Skip to Content

7x begraafplaatsen met een dodelijk fraai uitzicht

Op veel plekken ter wereld liggen de doden op A-locaties: ze hebben een ‘killeruitzicht’ vanaf hun laatste rustplaats.
HONG KONG CEMETERY HONGKONG  In de wijk met de ietwat griezelige naam Happy Valley hebben niet alleen de levenden een adembenemend uitzicht In Happy Valley bevinden zich maar liefst acht kerkhoven Een daarvan is Hong Kong Cemetery waar de compacte graven op terrassen liggen langs een berghelling als een weerspiegeling van de opeengepakte wolkenkrabbers in de buurtpinterest icon
Anthony Wallace, AFP/Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
1
HONG KONG CEMETERY HONGKONG  In de wijk met de ietwat griezelige naam Happy Valley hebben niet alleen de levenden een adembenemend uitzicht In Happy Valley bevinden zich maar liefst acht kerkhoven Een daarvan is Hong Kong Cemetery waar de compacte graven op terrassen liggen langs een berghelling als een weerspiegeling van de opeengepakte wolkenkrabbers in de buurt
Anthony Wallace, AFP/Getty Images
HONG KONG CEMETERY, HONGKONG | In de wijk met de ietwat griezelige naam Happy Valley hebben niet alleen de levenden een adembenemend uitzicht. In Happy Valley bevinden zich maar liefst acht kerkhoven. Een daarvan is Hong Kong Cemetery, waar de compacte graven op terrassen liggen langs een berghelling, als een weerspiegeling van de opeengepakte wolkenkrabbers in de buurt.
2
WAVERLEY CEMETERY SYDNEY AUSTRALI  Dit kerkhof in een buitenwijk van het tegenwoordige Sydney ligt op grond die ooit toebehoorde aan het inheemse Cadigalvolk Er worden al sinds 1877 doden begraven Langs de boven op een klif gelegen dodenakker die bekend is om zijn gedetailleerde Victoriaanse monumenten loopt een voetpad met een weids uitzicht over de Grote Oceaan
Sally Crane, Alamy Stock Photo
WAVERLEY CEMETERY, SYDNEY, AUSTRALIË | Dit kerkhof in een buitenwijk van het tegenwoordige Sydney ligt op grond die ooit toebehoorde aan het inheemse Cadigalvolk. Er worden al sinds 1877 doden begraven. Langs de boven op een klif gelegen dodenakker, die bekend is om zijn gedetailleerde Victoriaanse monumenten, loopt een voetpad met een weids uitzicht over de Grote Oceaan.
3
GREENWOOD CEMETERY NEW YORK CITY  Dankzij de bomen planten en het uitzicht op dit in 1848 in parkstijl aangelegde kerkhof was dit de op een na belangrijkste toeristische attractie in Amerika in de jaren 60 van de negentiende eeuw alleen Niagara Falls was populairder Ook tegenwoordig is de begraafplaats nog een toeristenbestemming Als je de goede plek weet te vinden op de ruim 193 hectare die Green Wood beslaat kun je de enorme gotische toegangsweg zien de buurten van Central Brooklyn en de skyline van Manhattan
Joel Carillet, Getty Images
GREEN-WOOD CEMETERY, NEW YORK CITY | Dankzij de bomen, planten en het uitzicht op dit in 1848 in parkstijl aangelegde kerkhof was dit de op een na belangrijkste toeristische attractie in Amerika in de jaren 60 van de negentiende eeuw (alleen Niagara Falls was populairder). Ook tegenwoordig is de begraafplaats nog een toeristenbestemming. Als je de goede plek weet te vinden op de ruim 193 hectare die Green Wood beslaat, kun je de enorme, gotische toegangsweg zien, de buurten van Central Brooklyn en de skyline van Manhattan.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
BEGRAAFPLAATS OKUNOIN JAPAN  Het grootste kerkhof van Japan ligt niet in de metropool Tokio Het bevindt zich in de indrukwekkend mooie heilige bossen van Koyasan twee uur rijden ten zuiden van Osaka Oude dennenbomen torenen uit boven de met mos bedekte stenen tempeltjes beelden en pelgrimspaden De smalle begraafplaats die meer dan anderhalve kilometer lang is is de laatste rustplaats van 200000 boeddhistische monniken
Marcel Gross, Alamy Stock Photo
BEGRAAFPLAATS OKUNOIN, JAPAN | Het grootste kerkhof van Japan ligt niet in de metropool Tokio. Het bevindt zich in de indrukwekkend mooie, heilige bossen van Koyasan, twee uur rijden ten zuiden van Osaka. Oude dennenbomen torenen uit boven de met mos bedekte stenen tempeltjes, beelden en pelgrimspaden. De smalle begraafplaats, die meer dan anderhalve kilometer lang is, is de laatste rustplaats van 200.000 boeddhistische monniken.
5
KERKHOF VAN ST MARYS PARISH CHURCH SCARBOROUGH ENGELAND  Het opvallendste aan het graf van Anne Bront is het fantastische uitzicht Haar laatste rustplaats met uitzicht over de levendige kade van badplaats Scarborough is een perfect plekje om te genieten van een zonsondergang boven zee Het kerkhof dat ooit buiten het stadje lag raakte in het midden van de achttiende eeuw door de oprukkende bebouwing omsloten
Bernd Brueggemann, Alamy Stock Photo
KERKHOF VAN ST. MARY'S PARISH CHURCH, SCARBOROUGH, ENGELAND | Het opvallendste aan het graf van Anne Brontë is het fantastische uitzicht. Haar laatste rustplaats, met uitzicht over de levendige kade van badplaats Scarborough, is een perfect plekje om te genieten van een zonsondergang boven zee. Het kerkhof, dat ooit buiten het stadje lag, raakte in het midden van de achttiende eeuw door de oprukkende bebouwing omsloten.
6
PRE LACHAISE PARIJS  Pre Lachaise dat lange tijd wereldwijd werd beschouwd als ht voorbeeld voor parkbegraafplaatsen is de befaamde plek waar beroemdheden als Oscar Wilde Edith Piaf Gertrude Stein en Jim Morrison hun laatste rustplaats hebben Het kerkhof werd aangelegd op de heuvel waar Koning Lodewijk XIV de strijdende legers zou hebben gadegeslagen tijdens de Franse burgeroorlog van 16481653 Dat is nog eens een uitzicht
Evan Lang, Getty Images
PÈRE LACHAISE, PARIJS | Père Lachaise, dat lange tijd wereldwijd werd beschouwd als hét voorbeeld voor ‘park-begraafplaatsen’, is de befaamde plek waar beroemdheden als Oscar Wilde, Edith Piaf, Gertrude Stein en Jim Morrison hun laatste rustplaats hebben. Het kerkhof werd aangelegd op de heuvel waar Koning Lodewijk XIV de strijdende legers zou hebben gadegeslagen tijdens de Franse burgeroorlog van 1648–1653. Dat is nog eens een uitzicht.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
BEGRAAFPLAATS SANTA MARA MAGDALENA DE PAZZIS SAN JUAN PUERTO RICO  Op deze begraafplaats heb je richting het noorden uitzicht over de Atlantische Oceaan kijk je richting het zuiden en het oosten uit over de kleurige huizen van het oude San Juan en de beroemde wijk La Perla en zie je richting het westen het zestiendeeeuwse Spaanse fort El Morro Deze via een tunnel bereikbare Spaanse koloniale begraafplaats doet sinds 1863 dienst als eerbiedwaardige laatste rustplaats van prominente Puerto Ricanen
Mikolajn, Getty Images/iStockphoto
BEGRAAFPLAATS SANTA MARÍA MAGDALENA DE PAZZIS, SAN JUAN, PUERTO RICO | Op deze begraafplaats heb je richting het noorden uitzicht over de Atlantische Oceaan, kijk je richting het zuiden en het oosten uit over de kleurige huizen van het oude San Juan en de beroemde wijk La Perla en zie je richting het westen het zestiende-eeuwse Spaanse fort El Morro. Deze via een tunnel bereikbare Spaanse koloniale begraafplaats doet sinds 1863 dienst als eerbiedwaardige laatste rustplaats van prominente Puerto Ricanen.

Reizen

voidokilia beach in griekenland

Wat zijn de mooiste stranden van Griekenland?

kunstenaar vhils neemt een foto in petra, jordanië

Zo beleefde kunstenaar Vhils zijn reis naar Petra

een paar reizigers beklimmen de mount everest

Tips voor het beklimmen van Mount Everest

This is an image

Chefchaouen: de blauwe stad

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder