Skip to Content

Verstilde foto’s van een mystiek ‘Maanland’ - 1

Toen fotograaf Yuri Andries na een urenlange en eenzame rit door het onherbergzame Ladakh eindelijk een nomadische herder zag stopte hij meteen Ook hij had waarschijnlijk al heel lang geen mens gezien Hij was erg kalm met zijn schapen We besloten om naast zijn hond op de grond te gaan zitten de hond lag daar en op zeker moment pakte ik mn camera en maakte er wat vanpinterest icon
Yuri Andries
1
Toen fotograaf Yuri Andries na een urenlange en eenzame rit door het onherbergzame Ladakh eindelijk een nomadische herder zag stopte hij meteen Ook hij had waarschijnlijk al heel lang geen mens gezien Hij was erg kalm met zijn schapen We besloten om naast zijn hond op de grond te gaan zitten de hond lag daar en op zeker moment pakte ik mn camera en maakte er wat van
Yuri Andries
Toen fotograaf Yuri Andries na een urenlange en eenzame rit door het onherbergzame Ladakh eindelijk een nomadische herder zag, stopte hij meteen: “Ook hij had waarschijnlijk al heel lang geen mens gezien. Hij was erg kalm met zijn schapen. We besloten om naast zijn hond op de grond te gaan zitten; de hond lag daar en op zeker moment pakte ik m’n camera en maakte er wat van.”
2
De ijsstoepa is een vernieuwende manier om schaars gletsjerwater in de winter vast te houden en in de zomer te gebruiken voor het bewateren van akkerland
Yuri Andries
De ‘ijs-stoepa’ is een vernieuwende manier om schaars gletsjerwater in de winter vast te houden en in de zomer te gebruiken voor het bewateren van akkerland.
3
In Ladakh India poseert de monnik Meme Lay voor een raam
Yuri Andries
In Ladakh, India, poseert de monnik Meme Lay voor een raam.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Tegen alle verwachtingen in groeit deze abrikozenboom in de hooggebergtewoestijn van Ladakh die aan een maanlandschap doet denken
Yuri Andries
Tegen alle verwachtingen in groeit deze abrikozenboom in de hooggebergtewoestijn van Ladakh, die aan een maanlandschap doet denken.
5
Het onherbergzame gebied rond het dorpje Chumathang in Ladakh staat bekend om zijn natuurlijke warmwaterbronnen
Yuri Andries
Het onherbergzame gebied rond het dorpje Chumathang in Ladakh staat bekend om zijn natuurlijke warmwaterbronnen.
6
De Druk White Lotus School in het dorp Shey in Ladakh betrekt zijn stroom uit zonneenergie
Yuri Andries
De Druk White Lotus School in het dorp Shey in Ladakh betrekt zijn stroom uit zonne-energie.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Een groep tamme langharige jaks steekt af tegen het hooggebergte
Yuri Andries
Een groep tamme, langharige jaks steekt af tegen het hooggebergte.
8
Na een dag op de Tibetaansboeddhistische school in Shey Ladakh is dit stel op weg naar huis
Yuri Andries
Na een dag op de Tibetaans-boeddhistische school in Shey, Ladakh, is dit stel op weg naar huis.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder