Skip to Content

Op reis in 2020? Laat je inspireren door deze foto’s

Nat Geo Your Shot-fotografen legden 50 bestemmingen vast die perfect zijn voor jouw volgende avontuur.
Een extreem zuur kratermeer op de top van de vulkaan Kawah Ijen in het oosten van het Indonesische eiland Java glanst in bleekblauw aquamarijn Op een rondleiding vr zonsopgang onder leiding van een gids gasmasker verplicht kun je hier adembenemend blauwe vlammen en lava zien gloeien Het is een van de mooiste vulkanen die ik ooit heb gezien zegt Your Shotfotograaf Sherwin Magsinopinterest icon
Sherwin Magsino, National Geographic Your Shot
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Een extreem zuur kratermeer op de top van de vulkaan Kawah Ijen in het oosten van het Indonesische eiland Java glanst in bleekblauw aquamarijn Op een rondleiding vr zonsopgang onder leiding van een gids gasmasker verplicht kun je hier adembenemend blauwe vlammen en lava zien gloeien Het is een van de mooiste vulkanen die ik ooit heb gezien zegt Your Shotfotograaf Sherwin Magsino
Sherwin Magsino, National Geographic Your Shot
Een extreem zuur kratermeer op de top van de vulkaan Kawah Ijen, in het oosten van het Indonesische eiland Java, glanst in bleekblauw aquamarijn. Op een rondleiding vóór zonsopgang onder leiding van een gids (gasmasker verplicht) kun je hier adembenemend blauwe vlammen en ‘lava’ zien gloeien. “Het is een van de mooiste vulkanen die ik ooit heb gezien,” zegt Your Shot-fotograaf Sherwin Magsino.
2
Zowel langsnuitdolfijnen als tuimelaars zwemmen in groepjes door turkooizen wateren voor de kust van Mauritius Het vrijwel geheel door koraalriffen omringde eilandstaatje is een serene waterwereld voor snorkelaars en zon vierhonderd zeediersoorten Wanneer je met wilde dolfijnen zwemt krijg je een gevoel van vrijheid en n zijn met de natuur zegt fotograaf Daniel Suarez
Daniel Suarez, National Geographic Your Shot
Zowel langsnuitdolfijnen als tuimelaars zwemmen in groepjes door turkooizen wateren voor de kust van Mauritius. Het vrijwel geheel door koraalriffen omringde eilandstaatje is een serene waterwereld voor snorkelaars en zo’n vierhonderd zeediersoorten. “Wanneer je met wilde dolfijnen zwemt, krijg je een gevoel van vrijheid en één zijn met de natuur,” zegt fotograaf Daniel Suarez.
3
Op het Afrikaanse eiland So Tom zon 240 kilometer voor de kust van Gabon duiken jongens in de Golf van Guinee So Tom en het zustereiland Prncipe zijn overdekt met een dichte jungle vol cacao en koffieplanten en vormen een rustige bestemming voor wandeltochten het spotten van exotische vogels en  het hele jaar door  duiken
Luís Godinho, National Geographic Your Shot
Op het Afrikaanse eiland São Tomé, zo’n 240 kilometer voor de kust van Gabon, duiken jongens in de Golf van Guinee. São Tomé en het zustereiland Príncipe zijn overdekt met een dichte jungle vol cacao- en koffieplanten en vormen een rustige bestemming voor wandeltochten, het spotten van exotische vogels en – het hele jaar door – duiken.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Elke zomer wordt het landschap in de Franse Provence gesierd door een oceaan van lavendel De destilleerderij LEssentiel de Lavande in Clansayes verzorgt gedurende het hele oogstseizoen dagelijkse demonstraties van het destillatieproces
Q-lieb In, National Geographic Your Shot
Elke zomer wordt het landschap in de Franse Provence gesierd door een oceaan van lavendel. De destilleerderij L’Essentiel de Lavande in Clansayes verzorgt gedurende het hele oogstseizoen dagelijkse demonstraties van het destillatieproces.
5
In Brazili is de kale rotsbodem aan het Arpoadorstrand in Rio de Janeiro niet alleen een geweldig uitkijkpunt voor het genieten van een zonsondergang maar ook de reden achter de drie meter hoge en linksbrekende golven van de branding die bij lokale surfers zeer geliefd zijn
M. Beralde, National Geographic Your Shot
In Brazilië is de kale rotsbodem aan het Arpoador-strand in Rio de Janeiro niet alleen een geweldig uitkijkpunt voor het genieten van een zonsondergang, maar ook de reden achter de drie meter hoge en ‘linksbrekende’ golven van de branding, die bij lokale surfers zeer geliefd zijn.
6
Gelegen tussen de bergketens van de Hoge en Kleine Atlas is de Marokkaanse stad Tinghir een pittoreske bestemming voor bergbeklimmers en wandelaars die hier de Todghakloof komen bezoeken De kloof is tot een diepte van 270 meter of meer in de kalkrotsen uitgesneden en omvat ook oases van palmbomen en oude forten Fotograaf Jens Bille stond vroeg op om de eerste zonnestralen op de rode rotsen vast te leggen
Jens Bille, National Geographic Your Shot
Gelegen tussen de bergketens van de Hoge en Kleine Atlas, is de Marokkaanse stad Tinghir een pittoreske bestemming voor bergbeklimmers en -wandelaars die hier de Todghakloof komen bezoeken. De kloof is tot een diepte van 270 meter of meer in de kalkrotsen uitgesneden en omvat ook oases van palmbomen en oude forten. Fotograaf Jens Bille stond vroeg op om de eerste zonnestralen op de rode rotsen vast te leggen.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Vaargasten zeilers zwemmers en voetballers genieten van een zonnig dagje op het strand bij Stone Town op Zanzibar De stad was ooit een beruchte haven voor de OostAfrikaanse slavenhandel maar geldt nu als de multiculturele stad waar de Britse slavenhandel in 1873 officieel werd afgeschaft
Per Erik Bergh, National Geographic Your Shot
Vaargasten, zeilers, zwemmers en voetballers genieten van een zonnig dagje op het strand bij Stone Town op Zanzibar. De stad was ooit een beruchte haven voor de Oost-Afrikaanse slavenhandel maar geldt nu als de multiculturele stad waar de Britse slavenhandel in 1873 officieel werd afgeschaft.
8
In Itali tonen de Dolomieten zich van hun spectaculairste kant in de Seiser Alm Alpe di Suisi de grootste Alpenweide van Europa Wandel er in de lente doorheen en spot er steenbokken gemzen en de bijna achthonderd plantensoorten die elke vierkante centimeter van de weide opfleuren
Oleg Rest, National Geographic Your Shot
In Italië tonen de Dolomieten zich van hun spectaculairste kant in de Seiser Alm (Alpe di Suisi), de grootste Alpenweide van Europa. Wandel er in de lente doorheen en spot er steenbokken, gemzen en de bijna achthonderd plantensoorten die elke vierkante centimeter van de weide opfleuren.
9
Zwemmers waden door het water van een blauwe lagune die tussen de Maltese eilandjes Comino en Cominotto ligt Het 26 vierkante kilometer kleine Comino was ooit een toevluchtsoord voor slachtoffers van de pest en ridders van de Maltezer Orde maar nu is het serene eilandje van kalksteen een plek van ongerepte strandjes vogelkolonies natuurreservaten en bijenkorven
Antonio Lanni, National Geographic Your Shot
Zwemmers waden door het water van een blauwe lagune, die tussen de Maltese eilandjes Comino en Cominotto ligt. Het 2,6 vierkante kilometer kleine Comino was ooit een toevluchtsoord voor slachtoffers van de pest en ridders van de Maltezer Orde, maar nu is het serene eilandje van kalksteen een plek van ongerepte strandjes, vogelkolonies, natuurreservaten en bijenkorven.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
nkele uren nadat een sneeuwbui is weggetrokken beklimmen wielerliefhebbers alweer een route in Boulder Colorado waar het hele jaar door wordt gefietst Niets kan tippen aan de dag na een zware sneeuwbui zegt fotografe Natalie Starr Bezoekers kunnen het hele seizoen door de weersomstandigheden checken op website van de Boulder Mountain Bike Alliance
Natalie Starr, National Geographic Your Shot
nkele uren nadat een sneeuwbui is weggetrokken, beklimmen wielerliefhebbers alweer een route in Boulder, Colorado, waar het hele jaar door wordt gefietst. “Niets kan tippen aan de dag na een zware sneeuwbui,” zegt fotografe Natalie Starr. Bezoekers kunnen het hele seizoen door de weersomstandigheden checken op website van de Boulder Mountain Bike Alliance.
11
De zon gaat onder boven de baai van Cartagena Colombia een oude en herosche stad die door de schrijver Gabriel Garca Mrquez werd beschreven als de mooiste ter wereld In het zestiendeeeuwse oude centrum van de stad dat in 1984 tot Werelderfgoed werd uitgeroepen vind je romantische balkons monumentale galerijen en uitzichten over de warme Carabische Zee
Kirsta Erne, National Geographic Your Shot
De zon gaat onder boven de baai van Cartagena, Colombia, een oude en heroïsche stad die door de schrijver Gabriel García Márquez werd beschreven als “de mooiste ter wereld.” In het zestiende-eeuwse oude centrum van de stad, dat in 1984 tot Werelderfgoed werd uitgeroepen, vind je romantische balkons, monumentale galerijen en uitzichten over de warme Caraïbische Zee.
12
Jonge leeuwen stoeien met elkaar in het Masai Mara Nationaal Reservaat in Kenia een ongerept stuk savanne waar ook talloze cheetas olifanten zebras nijlpaarden struisvogels en migrerende wildebeesten leven Dit welpje speelde dolgraag met een jong familielid zegt fotograaf Tom Thomson Leden van de lokale Masaistam helpen mee om het wild tegen stropers te beschermen
Tom Thomson, National Geographic Your Shot
Jonge leeuwen stoeien met elkaar in het Masai Mara Nationaal Reservaat in Kenia, een ongerept stuk savanne waar ook talloze cheeta’s, olifanten, zebra’s, nijlpaarden, struisvogels en migrerende wildebeesten leven. “Dit welpje speelde dolgraag met een jong familielid,” zegt fotograaf Tom Thomson. Leden van de lokale Masai-stam helpen mee om het wild tegen stropers te beschermen.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
Wolkenflarden en een blauwe zee omlijsten het 202 jaar oude Fanad Head Lighthouse op Donegal in Ierland een vuurtoren op de toeristische route Wild Atlantic Way In de buurt liggen de zeeklippen Slieve League Cliffs die tot de hoogste van Europa behoren
Cesare Barilla, National Geographic Your Shot
Wolkenflarden en een blauwe zee omlijsten het 202 jaar oude Fanad Head Lighthouse op Donegal in Ierland, een vuurtoren op de toeristische route Wild Atlantic Way. In de buurt liggen de zeeklippen Slieve League Cliffs, die tot de hoogste van Europa behoren.
14
In de Hongaarse hoofdstad Boedapest merkt een zwaan dat de rivier de Donau eindelijk begint te smelten De winter is de ideale tijd voor het spotten van vogels in de regio want dan trekken roodhalsganzen naar een naburig meer en zijn spechten en zangvogels in het winterwitte landschap beter te spotten
Gergely Harsanyi, National Geographic Your Shot
In de Hongaarse hoofdstad Boedapest merkt een zwaan dat de rivier de Donau eindelijk begint te smelten. De winter is de ideale tijd voor het spotten van vogels in de regio, want dan trekken roodhalsganzen naar een naburig meer en zijn spechten en zangvogels in het winterwitte landschap beter te spotten.
15
Hooibalen liggen verspreid over een gemaaide tarweakker bij Polignano a Mare een dorpje van vissers en boeren aan de Adriatische kust van Apuli in Itali Traditionele stenen schuurtjes die trulli worden genoemd worden ook vandaag de dag nog in deze streek gebouwd en gebruikt Een ontdekkingstocht op de fiets is de beste manier om dit landschap van wijngaarden zeegezichten baaitjes en kloosters op rotsen aan zee te bewonderen
Fabio Dellino, National Geographic Your Shot
Hooibalen liggen verspreid over een gemaaide tarweakker bij Polignano a Mare, een dorpje van vissers en boeren aan de Adriatische kust van Apulië in Italië. Traditionele stenen schuurtjes die trulli worden genoemd, worden ook vandaag de dag nog in deze streek gebouwd en gebruikt. Een ontdekkingstocht op de fiets is de beste manier om dit landschap van wijngaarden, zeegezichten, baaitjes en kloosters op rotsen aan zee te bewonderen.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
In deze dubbelfoto van Your Shotfotograaf Jordan Robins die voor de kust van Australi werd gemaakt zweeft een soepschildpad tussen de inktkleuren van het Groot Barrirerif en een vuurrode zonsondergang Soepschildpadden worden ook wel groene zeeschildpadden genoemd zijn grotendeels vegetarisch en bezoeken de lagunes van het rif om zich te voeden met zeegras en algen In dit gebied kun je al snorkelend zes soorten zeeschildpadden tegenkomen
Jordan Robins, National Geographic Your Shot
In deze ‘dubbelfoto’ van Your Shot-fotograaf Jordan Robins die voor de kust van Australië werd gemaakt, zweeft een soepschildpad tussen de inktkleuren van het Groot Barrièrerif en een vuurrode zonsondergang. Soepschildpadden worden ook wel groene zeeschildpadden genoemd, zijn grotendeels vegetarisch en bezoeken de lagunes van het rif om zich te voeden met zeegras en algen. In dit gebied kun je al snorkelend zes soorten zeeschildpadden tegenkomen.
17
Aan de oever van het Michiganmeer het op vijf na grootste zoetwatermeer op aarde doemt de 42 kilometer brede skyline van Chicago op In juli verzamelen zich hier elk jaar honderden zeilboten voor de 536 kilometer lange Chicago Yacht Club Race tussen de Navy Pier in Chicago en Mackinac Island Het evenement is s werelds oudste langeafstandsregatta op zoetwater
Gourab S., National Geographic Your Shot
Aan de oever van het Michiganmeer, het op vijf na grootste zoetwatermeer op aarde, doemt de 42 kilometer brede skyline van Chicago op. In juli verzamelen zich hier elk jaar honderden zeilboten voor de 536 kilometer lange Chicago Yacht Club Race, tussen de Navy Pier in Chicago en Mackinac Island. Het evenement is ’s werelds oudste langeafstandsregatta op zoetwater.
18
Fietsers rijden langs een tapijten en souvenirwinkel met blauwe deuren in de stad Kairouan Tunesi De beroemdste moskeen in deze heilige stad de Grote Moskee en de Moskee van de Drie Deuren dateren uit 670 en liggen maar vijf minuten fietsen van elkaar
Stefanos Papaioannou, National Geographic Your Shot
Fietsers rijden langs een tapijten- en souvenirwinkel met blauwe deuren in de stad Kairouan, Tunesië. De beroemdste moskeeën in deze heilige stad, de Grote Moskee en de Moskee van de Drie Deuren, dateren uit 670 en liggen maar vijf minuten fietsen van elkaar.
Advertentie - Lees hieronder verder
19
This starstreaked 106foothigh statue of Jampa Buddha sits atop Diskit monastery the oldest and largest Buddhist monastery in Ladakhs Nubra Valley Overlooking the Shyok River the remote valley is one of the top spots in India for stargazing and is best visited during summer snowy winters often make the area inaccessible
NILESH KUMAR, National Geographic Your Shot
This star-streaked, 106-foot-high statue of Jampa Buddha sits atop Diskit monastery, the oldest and largest Buddhist monastery in Ladakh’s Nubra Valley. Overlooking the Shyok River, the remote valley is one of the top spots in India for stargazing and is best visited during summer (snowy winters often make the area inaccessible).
20
In Alberta Canada wordt het berglandschap weerspiegeld in het spiegelgladde water van het Moraine Lake nabij Banff Ook al is het Moraine Lake een van de drukste bezochte meren van Canada we konden bij zonsopgang toch nog een paar rustige minuten voor onszelf ontdekken zegt fotografe Ana Knezevic De winter of het voorjaar is de beste tijd voor een ochtendwandeling het makkelijk begaanbare anderhalve kilometer lange pad rond het meer is in de zomer en herfst vaak ten dele afgesloten vanwege de hoge activiteit van grizzlyberen
Ana Knezevic, National Geographic Your Shot
In Alberta, Canada, wordt het berglandschap weerspiegeld in het spiegelgladde water van het Moraine Lake nabij Banff. “Ook al is het Moraine Lake een van de drukste bezochte meren van Canada, we konden bij zonsopgang toch nog een paar rustige minuten voor onszelf ontdekken,” zegt fotografe Ana Knezevic. De winter of het voorjaar is de beste tijd voor een ochtendwandeling; het makkelijk begaanbare, anderhalve kilometer lange pad rond het meer is in de zomer en herfst vaak ten dele afgesloten vanwege de hoge activiteit van grizzlyberen.

Reizen

voidokilia beach in griekenland

Wat zijn de mooiste stranden van Griekenland?

kunstenaar vhils neemt een foto in petra, jordanië

Zo beleefde kunstenaar Vhils zijn reis naar Petra

een paar reizigers beklimmen de mount everest

Tips voor het beklimmen van Mount Everest

This is an image

Chefchaouen: de blauwe stad

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder