Grootste hotel ter wereld opent in 2017

Veel steden hebben minder recreatiemogelijkheden dan het Abraj Kudai-hotel alleen. Met zijn 10.000 kamers mag het zich binnenkort het grootste ter wereld noemen.

Door Zoë de Goede
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:57 CET
Foto door Dar Al-Handasah

De eigenaar van het Abraj Kudai-hotel – Saudi Arabië’s ministerie van financiën – houdt duidelijk van alles wat met de woorden ‘grootste’, ‘meeste’ en ‘hoogste’ te maken heeft. Het ministerie investeerde $3,5 miljard om het grootste hotel ter wereld te bouwen in Mekka: met de meeste kamers. Op de hoogste van de 12 torens komt een van ’s werelds grootste koepels te staan.

Als je in een van de 10.000 kamers verblijft, krijg je letterlijk een koninklijke behandeling. Op een oppervlakte van 1,4 miljoen vierkante meter kan je je buik rond eten in meer dan 70 restaurants, je kooplusten zegevieren in een winkelcentrum, toespraken bijwonen in het congrescentrum en dansen in een sprookjesachtige balzaal op de 48e verdieping. Kom je met de helikopter? Dan kan je landen op verschillende platformen bovenop de torens. Als je koninklijk bloed hebt kan je de hele familie meenemen, dan reserveert het hotel een hele eigen verdieping. 

Foto door Dar Al-Handasah

Zo ver is het voorlopig nog niet. De Dar Al-Handasah-groep – die het gebouw ontwerpt – was dan wel van plan het reusachtige bouwwerk voor 2017 af te hebben, financiële experts geloven dat de economische situatie in het land de bouw wel eens zou kunnen vertragen tot 2018. Dus je hebt nog genoeg tijd om te sparen voor een tripje naar Saudi Arabië!

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Engeland
Europa’s eerste tequila-hotel opent in Engeland
Peru
Avontuurlijk overnachten in Peru
Indonesië
5x De mooiste hotels van Indonesië
Reizen
17 fantastische nieuwe hotels die hun omgeving sparen
Reizen
In haar eentje: alleenreizende vrouwen delen hun beste tips

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.