Tot nu toe kan je al ruim 1300 kilometer afleggen, maar de volledige East Coast Greenway zal meer dan 4800 kilometer beslaan. De route voert door 15 staten in Amerika en gaat dwars door steden als New York en Philadelphia.

Fiets van uitgestrekte velden en bossen tot kronkelende heuvels en rotsachtige kustlijn tot je aankomt op Florida’s zonovergoten stranden. Een groot deel van de route bestond al, maar nu wordt alles aan elkaar verbonden tot één enorm enorm – en volledig autovrij – fietspad van bijna vijfduizend kilometer lang.

This is an image
East Coast Greenway

De organisatie noemt de volledig gemarkeerde route een ontspannen en intieme manier om de oostkust te ontdekken voor zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen. Ongeveer 30 procent van de route bestaat nu uit speciale, autovrije paden. Deze delen worden verbonden met stukken via de openbare weg of – op enkele stukken – met een veerboot of trein. Het doel is alles volledig autovrij met elkaar te verbinden.

This is an image
East Coast Greenway

Op de website van East Coast Greenway kan je per staat bekijken welke delen van de route al beschikbaar zijn. Er is ook een app te downloaden om je reis te plannen.

Dus waar wacht je nog op? Zoals Ernest Hemingway ooit zei:

It is by riding a bicycle that you learn the contours of a country best.