Op reis in 2020? Laat je inspireren door deze foto’s

Nat Geo Your Shot-fotografen legden 50 bestemmingen vast die perfect zijn voor jouw volgende avontuur.

Door Caitlin Etherton
Gepubliceerd 7 jan. 2020 13:37 CET

Een vulkaanmeer in Indonesië. Zwemmen met dolfijnen voor de kust van Mauritius. Een ramen-tentje in nachtelijk Tokio. Hooibalen in Italië. De vijftig foto’s in deze serie zijn allesbehalve gewoontjes, ook al beelden ze vaak alledaagse plekken uit. Met hun beelden laten de fotografen van NatGeo’s Your Shot-gemeenschap zien dat momenten van uitzonderlijke schoonheid en betekenis altijd en overal te ontdekken zijn.

“Deze beeldden getuigen van ontzag voor en verwondering over onze wereld, van India tot IJsland,” zegt National Geographic-redacteur reisfotografie Brendan McCabe. “De foto’s die we hebben uitgekozen, roepen een emotie bij een bijzondere en specifieke plek op, door een combinatie van kleur, compositie en een verrassende locatie.”

McCabe koos de serie uit foto’s die zijn ingezonden op Your Shot, de fotografiegroep van National Geographic op Instagram, waar elke dag 2,8 miljoen volgers hun werk delen met onze redacteuren. Op Your Shot wordt elke dag een nieuwe foto van een van de inzenders uitgelicht. De missie van Your Shot is om samen met onze fotografen verhalen te vertellen en een welkome en leerzame plek te delen met eenieder die zijn fotografische vaardigheden wil verbeteren. De meeste van de geselecteerde foto’s werden gekozen uit een totaal van zo’n 800.000 inzendingen die in 2019 door fotografen uit de hele wereld werden geüpload. Hun beelden tonen onveranderlijk een indrukwekkende variatie in fotografische stijlen en perspectieven.

Maar bovenal getuigen deze foto’s van de passie voor het reizen. Gebruik deze beelden om je te laten inspireren tot een nieuw jaar vol avontuurlijke reizen. Volg Your Shot op Instagram, waar je de nieuwste inzendingen en nieuws over onze gemeenschap kunt vinden. En begin dan je koffers te pakken.

Cait Etherton woont in Virginia en schrijft geregeld voor National Geographic Travel. Volg haar reis op Twitter.

Volgs ons op Instagram @natgeonl.

kijk verder

Bekijk de beste reisfoto’s van 2019

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Waarom duizenden mensen elk jaar de berg Fuji beklimmen
Reizen
Ontmoet de eerste vrouwelijke dragers op de Inca Trail
Reizen
De mooiste zomertrips voor 2018
Reizen
Ontdek het minder bekende Alpenparadijs in Slovenië
Reizen
25 topbestemmingen voor 2021

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.