Regen is een partykiller voor elke kampeervakantie. Iedereen kruipt apart in zijn eigen tentje tot het weer opklaart. Of je trotseert de regen, terwijl je je afvraagt waar je die natte kleding straks moet laten.

Jason Thorpe is een festivalganger voor wie gezelligheid op de camping boven alles gaat. Daarom bedacht hij een oplossing die hij ‘modulair kamperen’ noemt: link gewoon een heleboel tenten samen en bouw een klein tentendorp. Uit dat idee werd de Pod Tent geboren.

This is an image
PodTent

De grootste tent van het dorp, de Pod Elite Maxi, is 2,7 meter hoog en vijf meter breed met genoeg ruimte voor acht personen. Daaraan zitten vier uitgangen waaraan je andere tenten vast kunt maken, zodat je door een tunnel naar je buren kan lopen.

This is an image
PodTent

In de Pod Elite Mini-tentjes passen vier personen, met twee uitgangen waaraan je andere tenten vast kan maken. Je doet er waarschijnlijk best aan ten minste een uitgang open te laten, zodat je in het geval van een knallende ruzie of nachtelijk toiletbezoek toch kan ontsnappen uit de knusse constructie.

De grote tenten kan je bestellen voor 799 euro en de kleintjes kosten 525 euro.

Lees ook: ‘Kampeerrevolutie: tent, slaapzak en matje ineen’.