Skip to Content

Mysterieuze ziekte velt Italiaanse olijfbomen

Er is nog geen behandeling tegen Xylella gevonden maar telers gebruiken vaak zelfbedachte remedies om de bomen te redden Zo sterkte Gaetano de Nola deze zieke boom in 2016 met een infuus van het sap van beuken acacias grapefruits en citroenenpinterest icon
Patricia Kühfuss
1
Er is nog geen behandeling tegen Xylella gevonden maar telers gebruiken vaak zelfbedachte remedies om de bomen te redden Zo sterkte Gaetano de Nola deze zieke boom in 2016 met een infuus van het sap van beuken acacias grapefruits en citroenen
Patricia Kühfuss
Er is nog geen behandeling tegen Xylella gevonden, maar telers gebruiken vaak zelfbedachte remedies om de bomen te redden. Zo sterkte Gaetano de Nola deze zieke boom in 2016 met een infuus van het sap van beuken, acacia’s, grapefruits en citroenen.
2
Angelo de Stradis wetenschapper van de Nationale Onderzoeksraad CNR in Bari gebruikt een transmissieelektronenmicroscoop om de bacterie Xylella fastidiosa te onderzoeken
Patricia Kühfuss
Angelo de Stradis, wetenschapper van de Nationale Onderzoeksraad (CNR) in Bari, gebruikt een transmissie-elektronenmicroscoop om de bacterie Xylella fastidiosa te onderzoeken.
3
Paola Pailano kijkt in oktober 2016 toe hoe landbouwers de takkenresten opruimen die van hun besmette olijfbomen zijn gesnoeid
Patricia Kühfuss
Paola Pailano kijkt in oktober 2016 toe hoe landbouwers de takkenresten opruimen die van hun besmette olijfbomen zijn gesnoeid.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Giovanni en Daniela Melcarne hier met dochter Daria op hun olijfgaard in Gagliano del Capo werken samen met wetenschappers om cultivars van olijfbomen te vinden die resistent zijn tegen Xylella
Patricia Kühfuss, Brand Eins
Giovanni en Daniela Melcarne, hier met dochter Daria op hun olijfgaard in Gagliano del Capo, werken samen met wetenschappers om cultivars van olijfbomen te vinden die resistent zijn tegen Xylella.
5
Maria Saponari onderzoekster aan de CNR in Bari zoekt naar methoden om Xylella te bestrijden
Patricia Kühfuss, Brand Eins
Maria Saponari, onderzoekster aan de CNR in Bari, zoekt naar methoden om Xylella te bestrijden.
6
Cosimino de Luca was een van de eersten die de bruine licht verdorde blaadjes aan de olijfbomen van zijn familie opmerkte Sinds 2013 is hij achthonderd olijfbomen kwijtgeraakt waaronder bomen die meer dan zevenhonderd jaar oud waren
Patricia Kühfuss
Cosimino de Luca was een van de eersten die de bruine, licht verdorde blaadjes aan de olijfbomen van zijn familie opmerkte. Sinds 2013 is hij achthonderd olijfbomen kwijtgeraakt, waaronder bomen die meer dan zevenhonderd jaar oud waren.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder