Welkom in de toekomst: 10x ’s werelds meest innovatieve steden

Met stadskabelbanen en groenruimten waar de natuur vrij spel heeft, lossen deze steden problemen op met creativiteit.

vrijdag, 5 juli 2019,
Door National Geographic Staff

Naar verwachting zal in 2050 een op de drie mensen op aarde in een stad wonen. Terwijl de wereldbevolking groeit en stedelijke agglomeraties steeds meer met elkaar worden verbonden, kunnen reizigers deze gebieden beter bereizen dan ooit tevoren: het internationale toerisme was in 2017 goed voor ruim 1,3 miljard aankomsten, aldus de laatste rapporten van de Wereldtoerisme-organisatie van de Verenigde Naties (UNWTO), waarin aandacht wordt gevraagd voor de noodzaak van duurzame oplossingen in de steden van de toekomst.

Slimme steden gaan deze uitdagingen aan met creativiteit: verbeterde wegen, betere toegang tot technologie, instandhouding van cultureel erfgoed, bevordering van diversiteit en bescherming van het milieu. (Ontdek hoe de stad van de toekomst wordt gebouwd.)

Deze tien innovatieve bestemmingen beschermen de planeet terwijl zowel inwoners als bezoekers van hun voorzieningen kunnen genieten.

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com

LEES VERDER

Voorbij Silicon Valley: 7 bruisende en innovatieve steden

Broedplaatsen voor startups, dynamische levensstijlen en diversiteit – deze zeven opkomende steden zijn een bezoekje meer dan waard.

Dit zijn de gelukkigste landen ter wereld volgens 2019 VN-rapport

In het ‘Wereldgeluksrapport 2019’ van de Verenigde Naties zijn 156 landen gerangschikt naar belangrijke factoren die ons gevoel van welbevinden bevorderen.

Bekijk de veelzijdigheid van steden in één foto

Een sluitertijd van acht seconden opent een verrassend venster op de wereld.
Lees meer