Omgeving en gastronomie zijn in Catalonië altijd onafscheidelijk geweest. Deze verbintenis wordt perfect weergegeven in een zin van de gerenommeerde Catalaanse schrijver Josep Pla: “De keuken is het landschap dat in een pan is gestopt”. In dit landschap zijn de hoofdrollen weggelegd voor de zee en de bergen, die in de Catalaanse pannen samenkomen en vormgeven aan gerechten als kip met langoustines of inktvis met gehaktballetjes. Producten die elkaars tegenpolen lijken te zijn, zorgen samen voor unieke smaakexplosies.

Deze plaatselijke keuken, die gebaseerd is op streekproducten, is de ziel geworden van de fornuizen van de Gastronomische Hotels: 45 etablissementen die over heel Catalonië verspreid liggen en proberen om het perfecte evenwicht te bereiken tussen gastronomie, landschap en de passie van de chef-koks.

Buiten dineren bij het typische Catalaanse landhuis Can Cuch Costa Barcelona
Buiten dineren bij het typische Catalaanse landhuis Can Cuch, Costa Barcelona.
Gastronomiche Hotel Can Cuch

De Gastronomische Hotels hebben maximaal 60 kamers, zijn allemaal familiebedrijven en bieden gepersonaliseerde aandacht aan alle gasten. Rust en lekker eten zijn gegarandeerd in elk van deze hotels over het hele grondgebied. Behalve vijf- of driesterrenhotels zijn er ook gezellige pensions bij aangesloten, vlakbij het strand, omringd door de natuur van de Catalaanse Pyreneeën of in de buurt van Barcelona. Kortom, voor elk wat wils.