Kajak over het hoogste aquaduct van Groot-Brittannië

In het noordoosten van Wales steek je per kano of kajak het Pontcysyllte-aquaduct over: het langste en hoogste aquaduct van Groot-Brittannië.

Door Marlot Heerink
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:02 CET
Foto door Kennysarmy, Flickr

Het Pontcysyllte-aquaduct voert het water van het Llangollenkanaal over de vallei van de rivier Dee. Het aquaduct werd vroeger gebruikt door de plaatselijke industrie en verbindt de steden Froncysyllte en Trevor. Nu maakt het onderdeel uit van een avontuurlijke kanoroute.

De gehele vaarroute over het Llangollenkanaal is 15 km lang, gaat door 3 tunnels, over 49 bruggen en twee aquaducten. Deze kan op meerdere punten gestart worden. Waar je ook begint, het 307 meter lange Pontcysyllte-aquaduct mag niet ontbreken. Dit 200 jaar oude werelderfgoed staat met 19 pilaren 38 meter boven de grond op zijn hoogste punt. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht over de vallei.

Foto door Pontcysyllte Aqueduct and Canal World Heritage Site, Facebook

Het Llangollenkanaal ligt in het noordoosten van Wales en kruist de grens met Engeland. Het kanaal is smal en kan daarom alleen met kano, kajak of smalle motorboot – die in de omgeving te huur zijn – bevaren worden. Het is ook mogelijk het aquaduct lopend over te steken, over het smalle voetpad langs het water. Alleen aan de kant van het voetpad zit een reling, vanuit je kajak kijk je zo over de rand. Extra spannend maar ook een extra spectaculair uitzicht.

Foto door David Williams/Getty Images
Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Zweden
Kajakken en kanoën in Zuid-Zweden
Geschiedenis en Cultuur
De mystiek van Wales gaf deze legendarische schrijfster kracht
Reizen
In dit deel van Europa vind je de meeste kastelen
WK 2018
Waarom ik altijd naar het WK afreis
Digital Nomad
4x Dichtbij de natuur in de Duitse regio Thüringen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.