De voorbereidingen van Daniel’s grote reis begonnen lang voordat hij op het vliegtuig stapte, namelijk op het moment dat hij de zogenaamde ‘travel hacking’-blogs ontdekte. Hij bestudeerde hoe je met het systeem van airmiles en punten genoeg kortingen kunt verdienen om een peperdure trip bijna gratis te maken.

Al snel boekte hij zijn eerste ticket vanuit Los Angeles naar Tokio, daarna vloog hij samen met zijn vriend Bradley door naar Singapore, Johannesburg en Abu Dhabi, om via New York terug naar huis te vliegen. Ze bleven in de chicste hotels en vlogen in eerste klas, en dat alles voor 384 euro in plaats van 50.000. Dat willen wij ook, was onze reactie. Daarom gaf hij ons zijn beste travel hacking-tips.

1. Werk ervoor

‘Travel hacking is hetzelfde als eender welke hobby, het kost tijd en moeite om er goed in te worden. Leer eerst de basics door travel hacking-blogs, forums en websites te bestuderen. Je kan beginnen met Daniel's eigen blog.’

2. Kies de juiste creditcard

Voor Nederlanders raadt Dan de Flying Blue American Express Gold-card aan, waarmee je airmiles kan verdienen als je inkopen doet en vluchten boekt. Daarbij krijg je bij veel creditcards airmiles als inschrijfbonus, houd goed in de gaten welke creditcards de waardevole inschrijfbonus aanbieden, want goede deals komen en gaan snel. Je kan verschillende kredietkaarten aanvragen om meer inschrijfbonussen op te strijken, maar daar zit een limiet op.

This is an image
Daniel Gillaspia

3. Blijf verbonden

Via forums en sociale media word je op de hoogte gehouden van flash deals, dat zijn deals waarbij je een uitzonderlijk aantal airmiles kan verdienen of waarbij je een vlucht kan boeken voor weinig airmiles. Deze deals komen en gaan binnen een uur, zorg daarom dat je altijd online bent, zodat je altijd weet wat er speelt.

4. Bonuscategorieën

Veel creditcards bieden extra airmiles op een bepaald type uitgave, zoals benzine of dineren. Kijk waar jouw uitgaven per maand vooral naartoe gaan en zoek een maatschappij met bonuscategorieën die overeenkomen met jouw koopgedrag. Als jij regelmatig uiteten gaat, zoek dan een creditcard die dineren als bonuscategorie heeft.

5. Online winkelen

Via shopping portals van vliegmaatschappijen kan je airmiles verdienen per online aankoop die je doet. Deze portals zijn verbonden aan honderden online winkels zoals Apple en bol.com. Zo kan je met de creditcards van FlyingBlue airmiles verdienen per aankoop die je doet via de shopping portal van Flying Blue. Soms zijn er uitzonderlijke aanbiedingen die slechts enkele uren duren, waarbij je wel tien airmiles per gespendeerde dollar krijgt. Zo kunnen je kerstinkopen nog wat extra opleveren.

Lees ook: ‘7x Tips om het goedkoopste vliegticket te scoren’.