De reis

Traveler vloog voor deze reis met Turkish Airlines op Istanbul, en vandaar door naar Nevsehir. Voor meer informatie kan je ook kijken op Welkom in Turkije.

Paspoort en visa

Reizigers met een Nederlandse nationaliteit hebben een visum nodig. Beschikbaar bij de grens of op het vliegveld, het Turkse consulaat of het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Turkije.

Geld

Turkije kent de Turkse Lira (TRY). 100 TRY is ca. 42 euro. Voor de actuele koers kijkt u op www.tcmb.gov.tr. Betalen met pin of creditcard kan op veel plekken en pinnen voor contant geld kan bij de bankautomaten. De goedkoopste manier van telefoneren in Turkije is vanuit een telefooncel. Telefoonkaarten zijn overal te koop.

Eten

Genieten van lokale gerechten kan in elk dorp, ook en route (lees ook de ervaringen van de auteur). In het restaurant van het hotel Serinn House heeft de befaamde chefkok Defne Koryürek een menu opgesteld dat de Turkse keuken combineert met internationale gerechten. Gasten worden elke dag getrakteerd op een hartig ontbijt, met versgezette koffie, zelfgemaakt brood en andere lekkernijen. Het ontbijt wordt geserveerd op het
terras, met uitzicht op het prachtige landschap van Cappadocië.

Hotels

Voor dit verhaal verbleven onze auteur en fotograaf in twee hotels in Ürgüp: Hotel Asia Minor, +90 384 341 46 45, en in Serinn House, +90 384 341 60 71.

Deze reiswijzer hoort bij het reisverhaal van Daphne Bunskoek over Cappadocië.

This is an image