1. Boek via een reisadviseur

Het voelt wat ouderwets om niet online te boeken. Maar schakel een reisadviseur in via een gerenommeerde reisorganisatie en je kansen op een hotelupgrade nemen automatisch toe. Adviseurs hebben goede contacten met hotels en kunnen per mail of telefoon direct om een upgrade vragen. Als reiziger hoef je vaak niet te betalen voor een indirecte boeking.

2. Zoek een nieuw hotel

Nieuwe hotels moeten nog een basis van trouwe klanten kweken en buzz weten te genereren. Ze zullen daarom net even dat extra stapje zetten om jouw verblijf tot een succes te maken, uiteraard in de hoop dat je terugkomt. Wanneer hotels net geopend zijn, hebben ze bovendien nog veel kamers vrij. Meer keuze dus!

3. Vraag ernaar bij aankomst

‘Ja’ heb je, ‘nee’ kun je krijgen. Het klinkt simpel, maar het werkt – lang niet iedereen durft namelijk om een upgrade te vragen. Wees aardig en beleefd naar het personeelslid dat je te woord staat bij het inchecken. Het helpt ook om gelijk specifieke voorkeuren aan te geven, zoals een kamer met goede internetverbinding of met uitzicht op zee. Meestal voldoen de betere kamers hieraan.

4. Vermeld een ‘speciale gelegenheid’

Of het nou om een verjaardag, een jubileum of een huwelijksreis gaat: zet elke bijzondere gelegenheid in om een mogelijke upgrade te regelen. Hotels dragen vaak maar wat graag bij aan de feestvreugde.

5. Reis buiten het hoogseizoen

Bij een lagere bezetting, zijn hotels sneller geneigd om gasten een kamer te geven die in een hogere categorie valt dan ze geboekt hebben. Aan een lege kamer hebben ze namelijk niks verloren. Ook helpt het om een kort verblijf te boeken. Bij een upgrade voor één nacht, kan het hotel de kamer de dag erna weer voor de normale prijs verhuren.

Lees ook: tips om voordeling vliegtickets te scoren.