Istanbul kan – met tal van bazaars en ongeveer 120 winkelcentra in en rond de stad – met recht de shoppinghoofdstad van Turkije genoemd worden. Tijdens het Istanbul Shopping Fest verandert de Turkse hoofdstad drie weken lang in het ultieme walhalla voor shopaholics. Dit jaar vindt de vijfde editie plaats: reden genoeg om extra groots uit te pakken. De honderdduizenden bezoekers die elk jaar op het evenement afkomen, profiteren van kortingen, exclusieve modeshows, concerten en themadagen.

Zowel in het Europese als in het Aziatische deel van de stad verschijnen catwalks in de straten, waardoor heel Istanbul wordt omgetoverd tot een gigantisch etalageraam waar modeontwerpers hun creaties kunnen tonen. Maar shoppen rijkt natuurlijk verder dan kleding, tassen en schoenen – ook onderwerpen als gastronomie en technologie komen tijdens de themadagen uitgebreid aan bod.

Bezoek voor het volledige programma van Istanbul Shopping Fest de website van het evenement.​ Lees ook de reportage over Istanbul die in Traveler 03-2013 verscheen.