Skip to Content

Bekijk de herfst van bovenaf in deze levendige foto's

Levendige kleurexplosies, schilderachtige vergezichten en slingerende waterwegen: op deze foto's zie je de herfst op zijn best.
Luchtopname van de herfst in Dixville Notch New Hampshire Ik vind het heerlijk om in de herfst over deze wegen te rijden Ik heb een drone gebruikt om herfstkleuren vast te leggen die vanaf de weg niet te zien waren Deze foto dong in 2017 mee in de competitie Nature Photographer of the Yearpinterest icon
Manish Mamtani, National Geographic Your Shot
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Luchtopname van de herfst in Dixville Notch New Hampshire Ik vind het heerlijk om in de herfst over deze wegen te rijden Ik heb een drone gebruikt om herfstkleuren vast te leggen die vanaf de weg niet te zien waren Deze foto dong in 2017 mee in de competitie Nature Photographer of the Year
Manish Mamtani, National Geographic Your Shot
“Luchtopname van de herfst in Dixville Notch, New Hampshire. Ik vind het heerlijk om in de herfst over deze wegen te rijden. Ik heb een drone gebruikt om herfstkleuren vast te leggen die vanaf de weg niet te zien waren.” Deze foto dong in 2017 mee in de competitie Nature Photographer of the Year.
2
Mijn dochter en haar beste vriendinnetje liggen op hun rug in een open plek in het bos pal tussen aangeplant zilversparbos en natuurlijk beukenbos
Anders Andersson, National Geographic Your Shot
“Mijn dochter en haar beste vriendinnetje liggen op hun rug in een open plek in het bos, pal tussen aangeplant zilversparbos en natuurlijk beukenbos.”
3
Een kajakker geniet van het hoogtepunt van de herfstpracht rond het Chocorua Lake in New Hampshire
Manish Mamtani, National Geographic Your Shot
“Een kajakker geniet van het hoogtepunt van de herfstpracht rond het Chocorua Lake in New Hampshire.”
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Het stuwmeer New Croton is een smal reservoir in Westchester County in de staat New York ongeveer 35 kilometer ten noorden van New York City de stad waaraan het meer zijn drinkwater levert Het is het verzamelbekken voor het water uit alle reservoirs in het stroomgebied van de rivier de Croton
joSon j., National Geographic Your Shot
“Het stuwmeer New Croton is een smal reservoir in Westchester County in de staat New York, ongeveer 35 kilometer ten noorden van New York City, de stad waaraan het meer zijn drinkwater levert. Het is het verzamelbekken voor het water uit alle reservoirs in het stroomgebied van de rivier de Croton.”
5
Op een zonnige dag vormt het turkooiskleurige water van de grootste zoetwaterbron in Michigan een prachtig contrast met het omringende groen Een tochtje op een zelfsturend vlot is een must waarbij je een schitterend uitzicht op de bodem van de bron hebt De vroege inheemsAmerikanen noemden deze bron de Spiegel van de Hemel en deze plek doet die naam nog steeds eer aan
Souvik Dutta, National Geographic Your Shot
“Op een zonnige dag vormt het turkooiskleurige water van de grootste zoetwaterbron in Michigan een prachtig contrast met het omringende groen. Een tochtje op een zelfsturend vlot is een must, waarbij je een schitterend uitzicht op de bodem van de bron hebt. De vroege inheems-Amerikanen noemden deze bron de ‘Spiegel van de Hemel’, en deze plek doet die naam nog steeds eer aan.”
6
Luchtopname van een trein op een pittoreske cirkelvormige spoorlijn Van boven zag hij eruit als een speelgoedtreintje
Manish Mamtani, National Geographic Your Shot
“Luchtopname van een trein op een pittoreske cirkelvormige spoorlijn. Van boven zag hij eruit als een speelgoedtreintje.”
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Luchtfoto van een bos in vol herfstkleed in Transsylvani Roemeni Gemaakt met behulp van een drone
Calin Stan, National Geographic Your Shot
“Luchtfoto van een bos in vol herfstkleed, in Transsylvanië, Roemenië. Gemaakt met behulp van een drone.”
8
Luchtopname van de Haarspelbocht in de bergen van Colorado
Manish Mamtani, National Geographic Your Shot
“Luchtopname van de Haarspelbocht in de bergen van Colorado.”
9
Mens en natuur zijn in harmonie terwijl een boer op een oude gele Fergusontractor zijn veld maait en daarbij prachtige patronen creert
Richard Walker, National Geographic Your Shot
“Mens en natuur zijn in harmonie terwijl een boer op een oude, gele Ferguson-tractor zijn veld maait en daarbij prachtige patronen creëert.”
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Terwijl we over de schitterende Holmes River vlogen vormde het smeltwater een fraai contrast met het bos  het water is extra blauw vanwege het toegenomen smeltwater
Shane Kalyn, National Geographic Your Shot
“Terwijl we over de schitterende Holmes River vlogen, vormde het smeltwater een fraai contrast met het bos – het water is extra blauw vanwege het toegenomen smeltwater.”
11
Autos rijden over smalle weg die is te zien door een kleine opening in het bladerdak van een stuk woud dat verder zeer dicht is De verse sneeuwval doet denken aan een laagje poedersuiker op een taart
Souvik Dutta, National Geographic Your Shot
“Auto’s rijden over smalle weg die is te zien door een kleine opening in het bladerdak van een stuk woud dat verder zeer dicht is. De verse sneeuwval doet denken aan een laagje poedersuiker op een taart.”
12
Mijn zoon Levi drijft op een luchtbed in een vijvertje in het midden van de bossen rond het Zweedse Gnosj
Anders Andersson, National Geographic Your Shot
“Mijn zoon Levi drijft op een luchtbed in een vijvertje in het midden van de bossen rond het Zweedse Gnosjö.”
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Luchtopname van de stralende herfstkleuren rond de Kettle Pond in Vermont Voor deze foto heb ik gebruikgemaakt van een drone
Manish Mamtani, National Geographic Your Shot
“Luchtopname van de stralende herfstkleuren rond de Kettle Pond in Vermont. Voor deze foto heb ik gebruikgemaakt van een drone.”
14
De Tahquamenon Falls zijn vanwege het bruinige water dat hier het hele jaar door stroomt op zichzelf al een natuurwonder Dat is het gevolg van de tanninen die vanuit het cedermoeras in het water sijpelen het moeras staat in verbinding met de rivier de Tahquamenon en in de herfst wordt het hele landschap hier extra mooi door de kleuren van het water en de omringende bomen
Souvik Dutta, National Geographic Your Shot
“De Tahquamenon Falls zijn vanwege het bruinige water dat hier het hele jaar door stroomt op zichzelf al een natuurwonder. Dat is het gevolg van de tanninen die vanuit het cedermoeras in het water sijpelen; het moeras staat in verbinding met de rivier de Tahquamenon, en in de herfst wordt het hele landschap hier extra mooi door de kleuren van het water en de omringende bomen.”
15
Luchtopname van watercipressen
Takahiro Bessho, National Geographic Your Shot
“Luchtopname van watercipressen.”
Advertentie - Lees hieronder verder
16
Op het Chocorua Lake geniet een kajakker van de zonsopgang en het herfstweer Bij het maken van deze foto heb ik gebruikgemaakt van een drone
Manish Mamtani, National Geographic Your Shot
“Op het Chocorua Lake geniet een kajakker van de zonsopgang en het herfstweer. Bij het maken van deze foto heb ik gebruikgemaakt van een drone.”
17
Het Thaise Werelderfgoed Huay Kha Kaeng een wildreservaat maakt deel uit van het westelijke woudencomplex aan de Thaise grens met Myanmar Gelegen in het grensgebied tussen beide landen vormt het een van de meest uitgestrekte en belangrijkste onafgebroken natuurgebieden voor olifanten tijgers tapirs luipaarden en talloze andere bedreigde soorten Deze oerbossen en wetlands herbergen een hoge mate van biodiversiteit en talloze inheemse soorten en ze vormen een van de laatste uitgestrekte ecosystemen van Azi
Adam Oswell, National Geographic Your Shot
“Het Thaise Werelderfgoed Huay Kha Kaeng, een wildreservaat, maakt deel uit van het westelijke woudencomplex aan de Thaise grens met Myanmar. Gelegen in het grensgebied tussen beide landen vormt het een van de meest uitgestrekte en belangrijkste onafgebroken natuurgebieden voor olifanten, tijgers, tapirs, luipaarden en talloze andere bedreigde soorten. Deze oerbossen en wetlands herbergen een hoge mate van biodiversiteit en talloze inheemse soorten, en ze vormen een van de laatste uitgestrekte ecosystemen van Azië.”
18
Luchtopname van de herfst in Dixville Notch New Hampshire Ik vind het heerlijk om in de herfst over deze wegen te rijden Ik heb een drone gebruikt om herfstkleuren vast te leggen die vanaf de weg niet te zien waren
Manish Mamtani, National Geographic Your Shot
“Luchtopname van de herfst in Dixville Notch, New Hampshire. Ik vind het heerlijk om in de herfst over deze wegen te rijden. Ik heb een drone gebruikt om herfstkleuren vast te leggen die vanaf de weg niet te zien waren.”
Advertentie - Lees hieronder verder
19
Die dag legde ik een zeer mooi landschap vanuit de lucht vast Terwijl de zon de top van de berg begon te beschijnen lag een wolkenzee nog in de vallei Ervr zijn het gekleurde bos en de verborgen vijver te zien
Takahiro Bessho, National Geographic Your Shot
“Die dag legde ik een zeer mooi landschap vanuit de lucht vast. Terwijl de zon de top van de berg begon te beschijnen lag een wolkenzee nog in de vallei. Ervóór zijn het gekleurde bos en de verborgen vijver te zien.”
20
De winter houdt het klooster van Bujoreni in Roemeni in zijn greep
Alexoaei Paul, National Geographic Your Shot
“De winter houdt het klooster van Bujoreni in Roemenië in zijn greep.”

Fotografie

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Verloren  Lost

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022

Gedeelde nummer 1 in de categorie dier CIRCLE OF LIFEBeschrijving door de fotograaf De reden waarom ik voor deze foto kies Het is een vloeiend geheel door de weerspiegeling de eekhoorn zijn houding lijkt door de reflectie in een cirkelvorm te zijn waardoor je een uniek beeld krijgt De kleuren en compositie zitten heel goed en de foto straalt enorm veel kracht en dynamiek uit

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2022: publieksprijs

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder