Skip to Content

Heilige dieren in Egypte: Fantasiewezens

DE BOZE SETH De god van de chaos tevens de moordenaar van Osiris heeft een kop die van een ezel kan zijn maar ook van een windhond een okapi een giraffe of een miereneter Relief in het Egyptisch museum van Cairopinterest icon
Araldo de Luca
Advertentie - Lees hieronder verder
1
SELKITDeze godin met een schorpioenenlijf liet mensen genezen van ademhalingsproblemen en giftige beten De waterschorpioen en de landschorpioen zijn verschijningsvormen van deze godheidBeeldje in het Louvre
Dea, Album
SELKIT: Deze godin met een schorpioenenlijf liet mensen genezen van ademhalingsproblemen en giftige beten. De waterschorpioen en de landschorpioen zijn verschijningsvormen van deze godheid. Beeldje in het Louvre.
2
VOGEL BADe Ba  hier met een menselijk gezicht en het lichaam van een vogel  was het vrij bewegende en onstoffelijke gedeelte van de overlevende dat reisde door de wereld van de levendenPtolemesche periode
Quint Lox, Album
VOGEL BA: De Ba – hier met een menselijk gezicht en het lichaam van een vogel – was het vrij bewegende en onstoffelijke gedeelte van de overlevende, dat reisde door de wereld van de levenden. Ptolemeïsche periode.
3
AMMIT DE VERSLINDSTERDeze demongodin is afgebeeld met de kop van een krokodil de voorpoten van een leeuw het lichaam van een luipaard en de achterpoten van een nijlpaard Zij verslond het hart van de zondaars om hen voor altijd te laten verdwijnenPapyrus van de schrijver Nebqed Louvre Parijs
AIG, Album
AMMIT DE VERSLINDSTER: Deze demon/godin is afgebeeld met de kop van een krokodil, de voorpoten van een leeuw, het lichaam van een luipaard en de achterpoten van een nijlpaard. Zij verslond het hart van de zondaars om hen voor altijd te laten verdwijnen. Papyrus van de schrijver Nebqed. Louvre, Parijs.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder