Opvallende nieuwe duikattractie in Turkije

Duizenden toeschouwers juichen terwijl een vliegtuig naar de bodem zakt in Kuşadisi. Het oogt wat gek, maar het gaat hier om een opzettelijke actie. Turkse autoriteiten hopen met het gezonken toestel meer duikliefhebbers naar de Egeïsche kust te trekken.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:04 CET
Foto van Anadolu Agency/Getty Images

De Airbus A300 is beslist geen ‘kleintje’: het vliegtuig kent een lengte van 54 meter en spanwijdte van 44 meter. Onder water werkt het vliegtuig als rif en vormt het een magneet voor flora en fauna. Een slimme zet van de gemeente, want kunstmatig rif is enorm in trek bij duikers. Eerder opende er al een onderwatermuseum in Mexico, waar je tussen kunstzinnige beelden volgroeid met koraal en alg kunt duiken.

Foto van Anadolu Agency/Getty Images

Turkije worstelt na een aantal aanslagen met het trekken van toeristen en zoekt daarom naarstig naar nieuwe attracties. Eerder liet het land al drie kleinere vliegtuigen zinken. Voor een slordige som van 85.000 euro kocht de gemeente de Airbus over van een private vliegtuigmaatschappij. Nu maar hopen dat het de investering waard is!

 

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.