Tijdens een rondreis door het ‘Land van de Glimlach’ merk je dat dit land een aaneenschakeling van hoogtepunten is. De vriendelijke bevolking zorgt ervoor dat jong en oud zich er direct thuis voelt. Het is niet voor niets een uitstekende bestemming voor een ontspannen familiereis.

Thaise hoedjes en parasols

De drijvende markt in Damnoem Saduak is een van ’s werelds bekendste markten. Kleine bootjes met tal van producten manoeuvreren langs elkaar. Hier vind je grote trossen bananen, kokosnoten en verse mango’s in overvloed. Maar je kunt er ook terecht voor typisch Thaise souvenirs, zoals hoedjes en parasols.

Ook de Thaise keuken is iets wat je niet mag missen. De drijvende markt is een goede plek om de kinderen kennis te laten maken met de smakelijke Thaise gerechten. Proef overheerlijke noodlesoep of Pad Thai dat vers bereid wordt op één van de talloze bootjes, waar complete keukens op zijn gebouwd.

This is an image
Getty Images

Terug naar de natuur

Ook voor de jonge avonturiers is Thailand een uitgelezen vakantiebestemming. De landschappen van Chiang Mai nodigen uit tot een avontuurlijke trektocht. Hoewel de tochten ‘back to basics’ zijn, ben je zeker van een prachtige ervaring. Je kunt zwemmen bij de waterval Mork Fah en de warmwaterbronnen in Pong Deuad bezoeken. Of ga wandelen over beboste heuvels en langs uitgestrekte rijstvelden, ga op bezoek bij lokale stammen en geniet met je gezin gezamenlijk bij het kampvuur. Zijn je kinderen echte avonturiers? Kies dan voor de twee uur durende rafttocht op een bamboevlot, dwars door de groene natuur van Chiang Mai. Sensatie gegarandeerd!

This is an image
Getty Images

De eilanden: een waar paradijs

De idyllische Thaise eilanden zijn echte bountybestemmingen. Hier kun je heerlijk ontspannen met het gezin op een droomeiland. Het eiland Koh Samed is de ideale bestemming om alle indrukken te verwerken. Laat je masseren of lees een boek onder een van de vele palmbomen. Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven: stap op een surfplank, leer zeilen of maak kennis met de spectaculaire onderwaterwereld.