Skip to Content

Kijk hoe het begin van de herfst wordt gevierd over de hele wereld

Van vroege ochtendbijeenkomsten op Stonehenge tot fakkeldragende feestgangers die door een stad in Spanje paraderen; mensen van over de hele wereld kondigen de herfstequinox of herfstnachtevening op talloze manieren aan.
Tijdens het begin van de herfst de herfst equinox verzamelen neodruden en Arthuriaanse vrienden zich bij Stonehenge om rituelen uit te voeren Tot het begin van het nieuwe millennium was de toegang tot het monument zelf ten strengste verboden Na lange veldslagen wordt de toegang tot het monument nu verleend tijdens de winter en zomerzonnewende en de lente en herfstnachteveningpinterest icon
Gerd Ludwig, National Geographic
1
Tijdens het begin van de herfst de herfst equinox verzamelen neodruden en Arthuriaanse vrienden zich bij Stonehenge om rituelen uit te voeren Tot het begin van het nieuwe millennium was de toegang tot het monument zelf ten strengste verboden Na lange veldslagen wordt de toegang tot het monument nu verleend tijdens de winter en zomerzonnewende en de lente en herfstnachtevening
Gerd Ludwig, National Geographic
Tijdens het begin van de herfst (de herfst equinox) verzamelen neo-druïden en Arthuriaanse vrienden zich bij Stonehenge om rituelen uit te voeren. Tot het begin van het nieuwe millennium was de toegang tot het monument zelf ten strengste verboden. Na lange veldslagen wordt de toegang tot het monument nu verleend tijdens de winter- en zomerzonnewende en de lente- en herfstnachtevening.
2
Mensen bezoeken de herfstnachtevening in het Kokino megalithische observatorium in de noordwestelijke stad Kumanovo 69 kilometer ten noorden van Skopje Macedoni Het 3800 jaar oude observatorium werd ontdekt in 2001 en is gerangschikt als het vierde oudste observatorium ter wereld volgens de NASA
Ognen Teofilovski, Reuters
Mensen bezoeken de herfstnachtevening in het Kokino megalithische observatorium in de noordwestelijke stad Kumanovo, 69 kilometer ten noorden van Skopje, Macedonië. Het 3800 jaar oude observatorium werd ontdekt in 2001 en is gerangschikt als het vierde oudste observatorium ter wereld, volgens de NASA.
3
Een inheemse Maya priester voert een ceremonie om de herfstnachtevening te vieren in Cihuatn Archeological Park in Aguilares El Salvador
Jose Cabezas, GETTY IMAGES
Een inheemse Maya priester voert een ceremonie om de herfstnachtevening te vieren in Cihuatán Archeological Park in Aguilares, El Salvador.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
El Capitan weerspiegelt het laatste beetje licht een paar minuten na zonsondergang tijdens de herfst equinox in Yosemite National Park
Howard Snyder, Aurora
El Capitan weerspiegelt het laatste beetje licht een paar minuten na zonsondergang tijdens de herfst equinox in Yosemite National Park.
5
Druden vieren de herfstnachtevening op Primrose Hill in Londen Engeland De ceremonie is een van de drie evenementen georganiseerd door de orde samen met de lenteequinoxceremonie op Tower Hill en de viering van de zomerzonnewende in Stonehenge
Peter Macdiarmid, GETTY IMAGES
Druïden vieren de herfstnachtevening op Primrose Hill in Londen, Engeland. De ceremonie is een van de drie evenementen georganiseerd door de orde, samen met de lente-equinox-ceremonie op Tower Hill en de viering van de zomerzonnewende in Stonehenge.
6
Een laaggelegen mist omringt het dorp Corfe Castle in Dorset Engeland terwijl de dageraad aanbreekt op de dag van de herfstnachtevening
Andrew Matthews, GETTY IMAGES
Een laaggelegen mist omringt het dorp Corfe Castle in Dorset, Engeland, terwijl de dageraad aanbreekt op de dag van de herfstnachtevening.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Feestgangers dragen fakkels terwijl ze door Soria paraderen een stad in het noorden van Spanje in de buurt van de oude Keltiberische nederzetting Numantia die beroemd was om zijn rol in de Keltiberische oorlog
PACIFIC PRESS/GETTY IMAGES
Feestgangers dragen fakkels terwijl ze door Soria paraderen, een stad in het noorden van Spanje in de buurt van de oude Keltiberische nederzetting Numantia, die beroemd was om zijn rol in de Keltiberische oorlog.
8
Een volle maan verschijnt boven Vermilion Lake naast Mount Rundle in Banff National Park Canada tijdens de herfst equinox
Alany Dyer, GETTY IMAGES
Een volle maan verschijnt boven Vermilion Lake naast Mount Rundle in Banff National Park, Canada, tijdens de herfst equinox
9
Mensen steken kaarsen aan na zonsondergang tijdens de herfst equinox viering aan de waterkant van de rivier de Neris in Vilnius Litouwen
Petras Malukas, GETTY IMAGES
Mensen steken kaarsen aan na zonsondergang tijdens de herfst equinox viering aan de waterkant van de rivier de Neris in Vilnius, Litouwen.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Vroege ochtendmist blijft hangen in de velden terwijl de zon opkomt over de Somerset Levels tijdens de herfst equinox zoals gezien vanaf Glastonbury Tor in Somerset Engeland
Matt Cardy, GETTY IMAGES
Vroege ochtendmist blijft hangen in de velden terwijl de zon opkomt over de Somerset Levels tijdens de herfst equinox, zoals gezien vanaf Glastonbury Tor in Somerset, Engeland.
11
Een volle oogstmaan markeert de herfstnachtevening terwijl deze oprijst boven een woestijnachtig berglandschap gemaakt van enorme rotsformaties nabij Jacumba Californi
David McNew, GETTY IMAGES
Een volle oogstmaan markeert de herfstnachtevening terwijl deze oprijst boven een woestijnachtig berglandschap gemaakt van enorme rotsformaties nabij Jacumba, Californië.

Fotografie

bijenbal

De voortplanting van een honingloze bij

seizoenen op spitsbergen

Spitsbergen: de snelst opwarmende plek op aarde

2005 arbeiders met plastic overalls en ademhalingsmaskers ter bescherming houden kort pauze terwijl ze gaten boren voor steunstangen in de wankele betonnen sarcofaag een constructie die na de explosie in de haast werd gebouwd om het radioactieve afval van reactor 4 te isoleren hun werk is gevaarlijk de straling is binnen zo hoog dat ze continu hun geigertellers in de gaten moeten houden ze mogen slechts een dienst van 15 minuten per dag draaien

Binnen in de ontplofte reactor van Tsjernobyl

de wadden vanuit de lucht

Zo zag je de Wadden nog nooit

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder