TALLINN ESTLANDDe hoofdstad van Estland heeft zich ontwikkeld van een grijze Sovjetstad tot een hightechcentrum Estland was het eerste land ter wereld dat internettoegang tot een mensenrecht verklaarde het eerste dat overstapte op onlineverkiezingen en een van de eerste met een supersnel 5Gnetwerk ten behoeve van inwoners en toeristen Het land is begonnen aan de viering van zijn honderdjarig bestaan als republiek met tientallen evenementen in 2020

Naar verwachting zal in 2050 een op de drie mensen op aarde in een stad wonen. Terwijl de wereldbevolking groeit en stedelijke agglomeraties steeds meer met elkaar worden verbonden, kunnen reizigers deze gebieden beter bereizen dan ooit tevoren: het internationale toerisme was in 2017 goed voor ruim 1,3 miljard aankomsten, aldus de laatste rapporten van de Wereldtoerisme-organisatie van de Verenigde Naties (UNWTO), waarin aandacht wordt gevraagd voor de noodzaak van duurzame oplossingen in de steden van de toekomst.

Slimme steden gaan deze uitdagingen aan met creativiteit: verbeterde wegen, betere toegang tot technologie, instandhouding van cultureel erfgoed, bevordering van diversiteit en bescherming van het milieu. (Ontdek hoe de stad van de toekomst wordt gebouwd.)

Deze tien innovatieve bestemmingen beschermen de planeet terwijl zowel inwoners als bezoekers van hun voorzieningen kunnen genieten.

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com