Toen Mehmet en Müjgan Orhan vanuit Istanbul naar Antalya verhuisden, namen ze hun liefde voor dieren gewoon mee. Mehmet kon het als oprichter van de Street Animals Protection Association niet aanzien hoeveel straatkatten ronddwaalden in hun nieuwe thuisstad, dus hij verkocht zijn auto en zamelde geld in voor de bouw van een heus kattendorp.

This is an image
Anadolu Agency / Getty Images

De twee bleken niet de enige dierenliefhebbers in de buurt: lokale vrijwilligers staken hun handen uit de mouwen en een tijdje later was het idee realiteit. Intussen worden zo’n honderd straatkatten verzorgd en vertroeteld door de vrijwilligers, alsook buurtbewoners en toeristen.

This is an image
Anadolu Agency / Getty Images

De katten mogen blij zijn met hun nieuwe woonplek: naast kleurrijke klimrekken en afdakjes staan er ook vijftien kleine huisjes en enkele grotere. Die zijn op sommige plekken zelfs verwarmd. Er is een speciale plek gereserveerd voor de verzorging van zieke katten en er is een natuurlijke waterbron aanwezig.

This is an image
Anadolu Agency / Getty Images

Hoewel er verschillende vergelijkbare plekken zijn in de wereld, is dit het eerste echte kattendorp met deze voorzieningen. De Orhans zijn nu in de weer om het kattendorp officieel te laten erkennen.

Lees ook: ‘6x Bestemmingen die het hart van elke kattenliefhebber op hol doen slaan’.