Reiswijzer: Idaho, Wyoming en Montana

Dit deel van de VS wordt beschouwd als het Wilde Westen van Amerika. Sla bij een rondreis door dit schitterende gebied de beroemde natuurmonumenten niet over.

Door Paul Römer
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:01 CET
Foto door Susan Seubert

De reis

Idaho, Wyoming en Montana (ID, WY en MT) zijn vanaf Schiphol niet met een rechtstreekse vlucht te bereiken. Houd dus rekening met in totaal twee reisdagen. De route die Traveler volgde was via Minneapolis naar Boise en van Kalispell weer terug via Minneapolis, met Delta Airlines [delta.com]. Ook Chicago en Denver zijn aanvlieghavens. Ter plekke werd een auto gehuurd van Alamo (alamo.nl), waarmee we van Boise, ID naar Kalispell, MT reden. Vergeet niet de elektronische reistoestemming voor de VS aan te vragen via ESTA (cbp.gov/travel/international-visitors/esta).

Beste reisperiode

Het gebied kent lange winters, en dan is het er bar koud. Geniet van de warme zomers, maar ook in het voor- en najaar is het prima reizen. Er gaat het gezegde: ‘If you don’t like the weather in Montana, wait 15 minutes.’

Overnachten

Vlak bij Yellowstone National Park ligt het stadje West Yellowstone, MT. Even daarbuiten ligt Parade Rest Guest Ranch (paraderestranch.com), een ranch met cabins van waaruit diverse outdooractiviteiten kunnen worden ondernomen, zoals paardrijden, hiken en flyfishing. Een overnachting in The Copper King Mansion in Butte, MT is een wel heel bijzondere ervaring. Het huis van ‘koperkoning’ William Andrews Clark, een succesrijke ondernemer uit het oude mijnstadje, is nog precies zo als toen het in 1888 werd bewoond. (copperkingmansion.com).

Handig om te weten

Hoogtepunten van de drie bezochte staten zijn overzichtelijk bijeengebracht op wildwestusa.nl. Maar de verkeersbureaus hebben ook afzonderlijke sites: visitidaho.org, wyomingtourism.org en visitmt.com. Op deze sites vind je ook een link naar de handige reis-app van elke staat.

Om te lezen

The Horse Whisperer uit 1995 van Nicholas Evans (in het Nederlands uitgebracht als De paardenfluisteraar) speelt zich grotendeels af in het bergachtige en uitgestrekte Montana, dat niet voor niets de bijnaam Big Sky Country heeft gekregen. Het boek geeft een goed beeld van het Wilde Westen, het ‘ware Amerika’. De romantische verfilming van het boek, met Robert Redford en Kristin Scott Thomas in de hoofdrollen, werd ook een grote hit.

Deze reiswijzer hoort bij het verhaal uit Traveler 3-2014 over het hartland van Amerika. 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Verenigde Staten
Ode aan Amerika
Verenigde Staten
Het hartland van Amerika
Verenigde Staten
Op z’n hondjes in de VS
Verenigde Staten
Bizar: Verlaten grasveld vol Amerikaanse presidenten
Verenigde Staten
Bizar natuurverschijnsel: Yosemitewaterval kleurt oranje

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.