Photographer of the Year Contest
“Deze afbeelding is de nieuwste aanwinst in mijn Dronie-serie (Drone-selfie). We gingen vorig jaar ook al naar de Vestrahorn, maar toen kon ik vanwege het slechte weer niet met mijn drone vliegen. Ik wist dat ik nog eens terug wilde keren om een foto vanuit de lucht te maken van dit schitterende landschap. Dit jaar gingen we in maart weer, en dit keer werkte het weer gelukkig wel mee. Ik heb geprobeerd dit schitterende landschap met behulp van een drone op een unieke manier in beeld te brengen. We zijn alweer plannen aan het maken voor een volgende reis, want we zijn verliefd op IJsland.”
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Jonge olifantenstieren houden vaak vriendschappelijke vechtpartijtjes om de sociale verhoudingen te bepalen en om te leren overleven Ik zag deze twee mannetjes ronddollen en stoeien tegen de fraaie achtergrond van de gouden gloed van de ondergaande zon Eigenlijk zeggen ze altijd dat je met de zon mee moet fotograferen Maar ik nam de creatieve vrijheid om juist tegen het licht in te gaan staan Zo kreeg ik het beeld dat ik voor ogen had
Abhilash Kar, 2018 Travel Photographer of the Year Contest
“Jonge olifantenstieren houden vaak vriendschappelijke vechtpartijtjes, om de sociale verhoudingen te bepalen en om te leren overleven. Ik zag deze twee mannetjes ronddollen en stoeien tegen de fraaie achtergrond van de gouden gloed van de ondergaande zon. Eigenlijk zeggen ze altijd dat je met de zon mee moet fotograferen. Maar ik nam de creatieve vrijheid om juist tegen het licht in te gaan staan. Zo kreeg ik het beeld dat ik voor ogen had.”
8
Deze foto nam ik tijdens een prachtige zonsondergang in IJsland We hadden een paar kilometer gewandeld om bij deze ijsgrot te komen We waren met een klein groepje en onze gids liet ons zien hoe ze ieder jaar abseilen om nieuwe gebieden te onderzoeken op het ontstaan van ijsgrotten
Tom Parsons, 2018 Travel Photographer of the Year Contest
“Deze foto nam ik tijdens een prachtige zonsondergang in IJsland. We hadden een paar kilometer gewandeld om bij deze ijsgrot te komen. We waren met een klein groepje, en onze gids liet ons zien hoe ze ieder jaar abseilen om nieuwe gebieden te onderzoeken op het ontstaan van ijsgrotten.”
9
Fotogalerie10Tot mijn 26e had ik nooit een camera Toen ik de National Parks van Utah ging bezoeken besloot ik er een te kopen en fotos te gaan nemen Zion National Park was het eerste park dat ik ooit bezocht en ik bleef er steeds weer terugkomen Er valt nog zoveel te ontdekken in deze uitgestrekte wildernis Ooit zal ik mijn angst voor water overwinnen en de Narrows ingaan Maar tot die tijd houd ik het bij bergen Deze foto van een zonsondergang maakte ik tijdens een wandeling over het Emerald Lakes trail De kleinste bergtop is die van de Watchman
Sanket Kolhe, 2018 Travel Photographer of the Year Contest
Fotogalerie10: “Tot mijn 26e had ik nooit een camera. Toen ik de National Parks van Utah ging bezoeken, besloot ik er een te kopen en foto's te gaan nemen. Zion National Park was het eerste park dat ik ooit bezocht, en ik bleef er steeds weer terugkomen. Er valt nog zoveel te ontdekken in deze uitgestrekte wildernis. Ooit zal ik mijn angst voor water overwinnen en de Narrows ingaan. Maar tot die tijd houd ik het bij bergen. Deze foto van een zonsondergang maakte ik tijdens een wandeling over het Emerald Lakes trail. De kleinste bergtop is die van de Watchman.”
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Het was die ochtend  31 graden in Hokkaido in Japan Toen de zon boven de top van de berg uitkwam ontstond er een zonnezuil
Morio Okubo, 2018 Travel Photographer of the Year Contest
“Het was die ochtend - 31 graden in Hokkaido in Japan. Toen de zon boven de top van de berg uitkwam, ontstond er een zonnezuil.
11
De stad Cdiz in Spanje is van boven gezien net zo fascinerend als op straatniveau mooie straten nauwe steegjes prachtige architectuur leuke markten en mensen en geweldige kerken Het heeft het echt allemaal Ga er eens naartoe en dwaal er gewoon wat rond  Deze foto werd genomen vanuit een vliegtuig tijdens het gouden uur
Jassen Todorov, 2018 Travel Photographer of the Year Contest
De stad Cádiz in Spanje is van boven gezien net zo fascinerend als op straatniveau: mooie straten, nauwe steegjes, prachtige architectuur, leuke markten en mensen, en geweldige kerken. Het heeft het echt allemaal. Ga er eens naartoe en dwaal er gewoon wat rond. :) Deze foto werd genomen vanuit een vliegtuig tijdens het gouden uur.
12
Ik ging rond 4 uur s ochtends naar dit meer in Wyoming om een plekje te bemachtigen voor de zonsverduistering van afgelopen augustus De temperatuur lag net iets onder nul waardoor er mist ontstond boven het warmere water van het meer Ondanks de kou ging er al een kajakker het water op Zijn aanwezigheid zorgt voor een fraai menselijk element in dit plaatje
Ron R., 2018 Travel Photographer of the Year Contest
“Ik ging rond 4 uur 's ochtends naar dit meer in Wyoming om een plekje te bemachtigen voor de zonsverduistering van afgelopen augustus. De temperatuur lag net iets onder nul, waardoor er mist ontstond boven het warmere water van het meer. Ondanks de kou ging er al een kajakker het water op. Zijn aanwezigheid zorgt voor een fraai menselijk element in dit plaatje.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Over de hele wereld zijn er plekken waar je kunt rotsklimmen Sommige liggen in het bos of in afgelegen berggebieden De Lion Rock in Hongkong ligt midden in de stad Dat maakt Hongkong uniek
M. Chak, 2018 Travel Photographer of the Year Contest
“Over de hele wereld zijn er plekken waar je kunt rotsklimmen. Sommige liggen in het bos of in afgelegen berggebieden. De Lion Rock in Hongkong ligt midden in de stad. Dat maakt Hongkong uniek.”
14
Husfjellet Senja Noorwegen Nadat we uren door de sneeuw hadden gelopen bereikten we eindelijk de top Een uitzicht als dit is de mooist denkbare beloning aan het eind van een lange wandeling Na een fantastische late zonsondergang daar in het hoge noorden zetten we onze tent op en zagen we zelfs een paar keer het noorderlicht Deze foto staat voor mijn favoriete moment tijdens een recente reis door het noorden van Noorwegen dat ik mocht delen met een van mijn beste vrienden
Johan Vesters, 2018 Travel Photographer of the Year Contest
“Husfjellet, Senja, Noorwegen. Nadat we uren door de sneeuw hadden gelopen, bereikten we eindelijk de top. Een uitzicht als dit is de mooist denkbare beloning aan het eind van een lange wandeling. Na een fantastische, late zonsondergang daar in het hoge noorden, zetten we onze tent op, en zagen we zelfs een paar keer het noorderlicht. Deze foto staat voor mijn favoriete moment tijdens een recente reis door het noorden van Noorwegen, dat ik mocht delen met een van mijn beste vrienden.”
15
Dit was tijdens een prachtige zonsopgang op een vroege ochtend in de St Andrews Bay op South Georgia Island Er stonden twee koningspinguns tussen mij en de kleurrijkste zonsopgang die ik ooit heb gezien Ik ben blij dat ik dit moment heb vastgelegd zodat ik het nooit zal vergeten  het was absoluut een unieke ervaring
, 2018 Travel Photographer of the Year Contest
“Dit was tijdens een prachtige zonsopgang op een vroege ochtend in de St. Andrews Bay op South Georgia Island. Er stonden twee koningspinguïns tussen mij en de kleurrijkste zonsopgang die ik ooit heb gezien. Ik ben blij dat ik dit moment heb vastgelegd, zodat ik het nooit zal vergeten – het was absoluut een unieke ervaring.”
Advertentie - Lees hieronder verder
17
In de grote stad vallen dromen en ambities op
Cathy Ardila, 2018 Travel Photographer of the Year Contest
“In de grote stad vallen dromen en ambities op.”
18
Ik besloot om in mijn eentje door Amerika te gaan reizen en het was een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan Ik vond het echt magisch om mijn eigen land te zien en om te zien hoeveel het te bieden heeft Dit is het stadje Sausalito in Californi waar de mist overheen trekt Het was prachtig om van boven te zien Ik heb deze foto genomen met behulp van een drone
Ricky Batista, 2018 Travel Photographer of the Year Contest
“Ik besloot om in mijn eentje door Amerika te gaan reizen en het was een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan. Ik vond het echt magisch om mijn eigen land te zien, en om te zien hoeveel het te bieden heeft. Dit is het stadje Sausalito in Californië waar de mist overheen trekt. Het was prachtig om van boven te zien. Ik heb deze foto genomen met behulp van een drone.”
Advertentie - Lees hieronder verder
19
Ik klom op de rotsen om de laatste zonnestralen van de dag te zien schijnen op de roodgekleurde woestijn
Yesha C., 2018 Travel Photographer of the Year Contest
“Ik klom op de rotsen om de laatste zonnestralen van de dag te zien schijnen op de roodgekleurde woestijn.”

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder