Wat is de beste tijd om naar de Verenigde Staten te reizen?
De Verenigde Staten is een ontzettend groot en divers land met allerei verschillende klimaten. Van een poolklimaat in Alaska tot een tropisch klimaat in Hawaii en alles ertussen in. Het is dan ook moeilijk te zeggen wat de beste tijd is om naar de VS te reizen, omdat dit heel erg verschilt per regio en afhangt van wat je er wil doen. Het voor- en najaar zijn aan te raden vanwege de aangename temperaturen – niet te warm, maar ook niet te koud – en de goedkopere tickets. Met name in de zomermaanden liggen de ticketprijzen een stuk hoger.

Wat voor visum heb je nodig?
Voor een reis van minder dan negentig dagen moet je een elektronische reisvergunning (ESTA) aanvragen. Dit kun je heel gemakkelijk online doen door een vragenlijst in te vullen. Een ESTA kost veertien dollar en ontvang je na ongeveer twintig minuten van je aanvraag.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Op veel openbare plekken kun je gebruiken maken van draadloze internetverbindingen, soms wel tegen betaling.

Hoe lang is de reistijd?
Dat ligt aan waar je naartoe reist. Naar de oostkust is het ongeveer acht uur vliegen, terwijl een vlucht naar de westkust een paar uur langer duurt, ongeveer elf uur.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
Amerika kent een heel andere fooicultuur dan Nederland. Je wordt verwacht altijd tien tot twintig procent fooi te geven in restaurants maar ook aan bijvoorbeeld kappers, gidsen en taxichauffeurs. Het personeel in Amerikaanse restaurants verdient een laag uurloon en is daardoor sterk afhankelijk van fooien.