Skip to Content

Heilige dieren in Egypte: Gehoornde godheden

DE KOE HATHORDe koe werd in Egypte al sinds de predynastieke periode aanbeden als godin van de hemel en beschermster van de zon  Hathor betekenis het huis van Horus was ook godin van de liefde en van de muziek In dit beeld beschermt ze de schrijver PsammetichusEgyptisch Museum Caropinterest icon
Araldo de Luca
1
DE RAM VAN AMONDit kalksteenrelif staat mogelijk voor de aardse verschijningsvorm van de Thebaanse god Amon Het wordt gedateerd tussen de Late en de Ptolemesche periodeMetropolitan Museum New York
Quint Lox, Album
DE RAM VAN AMON: Dit kalksteenreliëf staat mogelijk voor de aardse verschijningsvorm van de Thebaanse god Amon. Het wordt gedateerd tussen de Late en de Ptolemeïsche periode. Metropolitan Museum, New York.
2
GAZELLESDe oude Egyptenaren brachten deze dieren zowel in verband met Seth als met Satet de godin van Elephantine die de bronen van de Nijl bewaakte Diadeem van een van de vrouwen van Thoetmoses III Metropolitan Museum New York
Met, Scala, Firenze
GAZELLES: De oude Egyptenaren brachten deze dieren zowel in verband met Seth als met Satet, de godin van Elephantine, die de bronen van de Nijl bewaakte. Diadeem van een van de vrouwen van Thoetmoses III. Metropolitan Museum, New York.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder