Skip to Content

Welkom in de toekomst: 10x ’s werelds meest innovatieve steden

Met stadskabelbanen en groenruimten waar de natuur vrij spel heeft, lossen deze steden problemen op met creativiteit.
TALLINN ESTLANDDe hoofdstad van Estland heeft zich ontwikkeld van een grijze Sovjetstad tot een hightechcentrum Estland was het eerste land ter wereld dat internettoegang tot een mensenrecht verklaarde het eerste dat overstapte op onlineverkiezingen en een van de eerste met een supersnel 5Gnetwerk ten behoeve van inwoners en toeristen Het land is begonnen aan de viering van zijn honderdjarig bestaan als republiek met tientallen evenementen in 2020pinterest icon
Lucas Vallecillos, VW Pics, Redux
Advertentie - Lees hieronder verder
1
TALLINN ESTLANDDe hoofdstad van Estland heeft zich ontwikkeld van een grijze Sovjetstad tot een hightechcentrum Estland was het eerste land ter wereld dat internettoegang tot een mensenrecht verklaarde het eerste dat overstapte op onlineverkiezingen en een van de eerste met een supersnel 5Gnetwerk ten behoeve van inwoners en toeristen Het land is begonnen aan de viering van zijn honderdjarig bestaan als republiek met tientallen evenementen in 2020
Lucas Vallecillos, VW Pics, Redux
TALLINN, ESTLAND De hoofdstad van Estland heeft zich ontwikkeld van een grijze Sovjet-stad tot een hightech-centrum. Estland was het eerste land ter wereld dat internettoegang tot een mensenrecht verklaarde, het eerste dat overstapte op online-verkiezingen en een van de eerste met een supersnel 5G-netwerk ten behoeve van inwoners en toeristen. Het land is begonnen aan de viering van zijn honderdjarig bestaan als republiek, met tientallen evenementen in 2020.
2
AARHUS DENEMARKENKopenhagen mag dan de bekendste Deense stad zijn maar zon 160 kilometer verder naar het noordwesten eist Aarhus een deel van de aandacht op de charmante stad werd in 2017 zowel tot Culturele Hoofdstad van Europa als Europese Gastronomische Regio uitgeroepen Met zijn nieuwe voedselmarkten bovengrondse metro futuristische bibliotheken en creatieve hotels heeft deze energieke Deense stad stappen gezet om in 2030 klimaatneutraal te zijn
Quintin Lake
AARHUS, DENEMARKEN Kopenhagen mag dan de bekendste Deense stad zijn, maar zo’n 160 kilometer verder naar het noordwesten eist Aarhus een deel van de aandacht op: de charmante stad werd in 2017 zowel tot Culturele Hoofdstad van Europa als Europese Gastronomische Regio uitgeroepen. Met zijn nieuwe voedselmarkten, bovengrondse metro, futuristische bibliotheken en creatieve hotels heeft deze energieke Deense stad stappen gezet om in 2030 klimaatneutraal te zijn.
3
SANTIAGO CHILIIn de hoofdstad van Chili worden autos uit het centrum geweerd en ontdekken fietsers een groeiend netwerk van rijbanen Het metrostelsel van Santiago is een van de grootste van ZuidAmerika en verbindt barrios met elkaar die ooit afhankelijk waren van dieselbussen Ontwikkelingen als de Paseo Bandera in het centrum zorgen voor kleurrijke voetgangerszones en zijn bedoeld om de gemeenschapszin te bevorderen En tegen de achtergrond van het hoge Andesgebergte worden nieuwe hotels met architectuurprijzen onderscheiden
Yadid Levy
SANTIAGO, CHILI In de hoofdstad van Chili worden auto’s uit het centrum geweerd en ontdekken fietsers een groeiend netwerk van rijbanen. Het metrostelsel van Santiago is een van de grootste van Zuid-Amerika en verbindt barrios met elkaar die ooit afhankelijk waren van dieselbussen. Ontwikkelingen als de Paseo Bandera in het centrum zorgen voor kleurrijke voetgangerszones en zijn bedoeld om de gemeenschapszin te bevorderen. En tegen de achtergrond van het hoge Andesgebergte worden nieuwe hotels met architectuurprijzen onderscheiden.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
SAN ANTONIO TEXASDe oudste stad van Texas benadrukt zijn rijke verleden maar omarmt ook de toekomst Remember the Alamo In het vernieuwde nationale monument en museum kunnen bezoekers gebeurtenissen tijdens de beroemde belegering The Alamo via computersimulaties op hun smartphone volgen San Antonio is officieel ook Creative City of Gastronomy van de UNESCO waar vindingrijke chefkoks nieuwe versies van de plaatselijke keukens Texaans Mexicaans Duits Frans en Spaans opdienen De stad wordt ook nieuw leven ingeblazen door de River Walk een stadspark en netwerk van wandelpaden dat steeds verder wordt uitgebreid en de renovatie van het Hemisfair Park op het oude terrein van de Wereldtentoonstelling van 1968
Andrew Reiner
SAN ANTONIO, TEXAS De oudste stad van Texas benadrukt zijn rijke verleden maar omarmt ook de toekomst. Remember the Alamo? In het vernieuwde nationale monument en museum kunnen bezoekers gebeurtenissen tijdens de beroemde belegering (‘The Alamo’) via computersimulaties op hun smartphone volgen. San Antonio is officieel ook ‘Creative City of Gastronomy’ van de UNESCO, waar vindingrijke chef-koks nieuwe versies van de plaatselijke keukens (Texaans, Mexicaans, Duits, Frans en Spaans) opdienen. De stad wordt ook nieuw leven ingeblazen door de River Walk, een stadspark en netwerk van wandelpaden dat steeds verder wordt uitgebreid, en de renovatie van het Hemisfair Park, op het oude terrein van de Wereldtentoonstelling van 1968.
5
HELSINKI FINLANDDe noordse stad wordt als de veiligste reisbestemming ter wereld aangeprezen en is volgens het World Happiness Report van de VN ook een van de gelukkigste plekken op aarde Helsinki werkt samen met denktanks en goede doelen om zelfsturende voertuigen te introduceren terwijl creatieve startups de duurzame keuken het natuurbehoud en de beloopbaarheid van de stad proberen te bevorderen
Kuvatoimisto Kuvio Oy
HELSINKI, FINLAND De noordse stad wordt als de veiligste reisbestemming ter wereld aangeprezen en is volgens het World Happiness Report van de VN ook een van de ‘gelukkigste’ plekken op aarde. Helsinki werkt samen met denktanks en goede doelen om zelfsturende voertuigen te introduceren terwijl creatieve startups de duurzame keuken, het natuurbehoud en de beloopbaarheid van de stad proberen te bevorderen.
6
SCOTTSDALE ARIZONAEen derde van de gemeente is gereserveerd voor het beschermen van het unieke woestijnmilieu tegen projectontwikkelingen in de McDowell Sonoran Preserve waar ook driehonderd kilometer aan fiets en wandelpaden zijn te vinden In de kunstscene worden indiaansAmerikaanse meesterwerken getoond door het Museum of the West zijn er rondleidingen door Taliesin West het winterverblijf van architect Frank Lloyd Wright en worden opkomende kunstenaars gexposeerd in galeries rond Main Street en Marshall Way
Jenn Ackerman and Tim Gruber
SCOTTSDALE, ARIZONA Een derde van de gemeente is gereserveerd voor het beschermen van het unieke woestijnmilieu tegen projectontwikkelingen, in de McDowell Sonoran Preserve, waar ook driehonderd kilometer aan fiets- en wandelpaden zijn te vinden. In de kunstscene worden indiaans-Amerikaanse meesterwerken getoond door het Museum of the West, zijn er rondleidingen door Taliesin West, het winterverblijf van architect Frank Lloyd Wright, en worden opkomende kunstenaars geëxposeerd in galeries rond Main Street en Marshall Way.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
DETROIT MICHIGAND autostad van de VS Motor City blijft op koers Autobouwers testen zelfsturende voertuigen de stad bouwt via het Tiny Homes Detroitproject prettige woningen voor inwoners met lage inkomens en de kunsten floreren dankzij een nieuw theater en jazzcentrum en een uitgebreid Motown Museum Een afgedankte elektriciteitscentrale werd omgetoverd in de Detroit International RiverWalk met bijna vijf kilometer aan nieuwe eettentjes wolkenkrabbers en openbare ruimten
Chris And Michelle Gerard
DETROIT, MICHIGAN Dé autostad van de VS (Motor City) blijft op koers. Autobouwers testen zelfsturende voertuigen, de stad bouwt via het Tiny Homes Detroit-project prettige woningen voor inwoners met lage inkomens en de kunsten floreren dankzij een nieuw theater en jazzcentrum en een uitgebreid Motown Museum. Een afgedankte elektriciteitscentrale werd omgetoverd in de Detroit International RiverWalk, met bijna vijf kilometer aan nieuwe eettentjes, wolkenkrabbers en openbare ruimten.
8
MEDELLN COLOMBIAMet behulp van het initiatief Parques del Ro heeft Colombias tweede stad nieuwe groenruimten en wandelpaden op oude snelwegtracs aangelegd Intussen oogst de stad wereldwijd lof voor zijn vernuftige verbeteringen van het openbaar vervoer in de vorm van een netwerk van snelle bussen treinen en stadskabelbanen die ook afgelegen wijken in de bergen bereiken
Heiko Meyer, Laif, Redux
MEDELLÍN, COLOMBIA Met behulp van het initiatief Parques del Río heeft Colombia’s tweede stad nieuwe groenruimten en wandelpaden op oude snelwegtracés aangelegd. Intussen oogst de stad wereldwijd lof voor zijn vernuftige verbeteringen van het openbaar vervoer, in de vorm van een netwerk van snelle bussen, treinen en stadskabelbanen die ook afgelegen wijken in de bergen bereiken.
9
SINGAPOREDe stadstaat wordt gerekend tot een van de gelukkigste plekken op aarde Singapore heeft zichzelf tot Garden City uitgeroepen en komt die belofte na door waterreservoirs en groenruimten te beschermen met strikte milieuwetten Met behulp van sociale programmas wordt het multiculturele erfgoed van de stad in ere gehouden
Nathan Allen
SINGAPORE De stadstaat wordt gerekend tot een van de ‘gelukkigste’ plekken op aarde. Singapore heeft zichzelf tot ‘Garden City’ uitgeroepen en komt die belofte na door waterreservoirs en groenruimten te beschermen met strikte milieuwetten. Met behulp van sociale programma’s wordt het multiculturele erfgoed van de stad in ere gehouden.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
LIMA PERUOoit werd Lima gezien als niet meer dan een tussenstop op weg naar toeristische trekpleisters als Machu Picchu of het Titicacameer maar inmiddels is deze stad van tien miljoen  een van de grootste van LatijnsAmerika  zelf een topbestemming Met hun internationaal geprezen gastronomische aanbod zijn aparte wijken in de stad waar talloze Peruaanse regionale en culturele invloeden de boventoon voeren tot bloei gekomen
Liesl Marelli
LIMA, PERU Ooit werd Lima gezien als niet meer dan een tussenstop op weg naar toeristische trekpleisters als Machu Picchu of het Titicaca-meer, maar inmiddels is deze stad van tien miljoen – een van de grootste van Latijns-Amerika – zelf een topbestemming. Met hun internationaal geprezen gastronomische aanbod zijn aparte wijken in de stad waar talloze Peruaanse regionale en culturele invloeden de boventoon voeren, tot bloei gekomen.

Reizen

voidokilia beach in griekenland

Wat zijn de mooiste stranden van Griekenland?

kunstenaar vhils neemt een foto in petra, jordanië

Zo beleefde kunstenaar Vhils zijn reis naar Petra

een paar reizigers beklimmen de mount everest

Tips voor het beklimmen van Mount Everest

This is an image

Chefchaouen: de blauwe stad

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder