Devils Tower

Verken met een parkwachter het geologische en culturele verleden van dit allereerste nationale monument in de VS, in het noordoosten van Wyoming. Voor een goede foto kun je door het beeldhouwwerk Circle of Sacred Smoke richting de Tower kijken. De campings in het park zijn ’s winters gesloten, maar in Hulett, 15 kilometer verderop, zijn er motels.

Yosemite

De beste dagen om dit park in oostelijk Californië zonder reservering van een campingplek te bezoeken, zijn zondag of maandag. Het Wawona Hotel bij het Pioneer History Center in de zuidwesthoek van het park heeft paardenstallen en een vijver omringd door houten Adirondackstoelen.

Yellowstone

Een bezoek in de winter aan dit park in Wyoming (en deels ook in Montana en Idaho) vereist meer planning, omdat veel wegen zijn gesloten en delen van het park alleen toegankelijk zijn voor sneeuwmobielen en terrabussen. Wie Old Faithful op een winteravond bezoekt, kan de enige getuige zijn van een uitbarsting van ’s werelds beroemdste geiser.

This is an image

---
Tip: Bekijk de bijzondere West-Amerika reizen van Tenzing Travel!
---

Deze reiswijzer hoort bij het reisverhaal Amerika’s kathedralen. Deze kan je hier lezen.