Skip to Content

25 knallende vuurwerkfoto’s

Onze favoriete foto’s van vuurwerk uit alle delen van de wereld tonen adembenemende lichtshows – van het spektakel op de Eiffeltoren tot exploderende ‘bijenkorven’ in Taiwan.
JapanHet driedaagse festival Toyohashi Gion staat bekend om zijn met de hand vervaardigde vuurwerkbuizen van bamboe tezutsu hanabi die met buskruit zijn gevuld De buizen worden door meestervuurwerkmakers in de hand gehouden en produceren prachtige fonteinen van vonkenpinterest icon
Hidenobu Suzuki, National Geographic Your Shot
1
JapanHet driedaagse festival Toyohashi Gion staat bekend om zijn met de hand vervaardigde vuurwerkbuizen van bamboe tezutsu hanabi die met buskruit zijn gevuld De buizen worden door meestervuurwerkmakers in de hand gehouden en produceren prachtige fonteinen van vonken
Hidenobu Suzuki, National Geographic Your Shot
Japan Het driedaagse festival Toyohashi Gion staat bekend om zijn met de hand vervaardigde vuurwerkbuizen van bamboe (tezutsu hanabi), die met buskruit zijn gevuld. De buizen worden door meester-vuurwerkmakers in de hand gehouden en produceren prachtige fonteinen van vonken.
2
ThailandHet slaperige dorpje Nan in het noorden van Thailand komt tijdens dit vuurwerkfestival met veel geknal tot leven tot verrukking van de toeschouwer op de foto
Cann Aripai, National Geographic Your Shot
Thailand Het slaperige dorpje Nan in het noorden van Thailand komt tijdens dit vuurwerkfestival met veel geknal tot leven, tot verrukking van de toeschouwer op de foto.
3
IsralIn Jeruzalem gaat de viering van Jom Hatsmaoet Onafhankelijkheidsdag van start met een plechtigheid op de Herzelberg de nationale begraafplaats van Isral De sombere herdenking gaat daarna over in het feestgedruis van deze dag die wordt gevierd met partys concerten en vuurwerk
Dor Kedmi, National Geographic Your Shot
Israël In Jeruzalem gaat de viering van Jom Haätsmaoet (Onafhankelijkheidsdag) van start met een plechtigheid op de Herzelberg, de nationale begraafplaats van Israël. De sombere herdenking gaat daarna over in het feestgedruis van deze dag, die wordt gevierd met party’s, concerten en vuurwerk.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
JapanIn het Japanse Takayama wordt de zomer traditioneel gevierd met het bouwen van een tijdelijke brug over de rivier de Miyagawa en met schieters die vanuit de hand vuurwerk afsteken
Naomi Sugitani, National Geographic Your Shot
Japan In het Japanse Takayama wordt de zomer traditioneel gevierd met het bouwen van een tijdelijke brug over de rivier de Miyagawa en met ‘schieters’ die vanuit de hand vuurwerk afsteken.
5
WashingtonIndependence Day Onafhankelijkheidsdag wordt in alle steden van de VS met grootse vuurwerkshows gevierd waarbij kosten noch moeite worden gespaard Maar zoals deze vaderlandslievende creatieveling laat zien is het ook spannend om je eigen vuurwerkshow weg te geven
Jason Groepper, National Geographic Your Shot
Washington Independence Day (Onafhankelijkheidsdag) wordt in alle steden van de VS met grootse vuurwerkshows gevierd, waarbij kosten noch moeite worden gespaard. Maar zoals deze vaderlandslievende creatieveling laat zien, is het ook spannend om je eigen vuurwerkshow weg te geven.
6
SpanjeDe badplaats Paguera op Mallorca heeft weinig aanleiding nodig om feest te vieren Vuurwerkshows zijn er tijdens de nacht van San Juan en aan het einde van de Festes del Rei en Jaume in het aangrenzende Santa Ponsa
Stefan Babel, National Geographic Your Shot
Spanje De badplaats Paguera op Mallorca heeft weinig aanleiding nodig om feest te vieren. Vuurwerkshows zijn er tijdens de nacht van San Juan en aan het einde van de Festes del Rei en Jaume in het aangrenzende Santa Ponsa.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
ParijsElk jaar wordt de grote vuurwerkshow op de nationale feestdag van Frankrijk  de quatorze juillet 14 juli  vanaf en rond de Eiffeltoren in Parijs afgestoken waarbij een paar fortuinlijke technici de kans krijgen het spektakel vanaf de beste plek te bekijken
Simon Y., National Geographic Your Shot
Parijs Elk jaar wordt de grote vuurwerkshow op de nationale feestdag van Frankrijk – de quatorze juillet (14 juli) – vanaf en rond de Eiffeltoren in Parijs afgestoken, waarbij een paar fortuinlijke technici de kans krijgen het spektakel vanaf de beste plek te bekijken.
8
DubaiDubai houdt ervan om het groots aan te pakken In 2014 leverde dit spektakel van 500000 stuks vuurwerk het emiraat een vermelding op in het Guinness Book of World Records als grootste vuurwerkshow ooit een eretitel die sindsdien door de Filipijnen is overgenomen
Rogel Tura, National Geographic Your Shot
Dubai Dubai houdt ervan om het groots aan te pakken. In 2014 leverde dit spektakel van 500.000 stuks vuurwerk het emiraat een vermelding op in het Guinness Book of World Records, als ‘grootste vuurwerkshow ooit’ (een eretitel die sindsdien door de Filipijnen is overgenomen).
9
ChinaJujing is het rondste dorp van China wat goed is te zien op deze opname met lange sluitertijd van de verlichting die ter gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar de bijzondere architectuur van het dorp in de Huizhoubouwstijl benadrukt
Hua Zhu, National Geographic Your Shot
China Jujing is het ‘rondste dorp van China,’ wat goed is te zien op deze opname met lange sluitertijd van de verlichting, die ter gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar de bijzondere architectuur van het dorp (in de Huizhou-bouwstijl) benadrukt.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
ThailandVuurwerk ontploft boven het Rajamangalapaviljoen in het park Suan Luang Rama IX De aanleiding voor het spektakel was de herdenking van de verjaardag van Rama IX de in 2016 overleden koning van Thailand
Jirawas Teekayu, National Geographic Your Shot
Thailand Vuurwerk ontploft boven het Rajamangala-paviljoen in het park Suan Luang Rama IX. De aanleiding voor het spektakel was de herdenking van de verjaardag van Rama IX, de in 2016 overleden koning van Thailand.
11
TaiwanMoedige toeschouwers met helmen op trotseren exploderende bijenkorven die zijn gevuld met duizenden vuurpijlen Wie tijdens het bijenkorfvuurwerkfestival van Yanshui in Taiwan door een vuurpijl wordt geraakt voelt zich gezegend
<a href="http://yourshot.nationalgeographic.com/profile/1031320/">禹麥陳</a>, NATIONAL GEOGRAPHIC YOUR SHOT
Taiwan Moedige toeschouwers met helmen op trotseren exploderende ‘bijenkorven’ die zijn gevuld met duizenden vuurpijlen. Wie tijdens het ‘bijenkorf’-vuurwerkfestival van Yanshui in Taiwan door een vuurpijl wordt geraakt, voelt zich gezegend.
12
FujiDe berg Fuji is al sinds mensenheugenis een bron van fascinatie voor kunstenaars en dichters Ook tweehonderd jaar na Hokusais invloedrijke serie houtsneden 36 gezichten op de berg Fuji blijft de kegelvormige vulkaan mensen uit de hele wereld inspireren
Kenichi Sunata, National Geographic Your Shot
Fuji De berg Fuji is al sinds mensenheugenis een bron van fascinatie voor kunstenaars en dichters. Ook tweehonderd jaar na Hokusai’s invloedrijke serie houtsneden 36 gezichten op de berg Fuji blijft de kegelvormige vulkaan mensen uit de hele wereld inspireren.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
OmanTerwijl de lucht boven de stad Masqat door vuurwerk wordt verlicht doet een moment van genegenheid tussen twee jonge broers in traditionele kledij fotograaf Abdul Azeez Pulikkool denken aan een bijbels tafereel
Abdul Azeez Pulikkool, National Geographic Your Shot
Oman Terwijl de lucht boven de stad Masqat door vuurwerk wordt verlicht, doet een moment van genegenheid tussen twee jonge broers in traditionele kledij fotograaf Abdul Azeez Pulikkool denken aan “een bijbels tafereel.”
14
JapanHet Japanse woord voor vuurwerk is hanabi vuurbloemen en vuurwerkshows zijn onverbrekelijk verbonden met de zomer
Ryuji K., National Geographic Your Shot
Japan Het Japanse woord voor vuurwerk is hanabi (‘vuurbloemen’) en vuurwerkshows zijn onverbrekelijk verbonden met de zomer.
15
Mystic RiverDe stad Somerville ten noorden van Boston luidt de zomer uit met het Riverfest een weekend vol kunst muziek en activiteiten voor kinderen dat met een groots vuurwerk boven de Mystic River wordt afgesloten
Deepak Kumar, National Geographic Your Shot
Mystic River De stad Somerville, ten noorden van Boston, luidt de zomer uit met het Riverfest, een weekend vol kunst, muziek en activiteiten voor kinderen dat met een groots vuurwerk boven de Mystic River wordt afgesloten.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
WisconsinHonderdduizenden vliegtuigliefhebbers komen elk jaar in juli naar Wisconsin voor de EAA AirVenture Oshkosh Het n week durende evenement wordt afgesloten met een show van vliegtuigacrobatiek en vuurwerk
Lorraine W., National Geographic Your Shot
Wisconsin Honderdduizenden vliegtuigliefhebbers komen elk jaar in juli naar Wisconsin voor de EAA AirVenture Oshkosh. Het één week durende evenement wordt afgesloten met een show van vliegtuigacrobatiek en vuurwerk.
17
FujiOp een ijskoude winteravond weerspiegelt vuurwerk in het omringende water De foto van Eiichi Aizawa biedt een ander perspectief op de vertrouwde en perfecte kegel van de besneeuwde berg Fuji
Eiichi Aizawa, National Geographic Your Shot
Fuji Op een ijskoude winteravond weerspiegelt vuurwerk in het omringende water. De foto van Eiichi Aizawa biedt een ander perspectief op de vertrouwde en perfecte kegel van de besneeuwde berg Fuji.
18
JapanElk jaar in de maand januari wordt het gras op de hellingen van de berg Wakakusayama in de Japanse prefectuur Nara in brand gestoken Het spektakel is vanuit de hoofdstad Nara goed te zien en wordt voorafgegaan door vuurwerk
<a href="http://yourshot.nationalgeographic.com/profile/1080698/">HASAN JAKARIA</a>, National Geographic Your Shot
Japan Elk jaar in de maand januari wordt het gras op de hellingen van de berg Wakakusayama in de Japanse prefectuur Nara in brand gestoken. Het spektakel is vanuit de hoofdstad Nara goed te zien en wordt voorafgegaan door vuurwerk.
Advertentie - Lees hieronder verder
19
MoskouRussische en buitenlandse militaire showbands komen samen op het Rode Plein voor het Internationale Militaire Muziekfestival in Moskou Het gebeuren is een caleidoscoop van zoveel kleuren en klanken dat fotograaf Igor Ivanko zijn camera moest kantelen om het allemaal vast te leggen
Igor Ivanko, National Geographic Your Shot
Moskou Russische en buitenlandse militaire showbands komen samen op het Rode Plein voor het Internationale Militaire Muziekfestival in Moskou. Het gebeuren is een caleidoscoop van zoveel kleuren en klanken, dat fotograaf Igor Ivanko zijn camera moest kantelen om het allemaal vast te leggen.
20
JapanHet Biwameer is Japans grootste binnenwater en het decor voor een gepast omvangrijk vuurwerkfestival Elke zomer exploderen duizenden stuks vuurwerk in de lucht en worden in kleurrijke patronen weerspiegeld in het meer
Masahiro Kimata, National Geographic Your Shot
Japan Het Biwa-meer is Japans grootste binnenwater en het decor voor een gepast omvangrijk vuurwerkfestival. Elke zomer exploderen duizenden stuks vuurwerk in de lucht en worden in kleurrijke patronen weerspiegeld in het meer.

Fotografie

bijenbal

De voortplanting van een honingloze bij

seizoenen op spitsbergen

Spitsbergen: de snelst opwarmende plek op aarde

2005 arbeiders met plastic overalls en ademhalingsmaskers ter bescherming houden kort pauze terwijl ze gaten boren voor steunstangen in de wankele betonnen sarcofaag een constructie die na de explosie in de haast werd gebouwd om het radioactieve afval van reactor 4 te isoleren hun werk is gevaarlijk de straling is binnen zo hoog dat ze continu hun geigertellers in de gaten moeten houden ze mogen slechts een dienst van 15 minuten per dag draaien

Binnen in de ontplofte reactor van Tsjernobyl

de wadden vanuit de lucht

Zo zag je de Wadden nog nooit

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder