Op de menukaart van de Heart Attack Grill is alles wat gezond is verboden. Op een dun schijfje tomaat op de hamburgers na vind je hier alleen maar vet, zoet en aderenverstoppend voer. De friet wordt gebakken in reuzel en de gigantische hamburgers zijn ware calorieënbommen. Verder verkoopt men er butterfat milkshakes, sigaretten zonder filter, bier, sterke drank en frisdrank die extra veel suiker bevat. In onze ogen hoort dit eethuis dan ook zeer zeker thuis in de rubriek ‘Bizarre bestemmingen’.

This is an image
Williacw, Flickr

Rolstoel

In de keten weten ze zelf ook wel dat het menu niet bijster gezond is en daarom dragen de serveersters verpleegstersuniformen en krijgen de gasten een ziekenhuishesje om als schort. Wie het vetste menu opkrijgt, wordt als beloning in een rolstoel naar buiten gerold.

De keten is in 2005 bedacht door Jon Basso als tegenreactie op allerlei gezondheids- en fitnesshypes. Heart Attack Grill zoekt graag de negatieve publiciteit met controversiële acties. Zo eten gasten die meer dan 160 kilo wegen er gratis en zijn de outfits van de verpleegsters/serveersters piepklein. Het restaurant valt dan ook onder de categorie breastaurant.

De Quadruple Bypass Berger bevat zon 8000 calorien
De Quadruple Bypass Berger bevat zo’n 8000 calorieën.
Heart Attack Grill

Het kunststukje van het restaurant is de Quadruple Bypass Burger, goed voor zo’n 8000 calorieën. Wie daar geen genoeg aan denkt te hebben, kan er nog een portie bacon bijbestellen, aangevuld met de Flatliner fries. Let wel, een portie bacon bestaat hier uit twintig plakken.

Het restaurant doet inmiddels zijn naam helaas – maar toch ook logischerwijs – eer aan. In 2012 kreeg een klant die een Triple Bypass Burger had besteld in de zaak een hartaanval.