De wereldwijde verspreiding van het coronavirus hindert reizigers. Blijf op de hoogte van de wetenschap achter de uitbraak>>

Modulair kamperen: bouw je eigen tentendorp

Link je tenten aan elkaar en bouw een heel tentendorp. Als het slecht weer is, gaat het feest gewoon binnen door!

Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:57 CET
Foto van PodTent

Regen is een partykiller voor elke kampeervakantie. Iedereen kruipt apart in zijn eigen tentje tot het weer opklaart. Of je trotseert de regen, terwijl je je afvraagt waar je die natte kleding straks moet laten.

Jason Thorpe is een festivalganger voor wie gezelligheid op de camping boven alles gaat. Daarom bedacht hij een oplossing die hij ‘modulair kamperen’ noemt: link gewoon een heleboel tenten samen en bouw een klein tentendorp. Uit dat idee werd de Pod Tent geboren.

Foto van PodTent

De grootste tent van het dorp, de Pod Elite Maxi, is 2,7 meter hoog en vijf meter breed met genoeg ruimte voor acht personen. Daaraan zitten vier uitgangen waaraan je andere tenten vast kunt maken, zodat je door een tunnel naar je buren kan lopen.

Foto van PodTent

In de Pod Elite Mini-tentjes passen vier personen, met twee uitgangen waaraan je andere tenten vast kan maken. Je doet er waarschijnlijk best aan ten minste een uitgang open te laten, zodat je in het geval van een knallende ruzie of nachtelijk toiletbezoek toch kan ontsnappen uit de knusse constructie.

De grote tenten kan je bestellen voor 799 euro en de kleintjes kosten 525 euro.

Lees ook: ‘Kampeerrevolutie: tent, slaapzak en matje ineen’.

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.