Skip to Content

Fotogalerij: Bekijk de 'andere versies' van de Mona Lisa

Leonardo da Vinci wilde nooit afstand doen van zijn 'Gioconda'. Of heeft hij meer exemplaren gemaakt, zoals sommige historici nu beweren? Lees meer: bit.ly/2R8pme8
Een conservator van de Isralische Oudheidkundige Dienst prepareert een stukje van de Dode Zeerollen zodat het kan worden gexposeerd De snipper papyrus hier op zn kop wordt tussen twee lagen gaas gelegd die worden afgespeldom daarna te worden vastgenaaidpinterest icon
Paolo Verzone
1
Het werk zoals het ingelijst in het Louvre hangt
Scala, Firenze
Het werk zoals het ingelijst in het Louvre hangt.
2
Monna Vanna tekening van een naakte Gioconda afkomstig uit het atelier van da Vinci
Gérard Blot, RMN Grand Palais
Monna Vanna, tekening van een naakte Gioconda, afkomstig uit het atelier van da Vinci.
3
De Mona Lisa van Isleworth een kopie van de Gioconda die volgens sommigen een door Da Vinci geschilderde eerste versie is van het kunstwerk
Fine Art Images, Album
De Mona Lisa van Isleworth, een kopie van de Gioconda die volgens sommigen een door Da Vinci geschilderde eerste versie is van het kunstwerk.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
De Mona Lisa van het Prado afkomstig uit het atelier van Da Vinci
Joseph Martin, Album
De Mona Lisa van het Prado, afkomstig uit het atelier van Da Vinci.
5
Een getekend portret van Rafal uit 1504 gemaakt nadat hij La Gioconda had gezien
Michèle Bellot, RMN Grand Palais
Een getekend portret van Rafaël uit 1504, gemaakt nadat hij La Gioconda had gezien.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder