Wat is de beste tijd om naar Turkije te reizen?
Dat ligt eraan wat het doel is van je reis. Ga je voor een zonvakantie, ga dan tussen eind april en eind oktober. De warme zomermaanden zijn niet aan te raden voor een citytrip naar Istanbul, die kun je beter in een andere tijd van het jaar plannen. In de buurt van Antalya liggen wintersportgebieden in de bergen.

Wat voor visum heb je nodig?
Als je naar Turkije gaat, heb je een visum nodig. Je kunt voor je reis een elektronisch visum aanvragen, wat goedkoper is dan het kopen van het visum bij aankomst op het vliegveld. Met het visum mag je tot maximaal 90 dagen in Turkije verblijven.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Bij veel winkelcentra, hotels, cafés en bars is wifi aanwezig. Vaak wel tegen betaling.

Hoe lang is de reistijd?
Afhankelijk van waar je in Turkije naartoe gaat, ben je vanaf Amsterdam drie tot vier uur onderweg met het vliegtuig.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
De Turkse lira is de officiële valuta van Turkije, maar op veel plekken kun je ook met de euro betalen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je verder naar het binnenland reist dit niet altijd het geval is.