Skip to Content

@natgeo: kwetsbare mens

De internationale Instagram-account @natgeo heeft de afgelopen jaren bijna 20.000 foto’s gepost. Dit zijn de verhalen die iedereen ter wereld aanspraken.
Nadat ze twee weken lang vasthoudpunten hebben schoongemaakt klimbewegingen hebben gerepeteerd en uiteindelijk een van de langste en zwaarste overhangende beklimmingen in China hebben uitgevoerd keren Alex Honnold en Felipe Camargo terug op aardepinterest icon
Jimmy Chin @jimmychin, National Geographic
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Nadat ze twee weken lang vasthoudpunten hebben schoongemaakt klimbewegingen hebben gerepeteerd en uiteindelijk een van de langste en zwaarste overhangende beklimmingen in China hebben uitgevoerd keren Alex Honnold en Felipe Camargo terug op aarde
Jimmy Chin @jimmychin, National Geographic
Nadat ze twee weken lang vasthoudpunten hebben schoongemaakt, klimbewegingen hebben gerepeteerd en uiteindelijk een van de langste en zwaarste overhangende beklimmingen in China hebben uitgevoerd, keren Alex Honnold en Felipe Camargo terug op aarde.
2
Honingjager Mauli Dhan bungelt negentig meter boven de grond aan een touwladder van bamboe en onderzoekt het gedeelte van de granietwand die hij moet beklimmen om zijn doel te bereiken een levende massa van duizenden klifhoningbijen De bijen bewaken liters van een kleverige rossige vloeistof die Pontische honing wordt genoemd en geestverruimende eigenschappen heeft
Renan Ozturk @renan_ozturk, National Geographic
‘Honingjager’ Mauli Dhan bungelt negentig meter boven de grond aan een touwladder van bamboe en onderzoekt het gedeelte van de granietwand die hij moet beklimmen om zijn doel te bereiken: een levende massa van duizenden klifhoningbijen. De bijen bewaken liters van een kleverige, rossige vloeistof die ‘Pontische honing’ wordt genoemd en geestverruimende eigenschappen heeft.
3
In de Bahamas neemt een tijgerhaai een duiker de maat Tijgerhaaien zijn vaak afgeschilderd als hersenloze en gevaarlijke monsters maar de wetenschap heeft onthuld dat de soort veel complexer is en een hoger evolutionair stadium heeft bereikt
Brian Skerry @BrianSkerry, Nat Geo Image Collection
In de Bahama’s neemt een tijgerhaai een duiker de maat. Tijgerhaaien zijn vaak afgeschilderd als hersenloze en gevaarlijke monsters, maar de wetenschap heeft onthuld dat de soort veel complexer is en een hoger evolutionair stadium heeft bereikt.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
De beroemde dubbele bovenlichten van de Kanagrot in Sloveni bieden grotonderzoekers toegang tot deze onderaardse wereld De Kanagrot is het op twee na langste grotstelsel van het land en 274 meter diep
Robbie Shone @shonephoto, Nat Geo Image Collection
De beroemde dubbele ‘bovenlichten’ van de Kačna-grot in Slovenië bieden grotonderzoekers toegang tot deze onderaardse wereld. De Kačna-grot is het op twee na langste grotstelsel van het land en 274 meter diep.
5
Sam Elias beklimt The Fang een ijspilaar in Vail Colorado
Keith Ladzinski @ladzinski
Sam Elias beklimt ‘The Fang’, een ijspilaar in Vail, Colorado.
6
Het Italiaanse dorp San Filippo ontleent zijn naam aan de Florentijnse kluizenaar die zich hier in de dertiende eeuw afzonderde Het water dat uit de grond opborrelt heeft een temperatuur van zon vijftig graden en is rijk aan magnesium calcium en zwavelbicarbonaat
Gabriele Galimberti @gabrielegalimbertiphoto
Het Italiaanse dorp San Filippo ontleent zijn naam aan de Florentijnse kluizenaar die zich hier in de dertiende eeuw afzonderde. Het water dat uit de grond opborrelt, heeft een temperatuur van zo’n vijftig graden en is rijk aan magnesium, calcium en zwavelbicarbonaat.

Fotografie

afbeelding in het zuidoosten van turkije, waar tientallen dorpen onder water verdwijnen door de aanleg van een stuwdam

Stuwmeren in Turkije slokken tientallen dorpen op

in de noordindiase regio ladakh torent een enorme toren van ijs een zogenaamde ijsstoepa hoog boven een man uit terwijl het sneeuwpak in het hooggebergte steeds sneller afsmelt en gletsjers zich terugtrekken worden dit soort stoepas opgebouwd om water in bevroren vorm op te slaan met deze 335 meter hoge ijstoren bij het dorp shara phuktsey wonnen de dorpelingen de prijs voor de beste ijsstoepa het bouwwerk bevat zevenenhalf miljoen liter water waarmee akkers rond vier dorpen gerrigeerd kunnen worden

Van wanhoop tot hoop: de klimaatcrisis in beeld

Verveling is normaal in de tunnels aangezien er weinig te doen is naast het gebruiken van drugs Maar Catalina schreef ook graag

Catalina leefde in de tunnels onder Boekarest

This is an image

Zo zwaar is de Yukon Quest sledehondenrace

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder