Toen Colorado recreatief gebruik van cannabis legaliseerde, duurde het niet lang voordat de eerste marihuanavriendelijke hotels in de staat hun deuren openden. Met inmiddels drie filialen, één in Silverthone, één in Colorado Springs en één in Denver, was Bud+Breakfast van de Maryjane Group de eerste hotelketen die het roken van wiet op hun terrein toestond en inrichtten met alle rokersbenodigdheden zoals vaporizers en bongs.

Cannabiskamp

De Maryjane Group is van plan naar de anderen staten uit te breiden, maar momenteel zijn ze druk bezig met het organiseren van een geheel nieuw concept: het cannabiszomerkamp. Afgelopen zomer vond het eerste kamp plaats in Aspen Canyon Ranch in de Rocky Mountains.

In principe kom je hier alles tegen wat je van een normaal zomerkamp zou verwachten: lekker de natuur in, outdoor activiteiten en muziekavonden. Het enige verschil is dat kinderen op dit zomerkamp niet welkom zijn, en jointjes juist wel. Ook andere cannabisgerelateerde activiteiten worden georganiseerd, zoals workshops koken met cannabis, massages met marihuana-aroma’s of het maken van kunst uit hennep. De Maryjane Group hoopt volgend jaar nogmaals het kamp te kunnen organiseren.

De tuin van de BudBreakfast in Denver
De tuin van de Bud+Breakfast in Denver.
Maryjane Group

Hennephotel

Een jaar geleden opende ook het eerste luxe-hotel dat 420 liefhebbers verwelkomt. In het Nativ Hotel kan je genieten van de spa, de cocktailbar met een gigantische keus aan verschillende drankjes of een massage, waarna je op je balkon een joint kan roken zonder angst je borg of hotelkamer kwijt te raken. Wiet kopen in het hotel is overigens niet mogelijk, maar de dichtstbijzijnde coffeeshop is aan de andere kant van de weg. En als je je hotelkamersleutel laat zien, krijg je nog korting ook.