Skip to Content

12x de mooiste ruimtefoto’s van afgelopen maand

Bekijk onder andere een concert van een wereldberoemde musicus onder de Melkweg en de heldere baan van een door SpaceX gelanceerde raket tegen de nachtelijke hemel van Florida.
Op 8 mei maakte de bemanning van het Internationaal ruimtestation ISS een foto van de maansikkel op het moment dat de zon bijna achter de aarde tevoorschijn komt op ruim vierhonderd kilometer boven de Japanse Zeepinterest icon
NASA
1
Op 8 mei maakte de bemanning van het Internationaal ruimtestation ISS een foto van de maansikkel op het moment dat de zon bijna achter de aarde tevoorschijn komt op ruim vierhonderd kilometer boven de Japanse Zee
NASA
Op 8 mei maakte de bemanning van het Internationaal ruimtestation ISS een foto van de maansikkel op het moment dat de zon bijna achter de aarde tevoorschijn komt, op ruim vierhonderd kilometer boven de Japanse Zee.
2
De Europese Zuidelijke Sterrenwacht ESO publiceerde op 3 mei deze foto met meervoudige belichting van de ZweedseESO submillimetertelescoop Dit instrument dat in 1987 in gebruik werd genomen hielp astronomen bij hun onderzoek naar stervorming tot het in 2003 buiten werking werd gesteld
Sangku Kim, Eso
De Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) publiceerde op 3 mei deze foto met meervoudige belichting van de Zweedse-ESO submillimetertelescoop. Dit instrument, dat in 1987 in gebruik werd genomen, hielp astronomen bij hun onderzoek naar stervorming, tot het in 2003 buiten werking werd gesteld.
3
Op de avond van 4 mei vond op Cape Canaveral in Florida de lancering plaats van de CRS17 missie van SpaceX voor nieuwe bevoorrading van het Internationaal ruimtestation ISS De nuttige lading bestond onder meer uit OCO3 een instrument om het CO2niveau in de dampkring van de aarde te meten
Space X
Op de avond van 4 mei vond op Cape Canaveral in Florida de lancering plaats van de CRS-17 missie van SpaceX voor nieuwe bevoorrading van het Internationaal ruimtestation ISS. De nuttige lading bestond onder meer uit OCO-3, een instrument om het CO2-niveau in de dampkring van de aarde te meten.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Op 26 mei maakte ruimtetelescoop Hubble deze opname van het sterrenstelsel NGC 4485 In het stelsel dat op 25 miljoen lichtjaar afstand van ons staat vindt volop stervorming plaats zoals blijkt uit de vele jonge blauwe sterren NGC 4485 en het daarnaast gelegen stelsel NGC 4490 schampten elkaar miljoenen jaren geleden waardoor talloze nieuwe sterren ontstonden
NASA en ESA; Acknowledgment: T. Roberts (Durham University, UK), D. Calzetti (University of Massachusetts) and the LEGUS Team, R. Tully (University of Hawaii), and R. Chandar (University of Toledo)
Op 26 mei maakte ruimtetelescoop Hubble deze opname van het sterrenstelsel NGC 4485. In het stelsel, dat op 25 miljoen lichtjaar afstand van ons staat, vindt volop stervorming plaats, zoals blijkt uit de vele jonge, blauwe sterren. NGC 4485 en het daarnaast gelegen stelsel NGC 4490 schampten elkaar miljoenen jaren geleden, waardoor talloze nieuwe sterren ontstonden.
5
In space no one can hear you scream aldus de beroemde quote uit de film Alien maar misschien is de befaamde cellist YoYo Ma wel te horen Op 1 mei bracht Ma een bezoek aan de Paranal sterrenwacht van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht voor een concert onder de helder oplichtende Melkweg
G. Hüdepohl, Eso
“In space, no one can hear you scream,” aldus de beroemde quote uit de film Alien, maar misschien is de befaamde cellist Yo-Yo Ma wel te horen. Op 1 mei bracht Ma een bezoek aan de Paranal sterrenwacht van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht voor een concert onder de helder oplichtende Melkweg.
6
Op 12 mei maakte Marsrover Curiosity van NASA deze selfie Het beeld is een panoramaoverzicht samengesteld uit 57 losse opnames die werden gemaakt met een camera aan het uiteinde van de robotarm van de rover
NASA, JPL Cal-tech, Msss
Op 12 mei maakte Marsrover Curiosity van NASA deze selfie. Het beeld is een panorama-overzicht, samengesteld uit 57 losse opnames die werden gemaakt met een camera aan het uiteinde van de robotarm van de rover.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Op deze kleurrijke opname gemaakt door de Mars Reconnaissance Orbiter MRO van NASA is de Jezerokrater van de rode planeet zichtbaar waar NASA zijn Marsrover in 2020 heen wil sturen De rover gaat onderzoek doen naar een voormalige bodem van een meer Uit gegevens van de MRO blijkt dat het sediment in dit gebied ooit onder invloed stond van water
NASA, JPL Cal-tech, Msss, Jhuapl
Op deze kleurrijke opname gemaakt door de Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) van NASA is de Jezero-krater van de rode planeet zichtbaar, waar NASA zijn Marsrover in 2020 heen wil sturen. De rover gaat onderzoek doen naar een voormalige bodem van een meer. Uit gegevens van de MRO blijkt dat het sediment in dit gebied ooit onder invloed stond van water.
8
Op 3 mei maakte ruimtetelescoop Hubble deze opname van het schitterende spiraalstelsel NGC 2903 dat zich op zon 30 miljoen lichtjaar afstand uitstrekt in het sterrenbeeld Leeuw
NASA, ESA Hubble Space Telescope
Op 3 mei maakte ruimtetelescoop Hubble deze opname van het schitterende spiraalstelsel NGC 2903, dat zich op zo'n 30 miljoen lichtjaar afstand uitstrekt in het sterrenbeeld Leeuw.
9
Terwijl het Internationaal ruimtestation op 13 mei s nachts op ruim vierhonderd kilometer hoogte boven aarde zweefde nam de laboratoriumbemanning deze foto van Spanje Frankrijk en Itali
NASA
Terwijl het Internationaal ruimtestation op 13 mei ‘s nachts op ruim vierhonderd kilometer hoogte boven aarde zweefde, nam de laboratoriumbemanning deze foto van Spanje, Frankrijk en Italië.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Op deze opname gemaakt met de Very Large Telescope van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht is NGC 2023 te zien een nevel op zon 1500 lichtjaar afstand in het sterrenbeeld Orion De wolk heeft een melkwitte gloed door de reflectie van het licht van HD 37903 een immense jonge ster die in de buurt staat
ESO's Very Large Telescope
Op deze opname, gemaakt met de Very Large Telescope van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht, is NGC 2023 te zien, een nevel op zo'n 1500 lichtjaar afstand in het sterrenbeeld Orion. De wolk heeft een melkwitte gloed door de reflectie van het licht van HD 37903, een immense jonge ster die in de buurt staat.
11
Bezoekers van het nieuwe Supernova Planetarium en Bezoekerscentrum bij Mnchen bekijken een opname van de Helixnevel een planetaire nevel op zon 655 lichtjaar afstand in het sterrenbeeld Waterman
Eso, P. Horálek
Bezoekers van het nieuwe Supernova Planetarium en Bezoekerscentrum bij München bekijken een opname van de Helixnevel, een planetaire nevel op zo'n 655 lichtjaar afstand in het sterrenbeeld Waterman.
12
Op 18 mei had de bemanning aan boord van het ISS de kans om de volle maan te bewonderen terwijl het internationaal ruimtestation op ruim 400 kilometer boven het zuidelijk deel van de Atlantische Oceaan zweefde
NASA
Op 18 mei had de bemanning aan boord van het ISS de kans om de volle maan te bewonderen terwijl het internationaal ruimtestation op ruim 400 kilometer boven het zuidelijk deel van de Atlantische Oceaan zweefde.
Meer van
 
preview for Wetenschap

Wetenschap

dwergplaneet pluto

Alles wat je wil weten over Pluto

pure chocolade en blauwe bessen stimuleren de aanmaak van serotonine

Gestrest? Deze 5 voedingsmiddelen maken je rustig

de planeet venus

Alles wat je wil weten over Venus

een man kijkt vanaf een camping naar vallende sterren

Wat zijn vallende sterren en wanneer zie je ze?

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder