Kajak over het hoogste aquaduct van Groot-Brittannië

In het noordoosten van Wales steek je per kano of kajak het Pontcysyllte-aquaduct over: het langste en hoogste aquaduct van Groot-Brittannië.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:02 CET
Foto van Kennysarmy/Flickr

Het Pontcysyllte-aquaduct voert het water van het Llangollenkanaal over de vallei van de rivier Dee. Het aquaduct werd vroeger gebruikt door de plaatselijke industrie en verbindt de steden Froncysyllte en Trevor. Nu maakt het onderdeel uit van een avontuurlijke kanoroute.

De gehele vaarroute over het Llangollenkanaal is 15 km lang, gaat door 3 tunnels, over 49 bruggen en twee aquaducten. Deze kan op meerdere punten gestart worden. Waar je ook begint, het 307 meter lange Pontcysyllte-aquaduct mag niet ontbreken. Dit 200 jaar oude werelderfgoed staat met 19 pilaren 38 meter boven de grond op zijn hoogste punt. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht over de vallei.

Foto van Pontcysyllte Aqueduct and Canal World Heritage Site/Facebook

Het Llangollenkanaal ligt in het noordoosten van Wales en kruist de grens met Engeland. Het kanaal is smal en kan daarom alleen met kano, kajak of smalle motorboot – die in de omgeving te huur zijn – bevaren worden. Het is ook mogelijk het aquaduct lopend over te steken, over het smalle voetpad langs het water. Alleen aan de kant van het voetpad zit een reling, vanuit je kajak kijk je zo over de rand. Extra spannend maar ook een extra spectaculair uitzicht.

Foto van David Williams/Getty Images
Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.