Skip to Content

Haarsterren winnen het in warmere oceanen

Deze haarster is een van de acht soorten die door Angela Stevenson en haar team in de provincie Negros Oriental op de Filipijnen worden bestudeerdpinterest icon
Angela Stevenson
1
Deze haarster is een van de acht soorten die door Angela Stevenson en haar team in de provincie Negros Oriental op de Filipijnen worden bestudeerd
Angela Stevenson
Deze haarster is een van de acht soorten die door Angela Stevenson en haar team in de provincie Negros Oriental op de Filipijnen worden bestudeerd.
2
Een piepkleine indringer  de larve van een Amerikaanse zeekreeft  nestelt zich in zijn favoriete haarster Als ze van hun gastheer worden gescheiden keren indringers meestal binnen een paar uur weer op hun oorspronkelijke plek terug
Angela Stevenson
Een piepkleine ‘indringer’ – de larve van een Amerikaanse zeekreeft – nestelt zich in zijn favoriete haarster. Als ze van hun gastheer worden gescheiden, keren indringers meestal binnen een paar uur weer op hun oorspronkelijke plek terug.
3
Een roodbruine haarster ligt op een koraalrif Volgens onderzoekers komen op de Filipijnen talloze soorten haarsterren in groten getale voor en in talloze prachtige kleuren  van geel en groen tot rood en roze
Angela Stevenson
Een roodbruine haarster ligt op een koraalrif. Volgens onderzoekers komen op de Filipijnen talloze soorten haarsterren in groten getale voor, en in talloze prachtige kleuren – van geel en groen tot rood en roze.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Een gestreepte garnaal zit op een haarster zijn gastheer Indringers als deze zijn erg lui ze doen geen moeite om naar voedsel te zoeken maar wachten gewoon totdat hun gastheer zijn eten heeft verteerd en doen zich dan tegoed aan zijn drolvormige uitwerpselen
Angela Stevenson
Een gestreepte garnaal zit op een haarster, zijn gastheer. Indringers als deze zijn erg lui: ze doen geen moeite om naar voedsel te zoeken, maar wachten gewoon totdat hun gastheer zijn eten heeft verteerd en doen zich dan tegoed aan zijn drolvormige uitwerpselen.
5
Alleen door zeer goed te kijken is te zien dat deze slakjes zich op hun gastheer een haarster hebben vastgezet
Angela Stevenson
Alleen door zeer goed te kijken is te zien dat deze slakjes zich op hun gastheer, een haarster, hebben vastgezet.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder