Istanbul Shopping Fest viert eerste lustrum

Dit jaar vindt de vijfde editie van het Istanbul Shopping Fest plaats. Tijdens dit evenement staat een bijzondere winkelbeleving centraal – niet alleen in de winkels en winkelcentra, maar juist ook daarbuiten.

Door Sabine de Witte
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:02 CET
Foto door

Istanbul kan – met tal van bazaars en ongeveer 120 winkelcentra in en rond de stad – met recht de shoppinghoofdstad van Turkije genoemd worden. Tijdens het Istanbul Shopping Fest verandert de Turkse hoofdstad drie weken lang in het ultieme walhalla voor shopaholics. Dit jaar vindt de vijfde editie plaats: reden genoeg om extra groots uit te pakken. De honderdduizenden bezoekers die elk jaar op het evenement afkomen, profiteren van kortingen, exclusieve modeshows, concerten en themadagen. 

Zowel in het Europese als in het Aziatische deel van de stad verschijnen catwalks in de straten, waardoor heel Istanbul wordt omgetoverd tot een gigantisch etalageraam waar modeontwerpers hun creaties kunnen tonen. Maar shoppen rijkt natuurlijk verder dan kleding, tassen en schoenen – ook onderwerpen als gastronomie en technologie komen tijdens de themadagen uitgebreid aan bod.

Bezoek voor het volledige programma van Istanbul Shopping Fest de website van het evenement.​ Lees ook de reportage over Istanbul die in Traveler 03-2013 verscheen.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Turkije
Istanbul: Stad van de toekomst
Turkije
Turkije heeft nu een kattendorp
Turkije
Turkije: Daphne Bunskoek in Cappadocië
Turkije
Reizen naar Turkije: 5 praktische vragen
Geschiedenis en Cultuur
Wat de drieduizend moskeeën van Istanboel ons vertellen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.