Reizen naar Spanje: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen voor Spanje op een rij.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:01 CET
Foto van Getty Images

Wat is de beste tijd om naar Spanje te reizen?
Het klimaat in de verschillende regio’s van Spanje verschilt nogal van elkaar. De kustgebieden in het zuiden en oosten staan bekend om het aangename mediterraan klimaat met droge, hete zomers en zachte winters. In het binnenland zijn de zomers lang en warm en de winters kort, maar koud. In het noordwesten regent het vaak en komt de temperatuur gemiddeld niet boven de twintig graden uit.

Wat voor visum heb je nodig?
Voor een verblijf van minder dan negentig dagen heb je geen visum nodig. Een geldig Nederlands paspoort of een identiteitsbewijs is voldoende om naar Spanje te reizen. Als je je paspoort of ID-kaart kwijtraakt, kun je tegenwoordig alleen nog maar bij de ambassade in Madrid terecht om een nieuw document aan te vragen. Vanwege bezuinigingen verlenen Spaanse consulaten deze dienst niet meer. Het is altijd verstandig om kopieën te maken van belangrijke documenten en deze mee te nemen op reis.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Op de Spaanse luchthavens en bij veel restaurants en bars kun je gebruikmaken van wifi. Ook veel hotels bieden een draadloze internetverbinding.

Hoe lang is de reistijd?
Afhankelijk van waar je naartoe wil, ben je in ongeveer twee of drie uur in de Spaanse zon.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
Veel winkels in Spanje gaan tijdens de siësta tussen half twee en half vijf dicht. De meeste winkels zijn dan wel weer tot laat open, vaak tot acht uur en in sommige gevallen tot tien uur of later. Veel grote winkelcentra en warenhuizen zijn wel gewoon de hele dag geopend. 

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.