Op St. Thomas, St. John en St. Croix, de drie eilanden die samen de Amerikaanse Maagdeneilanden vormen, wordt komend jaar feest gevierd. Ze vieren er namelijk de honderdste verjaardag van ‘Transfer Day’, de dag waarop Denemarken de eilanden aan de Verenigde Staten verkocht voor 25 miljoen dollar.

Wij krijgen allemaal een uitnodiging van de Amerikaanse Maagdeneilanden om mee te vieren. Ze hebben een koninklijke ontvangst geregeld die veel vergelijkende trappen overtreft: bij een verblijf van meer dan drie opeenvolgende nachten op de eilanden krijg je een voucher van 284 euro (300 dollar), te besteden op een (of meerdere) van de eilanden. Met die voucher ben je welkom in talrijke restaurants en musea. Maar je kan het geld ook gebruiken om te gaan kajakken, hiken, op eco-tour te gaan of de eetcultuur van het eiland te ontdekken tijdens een foodie-trail.

Als je in maart reist kan je het feest echt van dichtbij meemaken, want de laatste dag van de maand is de officiële ‘Transfer Day’. Dat betekent dat elk uur van de dag in het teken staat van parades, feesten en culturele exposities. Ook mag je na je verblijf in maart een souvenir ter herdenking van het evenement mee naar huis nemen.

Er zijn natuurlijk een paar regeltjes: je moet boeken voor 1 oktober 2017 en tijdens hetzelfde kalenderjaar reizen. Naast het feit dat je minimum drie nachten moet blijven moet je ook overnachten in een van de hotels die meedoen aan het programma. Kijk voor meer informatie op deze website.