Skip to Content

Fotoserie: koorddanstraditie leeft voort in Russische dorpen

Sulak Canyon buiten het dorp Dubki wordt ook wel de diepste kloof op aarde genoemd De rivier die naar beneden stroomt levert water en hydroelektriciteit voor Makhachkala de hoofdstad van Dagestanpinterest icon
Jérémie Jung, National Geographic
1
Leerlingen van de circusschool van Ogni demonstreren hun uitmuntende talent tijdens het cultuurfestival van Dagestan in 2017 in de oude kuststad Derbent
Jérémie Jung, National Geographic
Leerlingen van de circusschool van Ogni demonstreren hun uitmuntende talent tijdens het cultuurfestival van Dagestan in 2017 in de oude kuststad Derbent.
2
Ze balanceert een kan op haar hoofd De twaalfjarige Anisat Tamai traint in circusstudio Pehlivan in Machatsjkala de hoofdstad van Dagestan Haar coach Askhabali Gasanov is zelf een oudgediende onder de koorddansers
Jérémie Jung, National Geographic
Ze balanceert een kan op haar hoofd. De twaalfjarige Anisat Tamai traint in circusstudio Pehlivan in Machatsjkala, de hoofdstad van Dagestan. Haar coach, Askhabali Gasanov, is zelf een oudgediende onder de koorddansers.
3
Koorddansen zo luidt de volkswijsheid is niet ontstaan als een vorm van entertainment maar als een manier om de kloven en ravijnen van Dagestan over te steken wat land van de bergen betekent
Jérémie Jung, National Geographic
Koorddansen, zo luidt de volkswijsheid, is niet ontstaan als een vorm van entertainment, maar als een manier om de kloven en ravijnen van Dagestan over te steken, wat "land van de bergen" betekent.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Gestrand door een voorjaarsstorm die het dorp Khunzakh nadert schuilen drie van Magomed Askhabalis jonge discipelen in zijn auto in afwachting van zijn toestemming om terug te keren naar de touwen
Jérémie Jung, National Geographic
Gestrand door een voorjaarsstorm die het dorp Khunzakh nadert, schuilen drie van Magomed Askhabali's jonge discipelen in zijn auto, in afwachting van zijn toestemming om terug te keren naar de touwen.
5
In een verlaten theater aan de Kaspische waterkant van Makhachkala oefenen twee van de 30 studenten van Pehlivan Circus Studio een duo op het koord Coach Askhabali Gasanov zit in het theater en observeert
Jérémie Jung, National Geographic
In een verlaten theater aan de Kaspische waterkant van Makhachkala oefenen twee van de 30 studenten van Pehlivan Circus Studio een duo op het koord. Coach Askhabali Gasanov zit in het theater en observeert.
6
Dubbel of zelfs drievoudig gevaar Coach Askhabali spot de studenten Ashkhab Gitinomagodev en Ibragim Khalil terwijl ze zich voorbereiden om Patimat Murtazalieva over het touw te tillen Zoals gebruikelijk bestaat er geen vangnet om het trio te vangen als ze hun evenwicht zouden verliezen
Jérémie Jung, National Geographic
Dubbel, of zelfs drievoudig, gevaar: Coach Askhabali spot de studenten Ashkhab Gitinomagodev en Ibragim Khalil terwijl ze zich voorbereiden om Patimat Murtazalieva over het touw te tillen. Zoals gebruikelijk bestaat er geen vangnet om het trio te vangen als ze hun evenwicht zouden verliezen.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
In haar derde oefenweek op de Tightrope School of Tsovkra een afgelegen bergdorp worstelt een dappere beginneling de felgroene negen jaar oude Fatima Gadzhieva om haar evenwicht te bewaren terwijl twee meer ervaren studenten toekijken
Jérémie Jung, National Geographic
In haar derde oefenweek op de Tightrope School of Tsovkra, een afgelegen bergdorp, worstelt een dappere beginneling, de felgroene, negen jaar oude Fatima Gadzhieva om haar evenwicht te bewaren, terwijl twee meer ervaren studenten toekijken.
8
Een leerling van trainer Albert Farkhativ van de Ogni Circus School oefent een ingewikkelde routine waarbij op de rug wordt gelegen maar niet gerust Deze school is de enige instelling in de bergregio
Jérémie Jung, National Geographic
Een leerling van trainer Albert Farkhativ van de Ogni Circus School oefent een ingewikkelde routine waarbij op de rug wordt gelegen (maar niet gerust). Deze school is de enige instelling in de bergregio.
9
Sulak Canyon buiten het dorp Dubki wordt ook wel de diepste kloof op aarde genoemd De rivier die naar beneden stroomt levert water en hydroelektriciteit voor Makhachkala de hoofdstad van Dagestan
Jérémie Jung, National Geographic
Sulak Canyon, buiten het dorp Dubki, wordt ook wel de diepste kloof op aarde genoemd. De rivier die naar beneden stroomt, levert water en hydro-elektriciteit voor Makhachkala, de hoofdstad van Dagestan.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Gekleed in een traditioneel Dagestaans gewaad van brokaat traint de dertienjarige Patimat Murtazalieva haar evenwicht door een kan met water op haar hoofd te balanceren
Jérémie Jung, National Geographic
Gekleed in een traditioneel Dagestaans gewaad van brokaat traint de dertienjarige Patimat Murtazalieva haar evenwicht door een kan met water op haar hoofd te balanceren.
11
Ibrahim Khalil Gassanov 25 staat naast Gassan Gitinomagodev 20 De trotse meesters van het koord poseren voor een portret in circusstudio Pehlivan
Jérémie Jung, National Geographic
Ibrahim Khalil Gassanov (25) staat naast Gassan Gitinomagodev (20). De trotse meesters van het koord poseren voor een portret in circusstudio Pehlivan.
12
Esli Rajabova is een leerling van Albert Farkhativ in de circusschool van Ogni
Jérémie Jung, National Geographic
Esli Rajabova is een leerling van Albert Farkhativ in de circusschool van Ogni.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Albert Farkhativ trainer aan de circusschool van Ogni houdt zijn lessen in dit auditorium Farkhativ heeft het koorddansen in zijn jeugd van zijn broer geleerd
Jérémie Jung, National Geographic
Albert Farkhativ, trainer aan de circusschool van Ogni, houdt zijn lessen in dit auditorium. Farkhativ heeft het koorddansen in zijn jeugd van zijn broer geleerd.
14
Aichat Khairulaeva 14 zit in een boom in de tuin van haar trainer Magomed Alibegov die in Kharakhi woont
Jérémie Jung, National Geographic
Aichat Khairulaeva (14) zit in een boom in de tuin van haar trainer, Magomed Alibegov, die in Kharakhi woont.
15
In de plaats Samur toont koorddanser Chakhbuba Kaziev kledingamuletten die volgens lokale overtuigingen bescherming bieden tegen het boze oog
Jérémie Jung, National Geographic
In de plaats Samur toont koorddanser Chakhbuba Kaziev kledingamuletten die volgens lokale overtuigingen bescherming bieden tegen het boze oog.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
Aniuta een leerling van Albert Farkhativ geniet van een moment van rust op haar kamer in Ogni
Jérémie Jung, National Geographic
Aniuta, een leerling van Albert Farkhativ, geniet van een moment van rust op haar kamer in Ogni.
17
Vol trots over zijn getalenteerde leerlingen en dappere artiesten beklimt Askhabali Gasanov van de in 2004 opgerichte circusstudio Pehlivan het podium in het verlaten theater dat dienstdoet als trainingscentrum in Machatsjkala
Jérémie Jung, National Geographic
Vol trots over zijn getalenteerde leerlingen en dappere artiesten beklimt Askhabali Gasanov van de in 2004 opgerichte circusstudio Pehlivan het podium in het verlaten theater dat dienstdoet als trainingscentrum in Machatsjkala.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder